28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Şehitlerimiz Size Minnettarız, Hakkınızı Helal Edin

Şehitlerimiz Size Minnettarız, Hakkınızı Helal Edin

14.04.2021 00:01 12 14 16 18 yazdır
Türk Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısıyla bir mesajı yayınladı.
Şehitlerimiz Size Minnettarız, Hakkınızı Helal Edin


"Kurtuluş Savaşında, Çanakkale'de Sarıkamış'ta adı sanı unutulmuş savaşlarda verdiğimiz Şehitlerimiz size minnettarız. hakkınızı helal edin" diyen Başkan Ahmet KANDEMİR, mesajında şunlara yer verdi:

Bir  kahraman  takım  ve  Yahya  Çavuştular,
Tam  üç  alayla  burada   gönülden   vuruştular.
Düşman,  tümen   sanırdı  bu  şahane  erleri
Allah'ı  arzu  ettiler,  akşama  kavuştular.

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...
Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.

Kurtuluş Savaşında, Çanakkale'de Sarıkamış'ta

Adı Sanı Unutulmuş Savaşlarda Verdiğimiz Şehitler

Size Minnettarız. Hakkınızı Helal Edin

"Toprağın her bir karışının kanla yoğrulduğu, vatan sevdasının canla imtihan edildiği, bıyığı terlememiş 15'lik delikanlıların, aksakallı dedelerin, al pürçekli ninelerin tüm dünyaya yiğitliği, mertliği bir kez daha öğrettiği, bir milletin işgale karşı top yekûn şahlanışının tarihi değiştirdiği Çanakkale Zaferi'nin 102. yılını idrak ediyoruz. 

Çanakkale hak ile batılın, maddiyat ile maneviyatın cenk meydanı; mermiye göğsünü siper edenlerin destanıdır. Çanakkale;  bu zafer esnasında milletin gönlünde yeşeren milli ruhun, İstiklal mücadelesini harekete geçiren güce dönüşerek, bizlere bugünkü devletimizi ve cennet vatanımızı hediye eden fikriyatın beşiği olmuştur. 

Çanakkale Zaferi ve sonrasında yaşananlar aslında Türk milleti ve bölgemizde yaşayan diğer bütün milletler için, insanlığa bir ibret vesikası sunmaktadır. Unutulmamalıdır ki, gerçek zaferler savaşlardan sonra kazanılır. Ne acıdır ki, Çanakkale'de yüzbinlerce şehit vererek koruduğumuz vatan toprağımız, bu zaferden yalnızca 3 yıl kadar sonra imzaladığımız Mondros ve Sevr antlaşmalarıyla tek bir mermi dahi atılmadan işgal edilmiştir. 

Dolayısıyla günümüzde milletlerin kaderini askeri başarılardan daha çok siyasi başarılar belirlemektedir.  Nitekim Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Kurtuluş Savaşı'nda elde ettiğimiz askeri zaferin Lozan'da siyasi bir zaferle taçlanmasıyla kurulabilmiştir. Bu devletin bekası da hem askeri hem de siyasi alanda üreteceğimiz ortak çözümlerle mümkün olacaktır. Öyle ise tarifsiz acılar ve katlanılamaz bedeller ödeyerek ulaştığımız bugünkü demokratik devlet yapımız, dönemsel politikalara ve kişilere bağlı siyasi hırslara feda edilemeyecek kadar değerli ve anlamlıdır.

Bütün tarihçiler Çanakkale Savaşı'nın ülkemizde millet olma bilincini yeşerttiği, istiklal mücadelesinin fitilini ateşlediği konusunda hemfikirken; Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde bugün, ülkemizin bir bölümünün sokak sokak, cadde cadde, şehir şehir yeniden fethedilmek zorunda kaldığını görüyoruz.     

Bugün ülkemizin her köşesinden bir şehit anasının feryadı yükselmekte, şehirlerimizde patlatılan bombalar yüzlerce masum sivil vatandaşımızı canlarından etmektedir. Aziz milletimiz bugün; iktidara sahip olanların, ülkemizi bölme amacındaki çapulcularla oturdukları masalarda pazarlık konusu haline getirilmesinin bedelini ödemektedir. 

Aziz milletimiz, terör örgütüne karşı kazanılan askeri başarının, bu masalarda siyasi başarısızlığa terk edilerek, şehirlere bombalar yığılmasına göz yumanların içine düştüğü gaflet uykusunun bedelini ödemektedir. Bilinmelidir ki bu vatan, iktidara sahip bulunanların şahsi politikalarıyla heder edilecek değersiz bir toprak parçası değil; bir mezar taşı dahi olmayan, toprakla haşrolmuş şehitlerin son sözü, gazilerin gelecek nesillere bıraktığı emanetidir. 

Hiç kuşkusuz ki Çanakkale şehitleri, Kurtuluş Savaşı şehitleri, terör şehitleri kanları bedeliyle kurdukları devletin, canları pahasına korudukları vatanın, bir köşesinde eli kanlı katil sürülerinin hüküm sürmesini hazmedemezlerdi. Bu vatan için gözlerini kırpmadan yardan, anadan, serden geçen şehitler, devletlerinden ve milli kimliklerinden asla vazgeçmez, değerlerinin yağmalanmasına müsaade etmezlerdi.

Bugün vatanımızı bölmek, Türk adını bu topraklardan kazımak isteyenlere Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki; şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar için bizler de her an şehit olmaya hazırız. 

Ülkemizi bölmeyi, milletimizi korku ve baskı ile sindirerek üzerinde operasyon yapmayı amaçlayan şer odakları bilsinler ki; evlat acısını bağrına taş basarak dindiren analar, gözyaşını yüreğine gömen babalar, Sur'u, Yüksekova'yı, Cizre'yi sokak sokak yeniden fethe çıkan mangal yürekliler, kuş uçmaz kervan geçmez dağlarda Türk Bayrağı dalgalansın diye canlarını veren yiğitler, cebindeki son kuruşunu askere gitmek için yol parası yapan kahramanlar oldukça, bu emellerine asla ulaşamayacaklardır.

İçinde bulunduğumuz zaman bizleri ülkemizin her karış toprağını ve değerlerimizi yeniden Çanakkale ruhu içinde, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük kahramanlıklarla kurduğu devletimizin kuruluş prensipleri çerçevesinde müdafaa etmeyi zorunlu kılmaktadır.    

Bu vesile ile Türk milletinin Çanakkale Zaferi'ni ve Şehitler Haftası'nı bir kez daha kutluyor, vatanı, milleti, ülkesi ve namusu için canlarını vermekten çekinmeyen şehitlerimize; emanetlerine sahip çıkacağımıza dair Türk Eğitim-Sen olarak söz veriyoruz"

Türk Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı

Ahmet KANDEMİR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri