29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Tüm Ek Dersler Neden İki Katına Çıkarılmadı?

Tüm Ek Dersler Neden İki Katına Çıkarılmadı?

28.04.2015 23:38 12 14 16 18 yazdır
Tüm ek dersler 15 TL olacak mesai saatleri dışında ve Cumartesi ve Pazar günleri yapılan ek dersler 23 TL olacaktı.
Tüm Ek Dersler Neden İki Katına Çıkarılmadı?

2005 yılından bu yana ek derse zam yapılacağı söylene gelir olmuş en son 2006 yılında zam yapılmıştır. Bu nedenle tüm öğretmenlerin ek dersine zam yapılma zarureti doğmuş olmasına karşılık Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesine göre açılan kurslarda görevli öğretmenlerin alacakları ek ders ücretleri iki katına çıkarılmasına karşılık diğer tüm ek derslere zam yapılmamıştır.


Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Hasan Hüseyin TÜRKOĞLU  tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan 20/01/2015 tarihli aşağıdaki kanun teklifi öğretmenlerin ek ders ücretleri göstergeleri ile yüksek lisans ya da doktora derecesine sahip öğretmenlerin aldıkları ek ders ücretlerinin artırılması yani tüm öğretmenlerin ek derslerine zam içermesine rağmen teklif hala komisyonda beklediğinden ek dersler iki katına çıkarılmamıştır.


Kanun teklifinin hangi aşamada oldugu görmek için tıklayınız.


"657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ


MADDE 1-14.7.1965 tarih ve 657 Sayılı Kanun'un 176. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "140" gösterge rakamı "200", "150" gösterge rakamı "300" olarak değiştirilmiş aynı maddenin 2.fıkrasına "özel sınıf öğretmenlerine" ibaresinden sonra gelmek üzere "tezli veya tezsiz yüksek lisans yapan öğretmenlere" ibaresi ve "öğretmenlere % 25" ibaresinden sonra gelmek üzere "doktora derecesini almış olan öğretmenlere ise % 40" ibaresi eklenmiştir.


MADDE 2  (1) Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


 MADDE 3 (1) Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür."


Kanun teklifinin gerekçeli orjinla hali için tıklayınız.


Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Hasan Hüseyin TÜRKOĞLU  tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan 20/01/2015 tarihli aşağıdaki kanun teklifi kabul edilseydi;


Gündüz Ek Ders Ücreti; 200X0,079308=15,86 Brüt ödenecek miktardır. Ayrıca bu miktardan girilen vergi dilimine göre gelir vergisi kesintisi yapılacaktır.


Gece Ek Ders Ücreti; 300X0,079308=23,79 Brüt ödenecek miktardır. Ayrıca bu miktardan girilen vergi dilimine göre gelir vergisi kesintisi yapılacaktır.


Kısacası Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Hasan Hüseyin TÜRKOĞLU  tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan 20/01/2015 tarihli aşağıdaki kanun teklifi kabul edilseydi;


Tüm ek dersler 15 TL olacak mesai saatleri dışında ve Cumartesi ve Pazar günleri yapılan ek dersler ve Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesine göre açılan kurslar dâhil 23 TL olacaktı.


Halbuki hükümet tarafından sadece Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesine göre açılan kurslarda görevli öğretmenlerin alacakları ek ders ücretleri iki katına çıkarılarak 23 TL ödenecek.


Yetiştirme Kurslarında görevli öğretmenlere ek dersler nasıl ödenecek?


İnek İçti, Dağa Kaçtı, Ağaca Çıktı, Suya Düştü, Balta Kesti, Yandı Bitti Kül Oldu. 


Kanun Teklifi -Tüm öğretmenlerin ek dersleri artırılmalıdır




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri