20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > YÖRÜK TEYZEMİZİN ELİNİ ÖPTÜK

YÖRÜK TEYZEMİZİN ELİNİ ÖPTÜK

25.03.2018 20:57 12 14 16 18 yazdır
Yünü keçeye, ipliğe döndürüp, gönlünün güzelliğini, doğanın bin bir rengi ile süsleyip üstüne geçiren; hayallerini halılara işleyip, kıl çadırı cennete çeviren "Yörük Teyze"mizin elini öptük.
YÖRÜK TEYZEMİZİN ELİNİ ÖPTÜK

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN; Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar ŞAHİNDOĞAN ve Selahattin DOLGUN, Adana1 nolu Şube Başkanı Durdu Mehmet GİRGEÇ, Adana 2 nolu Şube Başkanı Ferhat UTLU, Adana 3 nolu Şube Başkanı Rıfat ÇELİK, Osmaniye Şube Başkanı Ahmet KANDEMİR, Hatay 1 nolu Şube Başkanı Ömer  SOLGUN, Hatay 2 nolu Şube Başkanı Yavuz Selim YANIK, Hatay 2 nolu eski Şube Başkanı Ahmet AKÇA ve yönetim kurulları, Türk Eğitim Sen Osmaniye, Adana ve Hatay şubeleri yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın kolları başkan ve üyeleri ve çok sayıda Türk Eğitim Sen üyesi ile birlikte, Zeytin Dalı Harekatına ve Mehmetçiklerimize destek vermek, incelemelerde bulunmak, sendikamızın ülke güvenliği ile ilgili konulardaki duyarlılığını göstermek ve o bölgedeki eğitim çalışanlarıyla bir araya gelmek için Hatay (Hassa, Kırıkhan, Reyhanlı) ve Kilis’e ziyarette bulunmuşlardır.


Adana ilinden hareket edilen Afrin Sınırına Yolculukta terör unsurlarının geçiş olarak kullandığı, Afrin sınırına çok yakın, Rajo Dağları ile Amanosların kesiştiği en yakın nokta olan Hassa ilçesi Akbez Mahallesi'nde medya mensuplarını ziyaret etmiştir.




Ziyaret sırasında Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN ve beraberindeki heyet "Yörük Teyze" olarak bilinen Döndü DEVECİ ile karşılaşmışlardır.


Ham çarık, yün çorapla kıtalar aşan; bir çift küçükbaşın sütünü yoğurda, yoğurdu ayrana, peynire, tereyağına döndürüp sayısız aşa çeviren; yünü keçeye, ipliğe döndürüp, gönlünün güzelliğini, doğanın bin bir rengi ile süsleyip üstüne geçiren; hayallerini halılara işleyip, kıl çadırı cennete çeviren "Yörük Teyze"mizin elini öptük, hayır duasını aldık.



Türk tanklarının sesiyle Yörük Çadırında uykudan uyanıp duaya başlayan ve askerlere kurban kesen "Yörük Teyze" olarak bilinen Döndü DEVECİ, tüm Türkiye’nin teyzesi olmakla birlikte Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı olup aynı zamanda Türk Eğitim Sen Toprakkale İlçe Başkanımız Hamza Kılıç’ın teyzesidir.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN ve beraberindeki heyet, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Hatay'da Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere kurban kesen ve bu görüntüleri sosyal medyaya da yansıyan "Yörük Teyze" olarak bilinen Döndü Deveci ile bir araya gelerek hatıra fotoğraf çektirdi. Deveci de ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi. 




Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN ve beraberindeki heyet; Hassa ilçesi Akbez Mahallesinden ayrılarak Reyhanlı’ya hareket etmişlerdir.

 

YÖRÜK TEYZEMİZİN ELİNİ ÖPTÜK FOTOĞRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri