19 Mart 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > SHÇEK Kurumunda Yetiştirilenlerin Öğrenim Durumlarına Uygun Kadrolara Atanmasını Talep Ettik

SHÇEK Kurumunda Yetiştirilenlerin Öğrenim Durumlarına Uygun Kadrolara Atanmasını Talep Ettik

15.04.2018 00:00 12 14 16 18 yazdır
SHÇEK Kurumunda Yetiştirilenlerin Öğrenim Durumlarına Uygun Kadrolara Atanmasını Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Talep Ettik
SHÇEK Kurumunda Yetiştirilenlerin Öğrenim Durumlarına Uygun Kadrolara Atanmasını Talep Ettik




Sayı

ŞMT.400.80/

14/04/2018

Konu

:  SHÇEK Yurdunda Yetişenlerden Hizmetli Olarak

   Görev Yapanların Öğrenim Durumlarına

   Uygun Kadrolara Atanması

 

 

 

OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

 

 

          İlgi:    27.03.2018 tarih ve 30373 sayılı 2. mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan 7103 sayılı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun.

        

 

         2828 Sayılı Kanun uyarınca SHÇEK yurdunda yetiştirilenlerden bugüne kadar devlet kadrolarına ataması yapılarak memuriyete başlayanlara İlgi Kanun’un 25. maddesiyle 2828 Sayılı Kanuna eklenen geçici madde de; “MADDE 25- 2828 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 16- Bu Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında ataması yapılan ve fiilen görevde bulunanlar kurumların kadroları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih ve öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara atanırlar.

Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce hak sahibi olanlardan daha önce istihdam hakkından yararlanmamış olanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren  beş yıl içerisinde Bakanlığa başvurmaları halinde ek 1 inci maddede yer alan istihdam hakkından maddede belirtilen diğer şartları taşımaları kaydıyla yararlanabilirler.” hükmü ile halen görevde olanların öğrenim durumlarına uygun kadrolara, kurumların kadro imkanları ölçüsünde atanma hakkı verilmiştir.

 

         Bu nedenle, İlgi Kanunla, 2828 Sayılı Kanunda yapılan değişiklik uyarınca halen müdürlüğünüz kadrolarında görev yapanların öğrenim durumlarına uygun kadrolara atamalarının yapılabilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması hususunda;

 

       Gereğini talep ederiz.

 

 

 

                                                     Cihat KARAKUŞ                       Ahmet KANDEMİR

                                               Şube Başkan Yardımcısı                    Şube Başkanı    

                                                        (Mevzuat)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri