19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Şube Başkanımız Çanakkale'de Türk Sağlık Sen Eylemenindeydi

Şube Başkanımız Çanakkale'de Türk Sağlık Sen Eylemenindeydi

17.03.2015 17:13 12 14 16 18 yazdır
Genel Başkan İsmail Koncuk Türk Sağlık Sen Çanakkale eyleminde; Devlet Memuru Anayasanın 128. Maddesinin kaldırılarak iş güvencesinin yok edilip mezarının kazılmasına izin vermeyecektir. Dedi
Şube Başkanımız Çanakkale'de Türk Sağlık Sen Eylemenindeydi



Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yaparak büyük ses getiren konfederasyonumuza bağlı Türk Sağlık-Sen'in Çanakkale ilinde gerçekleştirdiği eyleme katılan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu, Sağlık çalışanlarının sorunlarını anlamaktan ve kavramaktan uzak olmakla eleştirdi.

KONCUK: SAĞLIK BAKANI ÇALIŞANLARIN SORUNLARINI ANLAMAKTAN UZAK

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından Çanakkale Zaferinin 100.Yılı vesilesiyle düzenlenen "100 Yıllık Destan Çanakkale" Şiir ve Resim yarışması etkinliği için Çanakkale'de bulunan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Çanakkale Cumhuriyet meydanında sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemine destek verdi.

Genel Başkanımız İsmail Koncuk yaptığı konuşmada, adına sendika deyip sağlık çalışanlarının problemlerinin gündeme geldiği bir eyleme katılmayanları şiddetle kınadığını belirterek, "Hangi sendikanın, derneğin üyesi olursa olsun birlik ve beraberlik önemli bir görüntüdür.

Birilerini ürkütecek, belki de kendine getirecek bir görüntüdür. Bu birlikteliğin bu kalabalıkların her alanda arttırılması lazım. Basın açıklamasıyla sağlık çalışanlarının problemleri tek tek anlatıldı. İyi hizmet zammından maaşa, can güvenliğine, döner sermayelerin emekliliğe yansımamasına kadar onlarca problem var ama öyle bir bakan var ki, nasıl bir bakanlık yapıyor? Kimleri yönetiyor, yönettiği insanların problemleri nelerdir, bunlar neden bugün alanlara çıkıyor, eylem yapıyor, bunu dahi anlamaktan, kavramaktan uzak bir sağlık bakanı maalesef bu ülkeyi yönetiyor.

Sağlık, paralı hale getiriliyor. Bütün vatandaşlarımız açısından sağlık neredeyse özelleştirilmek üzere. Vatandaşlarımızın da bu kurulan tezgahı, tuzağı çok iyi görebilmesi değerlendirebilmesi lazım. Dün, hiç para ödemeden gidilen özel hastanelere, bugün çok ciddi katkı payları ödeyerek gidebilir hale geldik. İlaca, muayeneye katkı payı veriyoruz. Bunlar daha da arttırılabilir mevzuata göre.

Bunlar, hani o 'garip, gureba' denilen bütün vatandaşlarımızı ilgilendiren bir durumdur. Bu sebeple sağlık çalışanlarının haklı feryadını, taleplerini cesurca ortaya koyan bütün sendikalarımızı, derneklerimizi, sivil toplum örgütlerimizi Türkiye Kamu-Sen adına tebrik ediyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri