20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > SERBEST KIYAFETLE İŞ YERİNE GİTME EYLEMİMİZ DEVAM EDİYOR

SERBEST KIYAFETLE İŞ YERİNE GİTME EYLEMİMİZ DEVAM EDİYOR

02.10.2017 20:15 12 14 16 18 yazdır
Genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda üyelerimizin serbest kıyafetle işyerine gitme eylemleri bu öğretim yılı da devam edecek.
SERBEST KIYAFETLE İŞ YERİNE GİTME EYLEMİMİZ DEVAM EDİYOR
Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulumuz 16.09.2017 tarih ve 135 K. sayılı kararıyla, İlgi Yönetmeliğin 5. maddesinde yer alan sınırlamalar ve çalışanları tek tipleştirme çabası kaldırılıncaya kadar genel ahlaki kurallara ve milletimizin değer yargılarına uygun bir biçimde kamuda çalışan üyelerimizin, "Serbest kılık-kıyafetle" iş yerlerine gitme kararını yenilemiş, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı süresince devam ettirilmesine karar verilmiştir.

TES Osmaniye Şubesi olarak il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı göndererek eylemimizin devam ettiğini belirtip okul ve kurum müdürlüklerinin uyarılmasını istedik.


Sayı : ŞMT.400.80/                                                                                             03/10/2017
Konu : Serbest Kıyafetle İşyerine Gitme Eylemi


OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi : Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik


Sendikamız ülke genelinde kamuda çalışan devlet memurlarının iş yerlerine serbest kıyafetle gitmesi yönünde eylem kararı almış ve halen iş yerine serbest kıyafetle gitme eylemimiz bugünde devam etmektedir.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulumuz ilk olarak 15.03.2013 tarihinde iş yerine serbest kıyafetle gitme eylem kararı almış, bu kararlar 31.12.2014 ve 05.10.2015 tarihlerinde yenilenerek eylem kararımız devam ettirilmiştir.

Sendikal eylemimizin devam ettiği dönemde İlgi yönetmelikte bir kısım değişiklik yapılmış, ancak, yapılan değişiklikler sendikal taleplerimizi karşılamamıştır.

Bu nedenle de, Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulumuz 16.09.2017 tarih ve 135 K. sayılı kararıyla, İlgi Yönetmeliğin 5. maddesinde yer alan sınırlamalar ve çalışanları tek tipleştirme çabası kaldırılıncaya kadar genel ahlaki kurallara ve milletimizin değer yargılarına uygun bir biçimde kamuda çalışan üyelerimizin, "Serbest kılık-kıyafetle" iş yerlerine gitme kararını yenilemiş, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı süresince devam ettirilmesine karar verilmiştir.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun karar örneği yazımız ekinde sunulmuş olup konu hakkında okul ve kurum müdürlüklerinizin bilgilendirilmesi hususunda;

Gereğini talep ederiz.


Cihat KARAKUŞ                              Ahmet KANDEMİR
Şube Mevzuat Sekreteri                            Şube Başkanı


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri