29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Sumbas TES Öğretmenler Gününü Kutladı

Sumbas TES Öğretmenler Gününü Kutladı

27.11.2015 12:50 12 14 16 18 yazdır
Sumbas TES Öğretmenler Gününü Kadirli Öğretmenevinde düzenlediği programla kutladı
Sumbas TES Öğretmenler Gününü Kutladı
Sumbas İlçe Temsilciliği'nin organize ettiği programa şube yöneticilerimiz ile Sumbas ilçesinde görev yapan öğretmenler katıldı. Programda bir konuşma yapan Sumbas İlçe Temsilcisi Levent Binici konuşmasında şunları söyledi.


Sayın belediye başkanım, sayın protokol üyeleri, sevgili meslektaşlarım, kıymetli hanımefendiler, beyefendiler Sumbas Türk Eğitim Sen İlçe yönetiminin düzenlemiş olduğu Öğretmenler günü programına hoş geldiniz der teşkilatım adına saygılarımı sunarım.

Türk öğretmenin toplumdaki yerini ve önemin belirtmek saygınlığını attırmak,öğretmenler arasında dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek için VE

Yalnızca mesleki kimliğimiz  değil yaşam tarzımıza dönüşmüş öğretmenlik mesleğinin yılda bir kez de olsa hatırlanmasının  mutluluğu ile buradayız.

Bir öğretmen için sınıftaki her öğrenci birer gelecektir? Her öğrencisi ,ülkesinin geleceğine ektiği  umut çiçeğidir

Belki hepsi birer doktor,Bilim adamı ,öğretmen olamayacak ama; iyi bir anne ,   şefkatli bir baba,    vefalı bir dost,    yardımsever bir vatandaş, vatanını milletini sevip ona hizmet edecek birey olacaktır.

Baş öğretmen Ulu Önder Atatürkte "Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır"' Sözleriyle biz öğretmenlere bu misyonu yüklemiştir.

İşimiz zordu ve biz bunu en başından beri biliyorduk. Mücadelemizin hiçbir zamanında ihmal, yılgınlık ve bıkkınlığa kapılmadık. Yoğun gayretlerimiz oldu, girmediğimiz öğretmenler odası, derdimizi anlatmadığımız bir kişi, ulaşmadığımız köy kalmadı.

Bizler; Adaletsizliğin kol gezdiği dönemde ortada bir ganimet varmış gibi dağıtılan makamlardan birilerini kapan vasıfsız bir yapıyla mücadele ettik.

Kul hakkı yiyen haramzadelerle, kariyeri ve liyakati yok sayan bir zihniyetle mücadele ettik.

Bizler kutlu vatan, millet ve bayrak davamızda haksızlık karşısında sıra dağlar gibi durduk.

Günümüzde itibarsızlaştırılmaya çalışılan bu kutsal görevin birer nefheri olan siz değerli meslektaşlarım tüm olumsuzluklara rağmen dimdik ayakta durarak mücadelemizde bizlere destek verdiniz ,umut oldunuz

Aynı azim ve kararlılıkla umutsuzluğa kapılmadan mücadelemizin arkasında olacağınıza ve desteklerinizi esirgemeyeceğinize inanıyor ve güveniyoruz.

Sizden aldığımız güvenle daha azimli ve kararlılıkla mücadelemize devam edeceğime teşkilatım adına söz veriyorum.

BU VESİLE TÜM ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAR, BAŞARILAR DİLERİM

Programda bir konuşma yapan Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir ise konuşmasında şunları söyledi.

Değerli büyüklerim, aziz ve muhterem dava arkadaşlarım, muhterem hanımefendiler ve beyefendiler.

İnsanda Güzel Olan Yüzdür, Yüzde Güzel Olan Gözdür,  Ama İnsanı İnsan Yapan Haksızlığa Karşı Dik Duruşudur

Görevimiz; Kimliğimizi kazandığımız Vatan ve Millet sevdamızdan, Milli Kültürden ve gelenekten geldiğimiz Baba Ocağımızdan aldığımız feyz ile Üstad Nihal Atsızın ortaya koyduğu "Yufka Yüreklilerle Çetin Yolların Aşılamayacağı" ve "Ölüm Tasından İçilip İleriye Atıldıktan Sonra Geri Dönülmeyeceği" şuuruyla hak bildiğimiz yolda, Milli Şairimizin uyarısı ile KORKMA'dan,  "İnsanların Hayırlı İnsanlara Faydalı Olandır" diyerek, "Sen Yanmazsan Ben Yanmazsam Karanlıklar Nasıl Çıkar Aydınlığa" diyerek, "Hakkın Hatırı Alidir Hiç Bir Hatıra Feda Edilemez" diyerek hiç durmadan Haktan ve Haklılıktan aldığımız güçle Haksızlığa karşı Dik Durmaya devam edeceğiz.

Üzülme Der Mevlana. Ve Devam Eder;  "Kaybettiğin Her şey Bir Gün Başka Surette Geri Döner"

Bir yandan korkun, bir yandan umudun varsa iki kanatlı olursun;
Tek kanatla uçulmaz zaten. Sopayla kilime vuranın gayesi, kilimi dövmek değil kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle kirini, tozunu alır, niye kederlenirsin?

Taş taşlıktan geçmedikçe, parmaklara yüzük olamaz.
Yüzük olmayı dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır"

Bu gün Türkiye'nin bulunduğu durumu Ulu Önder Atatürk'ün "Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş,..." diye devam eden Atatürk'ün Gençliğe Hitabı özetlemektedir.  

Ulu Önder Atatürk Gençliğe Hitabe'yi olabilecek tehditlere karşı Türk milletini bilinçlendirmek için yazmıştır. Tarihte yaşadıklarımız bunun en basit örneğidir.

Onun içindir ki Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi yazıldığı günden günümüze ışık tutan en önemli öngörüdür.

Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında Emperyalizme karşı verdiğimiz mücadelede emperyalistler ülkemize piknik yapmaya gelmemişlerdir.  İngiliz, Fransız, Yunan, İtalyan elinde çiçeklerle mi gelmiştir? Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli vardır. Bu bedeli de Türk milleti her zaman ödemiştir. Yeni bedeller ödemeye de hazırdır.

Biz kurban olmaya hazırız. Bizim kınamız elimize 1071'de Malazgirt'te sürüldü, Çanakkale'de yenilendi, Dumlupınar'da ve 7 Ocakta ve 7 Mart tekrarlandı Kılıçkıran'dan Çakıroğlu'na kadar ispatlanmıştır.

Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe, bu devlet var oldukça, sizin gibi kendisini davasına adamış kahramanlar oldukça, Türk Eğitim-Sen de var olacaktır.

Türk Eğitim Sen bir sendikanın adı değildir. Türk Eğitim Sen bir sevdadır, bu sevda;  vatandır, bayraktır, ezandır, Türkçedir, Cumhuriyettir, Atatürk'tür, İstiklal Marşıdır. Düşenin elinden tutan, hakkı tutup yerden kaldıran, Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyen, güçlünün değil haklının yanında yer alan bir sevdadır.

Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.

Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz;

Şu karşımızdaki mahşer kudursa, çıldırsa,

Cihan yıkılsa, emin ol bu cephe sarsılmaz!

Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak.
Hâlbuki biz sussak, tarih susmayacak.
Tarih sussa, hakikat susmayacak.
Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak.
Hâlbuki bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar.
Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar.
Tarihin azabından kurtulsalar, Tanrı'nın gazabından kurtulamayacaklar.

Şol gökleri kaldıranın, donatarak dolduranın ol deyince olduranın doksan dokuz adı ile ya Allah Bismillah diyerek. Durmadan mücadeleye devam edeceğiz. Çünkü haklıyız gücümüzü haktan ve siz çok değerli üyelerimizden alıyoruz.

Ne Mutlu Türküm Diyene, Ne Mutlu Bizimle Yürüyenlere.

Menfaatleri ve korkuları için mevzi alanlara inat, Milli değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyerek bizimle yürüyen her insanımızın elinden öpmeyi şeref telakki ediyorum.

Saygılarımla.














 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri