28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Sayın Ali YALÇIN Şube Başkanın Çift Nöbet Veriyor Haberin Var mı?

Sayın Ali YALÇIN Şube Başkanın Çift Nöbet Veriyor Haberin Var mı?

02.04.2015 14:55 12 14 16 18 yazdır
Sayın ALi YALÇIN çift nöbet tutma eylem kararı alırken şube başkanınızn çift nöbet verdiğinizden haberiniz varmı?
Sayın Ali YALÇIN Şube Başkanın Çift Nöbet Veriyor Haberin Var mı?
Sayın Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN ve yönetim kurulu üyeleri karar almış "Üyelerimiz bir günden fazla nöbet tutmayacak." diye;


Sayın Ali YALÇIN eylem kararı almanıza gerek yok tu, hatırlatalım zaten çift nöbet yasal değildir.

Öğretmenlere haftada iki kez nöbet görevi verilemez

Haftada iki kez nöbet verilmesi yönetmeliklere aykırıdır. Bu okul isimlerini sendikamıza bildirmeniz halinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.15.12.2014 00:01:17 

Valiliklerden öğretmene çift nöbet görevi verilemez yazıları ...
www.memurlar.net/haber/507209/


Suç işlenilen bir konuda eylem kararı almayıp direkt olarak çift nöbet veren okul müdürlerini şikâyet etmeliydiniz.

Bir günden fazla nöbet görevi veren okul müdürleri sizin üyeleriniz olup bu müdürler sendikamız ve diğer sendikaların almış olduğu nöbet tutmama eylemini delmek için çift nöbete geçmişlerdir. Hatta Eğitim Bir Sen üyelerine çift nöbet tutturmaktalardır. Bu baskı ile çift nöbet tutmama eylem kararı aldığınız anlaşılmaktadır.

Çift nöbet veren okul müdürlerinden bir tanesi üyeniz Osmaniye Eğitim Bir Sen İl Başkanı Sayın Mahmut KAHRAMAN'dır.

Öğretmene çift nöbet görevi yasal olmadığından şubemize gelen ihbar üzerine Hem Cahit ZARİFOĞLU İmam Hatip Ortaokulu müdürü hem de Osmaniye Eğitim Bir Sen İl Başkanı Sayın Mahmut KAHRAMAN'a bilgilendirme yazısı yazarak bu çift nöbet uygulamasından vazgeçmesini istedik.

İKİ NÖBET UYGULAMASINA SON VERİLMELİDİR 

Öğretmenlere haftada iki nöbet görevi veren okulları resmi dille uyardık.22.12.2014 22:00:3

Talebimiz değerlendirilmeye alınmayınca da İl İdare Kuruluna şikâyette bulunmamamıza rağmen Milli Eğitim Müdür yardımcısı Sayın Basri DOĞAN tarafından İhsası rey yapılarak şikâyet dilekçemiz ilgili kuruma gönderilmiştir.  

Cahit Zarifoğlu İmam-Hatip Ortaokulu iki nöbet şikayetimiz yapıldıMerkez Cahit Zarifoğlu İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Mahmut KAHRAMAN hakkında mevzuata aykırı olarak öğretmenlere nöbet görevi verdiğinden(birden fazla nöbet görevi) soruşturma açılmasını talep ettik.14.01.2015 22:26:44

İlgili kurumun müdürü ve aynı zamanda da Osmaniye Eğitim Bir Sen İl Başkanı Sayın Mahmut KAHRAMAN bu şikâyetimize cevaben yazı yazmıştır.

Yazıda aynen şunlar yazmaktadır;

"Okulumuzun bahçesinin geniş ve kontrolünün zor olması, birbirinden bağımsız bahçe kapısının bulunması, okul çevresinde trafiğin yoğun olması, öğrenci sayısının fazla olması nedeni ile okulumuzda ikili eğitim yapılması gibi durumlar göz önüne alındığında okulumuzda bahçe nöbeti görevinin iki kişi ile tutulması zorunlu hale  gelmektedir.

Okulun eğitim ve öğretim süresi içerisinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmaması ve ileride olabilecek okulumuz idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi zor durumda bırakacak olayların önüne geçilmesi amacıyla okulumuz personeline dönüşümlü olarak bahçede üç haftada bir ikinci nöbet görevi verilmektedir.

Yönetmelik incelendiğinde ikinci bir nöbet görevi verilmemesine dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır."


Sayın Mahmut KAHRAMAN yetersizlikler bizi ilgilendirmez devletimiz büyüktür. Gerekli istihdamı sağlarsa ve nöbete ek ders verirse zaten sorun çözülür.

Ayrıca yönetmelikte ikinci nöbet düzenlenmemesi sizin öğretmene çift nöbet vereceğiniz anlamına gelmemektedir.

Yönetmelikte "ikinci bir nöbet görevi verilmez yazmıyor" dolaysıyla çift nöbet verebilirim diyorsunuz.

Soruyoruz sayın Mahmut KAHRAMAN 'a Ek dersle ilgili esaslarda nöbete ek ders yazmamaktadır. Şimdi siz ek ders esaslarında nöbete ek ders yazmamasına rağmen nöbete ek ders ödeyebilir misiniz?

Bir sendikacı olarak hakkı aramanız gerekirken statükoya sahip çıkmanız yetersizliklerin arkasına sığınmanız bizi şaşırtmamıştır.

Sayın Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN'a soruyoruz şube başkanınız çift nöbet veriyor bunuda Okulun bahçesinin geniş ve kontrolünün zor olması, birbirinden bağımsız bahçe kapısının bulunması, okul çevresinde trafiğin yoğun olması, öğrenci sayısının fazla olmasına bağlıyor.

ve devam ediyor yönetmelikte çift nöbet verilmez yazmıyor diye veriyorum diyor.

Soruyoruz sayın ALİ YALÇIN'a Ek dersle ilgili esaslarda nöbete ek ders yazmamaktadır. Şimdi siz ek ders esaslarında nöbete ek ders yazmamasına rağmen nöbete ek ders ödeyebilir misiniz?

Sayın ALi YALÇIN çift nöbet tutma eylem kararı alırken şube başkanınızn çift nöbet verdiğinizden haberiniz varmı?

Şimdi haberinizoldu nasıl bir işlem yapacaksınız?
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri