19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Şehit Yakınlarının Öğrenim Durumlarına Uygun Kadrolara Atanmasını İstedik

Şehit Yakınlarının Öğrenim Durumlarına Uygun Kadrolara Atanmasını İstedik

24.04.2018 20:29 12 14 16 18 yazdır
Şehit Yakınlarının Öğrenim Durumlarına Uygun Kadrolara Atanmasını/Görevlendirilmesini İstedik
Şehit Yakınlarının Öğrenim Durumlarına Uygun Kadrolara Atanmasını İstedik



Sayı

ŞMT.400.80/

23/04/2018

Konu

:  Şehit Yakınlarının Öğrenim Durumlarına

   Uygun Kadrolara Atanması/Görevlendirilmesi

 

 

 

OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

 

 

İlgi :  a) 09.05.2014 tarih ve 28995 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Terörle Mücadele

    Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecekler

    Hakkında Yönetmelik.

b) 23.12.2016 tarih ve 29927 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Terörle Mücadele

    Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecekler

    Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

c) T.C. Başbakanlığın 2018/4 nolu Genelgesi

d) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün 26.03.2018 Tarih ve

    6209483 Sayılı Yazısı

        

 

Bilindiği üzere ilgi (b) de ki yönetmelikle, ilgi (a) da ki yönetmelikte değişikliğe gidilmiş olup yapılan değişiklikle yönetmeliğe geçici madde eklemesi yapılmıştır. İlgi (a) da ki  yönetmeliğe eklenen "İhraz edilen unvanlara atanma” başlıklı geçici 3. madde de; “GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce, Başkanlık tarafından Kanunun ek 1 inci maddesi kapsamında atama teklifleri yapılıp göreve başlayan personelin atama teklifinin yapıldığı tarihte öğrenim durumu itibarıyla ihraz ettiği unvanın, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerde yer alması halinde, ilgili personel bu unvana ilişkin kadro veya pozisyona kurumu tarafından sınava tabi olmaksızın atanır.

(2) Birinci fıkra uyarınca yapılacak atama işlemlerinde ilgili kamu kurum veya kuruluşunun 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin veya 22/1/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki cetvellerde yer alan mevcut kadro ve pozisyonları dikkate alınır.

(3) İhraz etmiş bulundukları unvanların atandıkları kamu kurum ve kuruluşlarının mevcut kadro ve pozisyonlarında olmaması halinde ilgililer, asli memurluğa atandıktan sonra bir defaya mahsus olmak üzere diğer kanunlarda yer alan herhangi bir kontenjan sınırlamasına tabi olmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarına naklen atanabilir.

(4) Kamu kurum ve kuruluşları, ilgililerin Kanunun geçici 15 inci maddesi kapsamında yaptıkları naklen atama başvurularını, atanmak istedikleri unvan İçin gerekli şartları taşımaları halinde, ivedilikle işleme alarak sonuçlandırır." hükmü amir olup hüküm uyarınca şehit yakını olarak mezkur kanun uyarınca ataması yapılan personellerin, atandıkları tarihte ki öğrenim durumlarının dikkate alınarak bu öğrenim durumlarına uygun kadrolara atamalarının sınavsız olarak yapılacağı ifade edilmiştir. Madde hükmü uyarınca şehit yakınlarının atandıkları tarih itibariyle öğrenim durumlarına uygun kadrolara atanmaları gerekmektedir.

 

Başbakanlık tarafından yayımlanan İlgi (c) Genelgede ise hizmetli kadrosuna ataması yapılan şehit ve gazi yakınlarının büro memuru olarak görevlendirilmesi istenmiş, bu durum Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlgi (d) yazısıyla da tüm il milli eğitim müdürlüklerine bildirilmiştir.

 

Yukarıda ki mevzuat hükümleri uyarınca şehit yakını olarak ataması yapılanların öncelikle öğrenim durumlarına uygun kadrolara atamalarının yapılması, atama yapılması mümkün değil ise büro memuru olarak görevlendirilmeleri gerekmektedir.

 

         Bu nedenle, müdürlüğünüz bünyesinde şehit yakını olarak görev yapanların öncelikle öğrenim durumlarına uygun kadrolara atamalarının yapılması, atama yapılması mümkün değil ise büro memuru olarak görevlendirmelerinin yapılması hususunda;

 

       Gereğini talep ederiz.

 

 

 

                                                     Cihat KARAKUŞ                       Ahmet KANDEMİR

                                               Şube Başkan Yardımcısı                    Şube Başkanı    

                                                        (Mevzuat)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri