28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Rotasyon İçin İlçe Grupları Toplantısı Yapıldı

Rotasyon İçin İlçe Grupları Toplantısı Yapıldı

25.05.2015 16:35 12 14 16 18 yazdır
Rotasyon İçin coğrafi durum ve ulaşım şartları göz önünde bulundurularak İlçe Grupları Toplantısı Yapıldı
Rotasyon İçin İlçe Grupları Toplantısı Yapıldı
"Rotasyon İçin İlçe Grupları Önerimiz" haberimizde 17/04/2015 Tarih ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresi" başlıklı 48. maddesi 2. fıkrası uyarınca rotasyon yapılacak ilçe gruplarının belirlenmesi gerektiğini,

Bu nedenle coğrafi durum ve ulaşım şartları göz önünde bulundurularak valiliklerce belirlenecek ilçe grupları hakkında sendikaların Valiliklere görüş bildirmeleri yerinde olacağını vurgulamıştık.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 21.05.2015 tarih ve 5257229 sayılı yazıları ilecoğrafi durum ve ulaşım şartları göz önünde bulundurularak oluşturulacak ilçe gruplarının 22-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında "MEBBİS Başvuru Onay Modülü İlçe Grupları Belirleme Ekranına" girilmesini istedi.

Bu yazı üzerine; 25 Mayıs 2015 saat 14:00 da Eğitim-İş, Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen ve İnsan Kaynaklarından sorumlu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mılla KATIK arasında yapılan toplantıda Şube Başkanımız Ahmet KANDEMİR aşağıdaki önerisi çoğunlukla kabul görmüştür.

Toplantıya katılan tüm sendika yöneticilerine ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mılla KATIK'a eğitim çalışanı tarafından olaya baktıkları için ve mevzuata göre toplantı yapılarak sendikaların görüşlerinin alınması zorunluluğu bulunmamasına rağmen sendikaları çağırarak görüşlerimizi dinledikleri için teşekkür ediyoruz.

ilçe grupları görüşümüz şudur.


1-Osmaniye Merkez İlçe-Toprakkale tek grup
2-Kadirli-Sumbas tek grup
3-Hasanbeyli tek grup
4-Bahçe tek grup
5-Düziçi tek grup


Olmak üzere 5 grup öngörmekteyiz.

Muhtemelen bu görüşümüz kabul görecektir.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri