19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > ROTASYONLA İLGİLİ ÖRNEK DAVA DİLEKÇELERİ

ROTASYONLA İLGİLİ ÖRNEK DAVA DİLEKÇELERİ

13.07.2015 23:59 12 14 16 18 yazdır
Haberimizdeki durumda olan ve yargı yoluna başvurmak isteyen öğretmenlerimiz için örnek dava dilekçeleri aşağıdadır.
ROTASYONLA İLGİLİ ÖRNEK DAVA DİLEKÇELERİ
Osmaniye ilimizde özellikle Bahçe ve Kadirli ilçemizdeki aynı bahçe içerisindeki iki binadan birisinin ilkokul diğerinin ortaokul olarak dönüştürülmesi sonucu bu okullara aktarılan öğretmenlere uygulanacak rotasyon için açabilecekleri davaları kazanabileceklerdir. Aynı durum aynı binada ilkokul ve ortaokul olanlar içinde geçerlidir. Osmaniye'de ise Mehmet Akif İlköğretim okulunda bu durum mevcuttur. Bu durumda olan öğretmenlerimizin şubemiz ile irtibata geçmesi gerekmektedir. Ayrıca Anadolu veya Fen liselerine sınavla atanan öğretmenlerimize uygulanacak rotasyon içinde açılacak davalar iptal edilebilecektir.

Bilindiği üzere, 17/04/2015 tarih ve 29329 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri uyarınca, 2014-2015 öğretim yılında 30 Eylül tarihi itibarıyla aynı eğitim kurumunda 15 yılını tamamlayan öğretmenler rotasyon uygulamasına tabi tutulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan Öğretmenlerin 2015 Yılı Aynı Eğitim Kurumunda Azamî Çalışma Süresine Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyuru doğrultusunda, yer değiştirme başvuruları 20-24 Temmuz 2015 tarihleri arasında alınacak; atamalar 29 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır. Ancak rotasyon uygulaması çok sayıda mağduriyeti beraberinde getirecektir. İlköğretim okulları ilkokul ve ortaokula dönüştürüldüğünde yöneticileri dahil her şeyleri değiştirilerek öğretmenlere yeni atama kararnameleri tebliğ edilmesine karşılık, bu kurumlarda dönüştürülme işleminden önce ve sonra geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilerek öğretmenler rotasyona zorlanmaktadır. Yönetmelikte aranan aynı eğitim kurumunda 15 yılını tamamlamış olma şartı bu öğretmenlerimiz bakımından gerçekleşmemektedir. Diğer yandan sınav puanıyla atanan öğretmenlerimizin de tercihlerine atanamamaları halinde  kazanılmış haklarının korunmayarak re'sen düz liselere atanmaları ihtimali söz konusudur. Bu öğretmenlerimiz istemeleri halinde bireysel dava açma yoluna giderek haklarını arayabileceklerdir. Bu durumda olan ve yargı yoluna başvurmak isteyen  öğretmenlerimiz için örnek dava dilekçeleri aşağıdadır. 


Dönüşen Eğitim Kurumlarında Görev Yaparken  Rotasyona Tabi Tutulan Öğretmenler için dava dilekçe örneği 

Sınavla öğretmen ataması yapılan okullardaki sınavla atanmış öğretmenler için rotasyon dava dilekçesi için tıklayınız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri