29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Unutulan Vatan Doğu Türkistan

Unutulan Vatan Doğu Türkistan

05.07.2015 15:47 12 14 16 18 yazdır
Osmaniye Kamu Sen, Ülkü Ocakları ve Milli Kuruluşları, Unutulan Vatan Doğu Türkistan'daki Zulmü telin yürüyüşünün ardından miting yaptı.
Unutulan Vatan Doğu Türkistan
Çin zulmü, Müslüman Türklerin yaşadığı Doğu Türkistan'da artarak devam ediyor. Ramazan ayında bile ardı arkası kesilmeden soydaşlarımıza yönelik devam eden baskı ve şiddet olaylarını protesto etmek için Osmaniye Ülkü Ocakları il binası önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanında son buldu.



Unutulan Vatan Doğu Türkistan Fotoğraf Albümü İçin Tıklayınız.


Ellerinde Doğu Türkistan ve Türk bayraklarıyla eyleme katılan üyelerimiz ve vatandaşlarımız Çin aleyhine sloganlar atarak bölgede yaşananları protesto etti.


Osmaniye Kamu Sen, Ülkü Ocakları ve Milli Kuruluşları tarafından yapılan Unutulan Vatan Doğu Türkistan'daki Zulmü telin yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanında yapılan mitinge; Osmaniye Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Eroğlu ile Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir'in yanısıra, Türk Sağlık-Sen Osmaniye İl Başkanı Fatih Üstüner, Türk Büro-Sen Osmaniye İl Başkanı Beyazıt Aslan, Türk Tarım Orman-Sen Osmaniye İl Başkanı Mehmet Gök, Türk Haber-Sen Osmaniye İl Başkanı Mehmet Pektuzlu, Türk Ulaşım-Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Şanal ve eski il başkanı Kürşat Gülsarı, Türk İmar-Sen Osmaniye İl Başkanı Ercüment Filiz, Türk Yerel Hizmet Sen Osmaniye İl Başkanı Mustafa Demir, Türk Enerji-Sen Osmaniye İl Başkanı Ercan Bolat, Türk Kültür Sanat Sen Osmaniye İl Başkanı Fatih Rüştü Oktan, Türk Diyanet Vakıf-Sen Osmaniye İl Başkanı Mustafa Canpolat ve Türk Emekli-Sen İl Başkanı Enver Üste ile MHP Osmaniye Milletvekili ve MHP MKYK üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy, MHP Osmaniye Milletvekili Adayı Mehmet Vural, MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, MHP Osmaniye İlçe Başkanı Tansel Elverdi, MHP Osmaniye Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel, MHP Düziçi İlçe Başkanı Muhammet Kaya, AGAMDER Derneği Osmaniye İl Başkanı Selahattin Arpacı, Türk Ocakları Osmaniye İl Başkanı Mehmet Çetinkaya, TÜRKAV Osmaniye İl Başkanı Çağrı Hörmet, Osmaniye Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Ökkeş Şahin Erdem, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener, Türk Eğitim Sen Kadirli İlçe Başkanı ve Osmaniye Başkan yardımcısı Halim Hallaç, Türk Eğitim Sen Düziçi İlçe Başkanı Ahmet Kıraç, Türk Eğitim Sen Sumbas İlçe Başkanı Levent Binici, Türk Eğitim Sen Toprakkale İlçe Başkanı Hamza Kılıç, Kadirli Ülkü Ocakları İlçe Başkanı İsmail Konaklı, Düziçi TÜRKAV ilçe Başkanı Mustafa TAŞ, Osmaniye Belediye Başkan Yardımcıları Hayrettin Aslan ve Rifat Şahin, Osmaniye İl Genel Meclis Üyeleri, Osmaniye Belediyesi Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Eski Başkanları, sendikalarımızın şube ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kamu çalışanları üyelerimiz ile Suriye'deki soydaşlarımız da katıldı.


Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Eroğlu, burada yaptığı konuşmada Çin'in her ramazanda baskı ve sindirme politikalarına yenilerini eklediğini söyledi.


Uygur Türklerine işkence uygulandığını ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:  

"Çin'in vahşi zulmü karşısında ne yazık ki haçlı ruhu sessiz kalmaktadır. Üzücü olan ise esir Türklerin anavatan dediği ülkemizin resmi organlarının da tepkisiz kalması kabul edeceğimiz bir durum değildir. 


Ülkü ocakları olarak dün olduğu gibi bugün de zalimin zulmüne karşı soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Son ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz.''


Ardından Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir, Çin Hükümeti'nin her yıl ramazan ayı nedeniyle Uygur Türklerine yönelik oruç yasağı ve belirli kısıtlamalar nedeniyle gerilimler yaşamasına yönelik tepkisini  yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.


Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir'in konuşma metni;

Değerli büyüklerim, Değerli basın mensupları, değerlerini yitirmemiş, vicdanı körelmemiş, insanlığını korumayı başarmış kamu görevlisi arkadaşlarım ve vatandaşlarımız,

 

Bu vatanın gönlümüzdeki sınırları, Türk'ün yaşadığı en uzak yerden başlar.

 

Dünyanın neresinde bir Türk'ün burnu kanasa, bizim yüreğimize kan damlar.

 

Bugün Türkistan kan ağlıyor.

 

Yine bir Ramazan'da Doğu Türkistan'da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, yine sağır, yine dilsiz; bu hayâsız, bu alçakça zulmü seyrediyor.

 

Kardeşlerimiz, gözyaşlarınızı silmeye ellerimiz uzanamıyorsa da bugün milyonlarca yürek, acınızı hafifletmek için atıyor şu an Türkiye'nin dört bir yanında.

 

Bir Türk olarak, gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan'da yükselen çığlık orada yaşanan soykırım, Musul'da, Telafer'de, Suriye'de Türklerin yaşadığı bölgelerde yaşanan etnik temizlik ve dünyanın dört bir yanında soydaşlarımızın, Müslümanların ve insanlığın yaşadığı zulüm, Beşikteki bebeklerin çığlığı yüreklerimizi yakıyor. 

 

Binlerce yıldır Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı bu topraklardan sürülmesi, ırzlarının ayaklar altına alınması, katledilmesi yüreklerimizi yakıyor.

   

Türkmen kardeşlerimizin dünyanın uzak köşesinde yapayalnız bırakılması yüreklerimizi yakıyor.

 

Katil Çin'in namahrem eli Türk'ün ırzı üzerinde geziyor, ezanların sesi kesiliyor.

 

Bugün Türkistan kan gölü ve Batı, Türk'ün kanı eşliğinde ayaklar altına alıyor insanlığı: susarak kusuyor içindeki kinini! Konu Müslüman ve Türk olunca kör, sağır, dilsiz oluyor?

 

Çin, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan'da sistematik katliamlar gerçekleştiriyor. Ey insanlık! Taş mı kesildiniz, neredesiniz?

 

Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir.

 

Doğu Türkistan'daki zulme, katledilen canlara kimsenin gözlerini kapatma hakkı yoktur.

 

Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman'dır.

 

Mesele insan olmaksa Türkler de insandır.

 

Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunanlar, "Yeni Osmanlıcı" kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz?

 

Haydi, çıkın ortaya; bir ses verin Allah aşkına!

 

Kayıp vatanın çilekeş evlatları, kardeşlerimiz! Saltuk Buğra Han, Kaşgarlı Mahmud, Yusuf Has Hacib hepinizden özür dileriz.

 

Emanetiniz vardı bizlere; Canınız, malınız, namusunuz! Ata yurdumuza sahip çıkamadık.

 

Utanma Türkistanlı bacım!

 

Size Türkiye'de toplantı yapacak yer vermeyenler utansın!

Türkistan bayrağını ülkemizde salonlara sokmayanlar utansın!

 

Vahşete sesini çıkarmayanlar utansın!

 

Stratejik derinlik diyerek Türk milletini dipsiz kuyulara mahkûm edenler utansın!

 

Ey yetkililer, ey sözde insan hakları savunucuları!

 

Binlerce yıllık kadim Türk yurdunda, en temel insani değer olan soydaşlarımızın ibadet etmeleri engelleniyor.

 

Değerli arkadaşlar,

 

Türkmenler üzerinde uygulanan bu katliama ne Hükümetin ne de dünya devletlerinin seyirci kalması asla kabul edilemez.

 

Dicle kenarında bir koyun kaybolsa hesabının kendilerinden sorulacağını ifade edenler acaba Doğu Türkistan'dakileri ne olarak görmektedirler?

 

Bu nedenle Türk hükümeti bir an önce bu vahşete "Dur" demek zorundadır.

 

Doğu Türkistan'daki zulüm sona ermeden, gümrük kapılarından tek bir Çin malının Türkiye'ye giremeyeceğini ilan etmek zorundadır.

 

Hiç kimsenin bu milletin içini yakmaya, soydaşlarımızı yalnız ve çaresiz bırakmaya ve katil bir devletin insafına terk etmeye hakkı yoktur.

 

Türk devleti, büyük olacaksa sınırlarımız dışındaki kardeşlerimizle büyüyecektir. 

 

Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun, bütün soydaşlarımıza sahip çıkmak zorundadır. 

 

Tarih, bu sorumluluğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin omuzlarına yüklemiştir.

 

Bu nedenle bu devletin politikası değerli yalnızlığı kaldırmaz;

Milliyetçi bir bakış, onurlu bir duruş, ilkeli bir yaklaşım ister.

 

Bölgede yaşananlara, başta Türk Hükümeti olmak üzere tüm dünya devletleri kısa zamanda müdahale etmeli ve Doğu Türkistan'da yaşanan bu insanlık dramına bir son verilmelidir.

 

Bizler; Türkiye Kamu-Sen,

Türk Eğitim-Sen,

Türk Sağlık-Sen,

Türk Büro-Sen,

Türk Yerel Hizmet-Sen,

Türk Diyanet Vakıf-Sen,

Türk Tarım Orman-Sen,

Türk Haber-Sen,

Türk Enerji-Sen,

Türk İmar-Sen,

Türk Ulaşım-Sen,

Türk Kültür Sanat-Sen,

Türk Emekli-Sen

 

Olarak.

 

Mısır'da şehit olan Rabia için aylarca eylem yapıp, mitinglerde gözyaşı dökerken; Filistin için ayaklanıp, sokaklara dökülürken; Türkmenlerin, Uygur Türklerinin katliamına sessiz kalanları şu mübarek günlerde vicdanları ile baş başa bırakıyoruz.

 

Unutulmasın ki, Doğu Türkistan'daki Türkler de Kobani'dekiler kadar insan, Filistin'dekiler kadar Müslüman'dır.

 

Unutulmasın ki, nerede olursa olsun; Müslüman Müslüman'ın kardeşidir.

 

İnsanlık katledilmeden, Türk Hükümeti'ni, İslâm âlemini ve Birleşmiş Milletler Örgütünü, bu vahşeti durdurmak üzere etkili tedbirler almaya davet ediyoruz.

 

Ata yurdumuzda, bizden olan ve yüz yıllardır işgallere direnen, soykırımlara dayanan, İslam'ın, Türklüğün sancağını güneşin doğduğu en uzak noktada dalgalandıran Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz.  

 

Türkistan; çilekeş insanların güzel yurdu, bugün Kürşad'ını bekliyor.

 

Yerin dibine geçsin katil Çin!

Kırılsın Türk'e saldıran eller!

Yok, olsun Türklüğe kefen biçen hainler!

"Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan.

Hey sıkılmaz, ağlamazsan, bari gülmekten utan!"

Diyor,   katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Ne Mutlu Türküm Diyene. 

 

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı

Ahmet KANDEMİR

 

Yüreğimin en Doğu'nu sel vurdu.
Dörtnala giden
Öksüz türkülerdi.
Bir balanın gözlerinde
Ay yıldız hasreti
Bu zulüm bitsin
Kör Dünya
Sağır Dünya
Gör Dünya
Kalbimin en Doğu'sunu
Halim Hallaç

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri