19 Mart 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > TAM GÜN EĞİTİMDE ÖĞLE ARASI KADİRLİ İLÇEMİZDE DE KALDIRILDI

TAM GÜN EĞİTİMDE ÖĞLE ARASI KADİRLİ İLÇEMİZDE DE KALDIRILDI

15.10.2018 13:08 12 14 16 18 yazdır
Kadirli Kaymakamlığı tarafından alınan kararda 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci döneminde belirlenen pilot okullarda öğle arası kaldırılıyor.
TAM GÜN EĞİTİMDE ÖĞLE ARASI KADİRLİ İLÇEMİZDE DE KALDIRILDI
ARTIK BU GÖRÜNTÜLER OLMAYACAK. TEŞEKKÜR EDERİZ.

Son iki yıldır Osmaniye şube başkanım Ahmet Kandemir ile normal eğitim yapan ilkokullarımızda öğle arasının kaldırılması için mücadele ettik. Gelinen sonuç itibariyle Kadirli Kaymakamı Sayın Tamer Orhan Bey’in makam onayı ile ilçe merkez tam gün eğitim yapan okullarımızda okul giriş saatleri 08.-13 arası düzenlemeye geçilerek, öğrenci ,veli, öğretmen ve idareci olarak çekilen büyük bir çileye son verilmesinden dolayı ilçe kaymakamınız Tamer Orhan Beye teşekkür ederiz. Sendikacılık fark ettirmektir.

Halim HALLAÇ Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şube Başkan Yardımcısı ve Kadirli İlçe Başkanı





Osmaniye il merkezinde ki 18 okulda uygulanmakta olan öğle arasının kaldırılarak okul giriş çıkış saatlerinin 08.00 - 13.00 arasında düzenlenmesi uygulamasının ilçelerde ki tam gün eğitim yapan okullarda da uygulanması gerekmektedir. Öğle arasının kaldırılması uygulamasının ilçelerde de uygulanması için Kaymakamlıklardan talepte bulunmuştuk Kadirli Kaymakamlığı tarafından talebimiz uygun bulunarak bu hafta uygulamaya geçilmiştir.



Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullara gönderilen"Öğle arası" konulu  resmi yazıda;

"İlimiz Merkez İlçesinde belediye sınırları içerisinde normal eğitim yapan ilkokullarda öğle aralarında: eve giden öğrencilerin gidiş ve dönüş yolunda güvenlik sorunu yaşaması, eve gitmeyen öğrencilerin okulda düzensiz beslenmesi, öğle arası okulda kalan öğrencilere yemek getiren velilerin okul bahçesinde karışıklığa sebep olmaları, öğle arası eve giden/gitmeyen öğrencilerin ayırt edilememesinden dolayı eve gitmeyen bazı öğrencilerin okul dışına çıkıp mahalle arasında başıboş ve güvensiz geçirmeleri, eve giden öğrencilerin öğleden sonraki derslere zaman zaman geç kalmaları hatta hiç gelmeyerek devamsızlık yapmaları gibi sorunlar ve aksaklıklar yaşandığı, ayrıca İlkokullarda beşinci ve altıncı saatlerde Resim, Müzik, Beden Eğitimi. Sosyal Etkinlik gibi zihni yormayan ve dinlendirici derslerin okutulduğu; okul müdürlüklerine ait Öğretmenler Kurul Kararları ve Okul Aile Birliği Yönelim Kurulu Karar Tutanaklarında belirtilmektedir.

Bu doğrultuda 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğle arasının en az 20 dk. olacak şekilde ayarlanması, eğitim ve öğretimin buna göre tamamlanması Müdürlüğümüzce uygun müteala edilmektedir. " ifadelerine yer verildi.


Bu sürece nasıl gelinmiştir:


Normal eğitimde sabah derslerin saat 8:00'da başlatılıp öğle saat 13.00'da derslerin bitirilip öğrencilerin yemeklerini evde yemesi sorunu ortadan kaldırılması için iki yıldır mücadele ediyoruz. Ve bu zulmü durdurmaya için yetkilileri göreve davet ediyor talepte bulunuyorduk.


1- Tam olarak 18.10.2016 tarihinde bundan bir yıl önce Milli Eğitim Müdürlüğünden talep etmişiz. Hem yazılı olarak hem de bizzat makamında sözlü olarak talep etmişiz.


Normal Eğitim 08:00-13:00 Arası Olmalı


2- 20 Eylül 2017 tarihinde Memurlar.net sitesinden manşetten girerek kamuoyuna projemizi duyurmuşuz..


Normal (tekli) eğitimde sorunlar ve çözüm yolları


3- 30.09.2017 tarihinden internet sitemizden yine manşet haber yaparak kamuoyuna duyurmuşuz ve Osmaniye'deki tüm öğretmenlere mesaj atarak konun takipçisi olduğumuzu yinelemişiz.

 

NORMAL (TEKLİ) EĞİTİM DE SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI

4- 21.11.2017 tarihinden internet sitemizden yine manşet haber yaparak kamuoyuna duyurmuşuz ve "Okullar normal (tekli) eğitime geçince okullarda öğle yemeği sorunu ortaya çıkıyor okulların tamamına yakınında yemekhane yok, okullarda sınıflarda, okul bahçesinde kıyıda köşede yemek yenmeye çalışılıyor" şeklinde fevaranımızı yinelemişiz.

NORMAL (TEKLİ) EĞİTİM DE YEMEKHANE SORUNU ORTAYA ÇIKMAKTADIR


5- Müteakip defalar bunu sosyal medyada gündeme getirip paylaşmışız.


6- Sayın valimizin sendikamızı ziyaretinde tek talebimizin Normal eğitimde sabah derslerin saat 8:00'da başlatılıp öğle saat 13.00'da derslerin bitirilip öğrencilerin yemeklerini evde yemesi sorunu ortadan kaldıracaktır. demişiz.


SAYIN VALİMİZ, TÜRKİYE KAMU-SEN'İ ZİYARET ETTİ


Ve Sayın Valimizin direktifleri ile Sayın Milli Eğitim Müdürümüzün başlattığı çalışmayla ikinci dönem Osmaniye ilimiz Merkez ilçemizde 12 okulumuzda öğle arası olmayacak ve pilot uygulama yapılacaktır. Sayın Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüze göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz.



PİLOT OKULLARDA TAM GÜN EĞİTİMDE ÖĞLE ARASI KALDIRILDI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri