28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > STK Buluşmasında İade-i İtibar İstedik

STK Buluşmasında İade-i İtibar İstedik

11.03.2017 20:18 12 14 16 18 yazdır
15 Temmuzdan önce kariyer ve liyakat yok sayılmış, kadrolaşma adına mülakat adı altında kamuda kıyım yapılmıştır.
STK Buluşmasında İade-i İtibar İstedik

Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Ömer Çelik, 10 Mart 2017 Cuma günü Gala Tesislerinde sat 19:30 da Osmaniye'de sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

 


Toplantıda Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Ömer ÇELİK'in yanında Osmaniye Valisi Kerim AL,  AKP Osmaniye Milletvekili Suat ÖNAL, AKP Osmaniye Milletvekili Mücahit DURMUŞOĞLU, AKP Osmaniye İl Başkanı Hamza TOR ve  çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları yer almıştır.


 

Toplantıya Türkiye Kamu Sen'i  temsilen;

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR,

Türk Sağlık Sen Osmaniye İl Başkanı Fatih ÜSTÜNER,

Türk Büro Sen Osmaniye İl Başkan Beyazıt ASLAN,

Türk Yerel Hizmet Sen Osmaniye İl Başkanı Mustafa DEMİR,

Türk Tarım Orman Sen Osmaniye İl Başkanı Mehmet GÖK,

Türk Enerji Sen Osmaniye İl Başkanı Ercan POLAT,

katılmışladır.

Toplantıda Türkiye Kamu Sen Osmaniye adına söz alan Ahmet KANDEMİR; "15 Temmuz gecesi kaderimizin bir olduğu kesinleşmiştir.  O yüzden de zaten bu salonda bir aradayız. Fakat 15 Temmuzdan önce kariyer ve liyakat yok sayılmış, kadrolaşma adına mülakat adı altında kamuda kıyım yapılmıştır. Bir sendika diğer sendikaya tercih edilmiştir. Mecliste çıkartılan kanunlarla bir sendikaya yol verilmiş, büyümesi ve kadrolaşması sağlanmıştır.


Toplumsal uzlaşma adına kıyıma uğrayan arkadaşlarımızın mahkeme kararların uygulanmasını ve itibarlarının geri verilmesini 16 Nisandan önce ben şahsim adına bekliyorum saygılar sunar arz ederim." şeklinde kamuda kıyımı ve uygulanmayan mahkeme kararlarını dile getirmiştir.


Bu sözlere cevaben Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Ömer ÇELİK; " Bende sahip olduğum düşünce yüzünden üniversiteden atılmış birisiyim.  Sanrı zamanında bunun ne manaya geldiğini biliyorum ve bu masanın etrafında oturduğumuz hiçbir kardeşimizin diğerinin rakibi olduğunu da düşünmüyorum. Çok güzel söyledi Bektaş Bey. Biz sadece kendi insanımızı değil 72 milleti selamlıyoruz. 72 millet içinde dostluk geliştirmek istiyoruz.  Bu olanları hep beraber aşacağız aramızdaki ortak aklı geliştirdikçe, ortak duyguyu geliştirdikçe, ortak idraki geliştirdikçe bunları aşacağız.


Örneğin bu bakımdan da hukuki meselelerimizi konuşmak, bunları çözmek, bir takım ayrımcılıklar olmaması gibi konular, alandaki duyarlılığımızı da hep beraber artıracağız. Aslında 15 Temmuz gecesi gösterdiğimiz direnci toplumsal hayatın ve kültürel hayatın diğer alanlarına da yaymak durumundayız, bunu gerçekleştirmek durumundayız.


Birde şunu gördük bizim birbirimizden başka kimsemiz yok.  15 Temmuz gecesi demokrasi diyenler, insan hakları diyenler, hukuk diyenler bizim yanımıza gelmediler. Hatta darbe girişiminden iki ay sonrada gelmediler. Ancak üç ay sonra gelmeye başladılar. Bu millet birbirine sahip çıkarak bunu gerçekleştirdi.  Bu şekilde ki, bilinci illerden başlayarak, bu platformları kurarak geliştireceğiz.


Bu platformlara özel önem vereceğim diğer bakan arkadaşlarım geldiğinde bu platformları toplamalarını önereceğim. Kendimde en az üç ayda bir Osmaniye de bu platforma gelip bu şekilde sizlerle oturup konuşacağım.  Bunu geleneksel hale getireceğim. " şeklinde düşüncelerini ifade ettikten sonra toplantıya son verilmiştir.


Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR,'in konuşması;

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri