19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Rektör Adayı Prof. Dr. Murat Türk'den Sendikamıza Ziyaret

Rektör Adayı Prof. Dr. Murat Türk'den Sendikamıza Ziyaret

15.07.2016 12:50 12 14 16 18 yazdır
Korkut Ata Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Murat Türk, Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İl Başkanlığını ziyaret etti.
Rektör Adayı Prof. Dr. Murat Türk'den Sendikamıza Ziyaret

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) 26 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak rektörlük seçimi öncesinde, rektör adaylığını açıklayan Prof. Dr. Murat Türk, Osmaniye Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İl Başkanlığını ziyaret etti.

OKÜ Rektör Yardımcısıolarak görev yapan Prof Dr. Murat Türk Sendikamız ziyaretinde amacının OKÜ'yü 'temel ilkeleri değişmeyen bir kurum haline getirmek olduğunu belirten  Prof. Dr. Türk açıklamasında; Üniversitenin bugüne geliş sürecinde yol aldığı her aşamayı gözlemleyen ve önemli bir kısmında da aktif rol alarak üstlendiğini belirten Türk, bu çalışmanın sorunların belirlenmesi ve geniş katılımlı bir ekip anlayışı ve adalet ölçüleri içerisinde çözülmesine katkı sağlamanın yanı sıra her kesimin kendini özgürce ifade edeceği ve yeni fikirlerin üretilip destekleneceği birzemine de kavuşacaklarını dile getirdi. 

Murat Türk, amacının üniversiteyi kurumsallaştırarak temel ilkeleri değişmeyen bir kurum haline getirmek olduğunu ifade etti. 

Proaktif yönetim ve dönüşümcü liderlik felsefesi çerçevesinde olmak üzere birlikte yönetim ve ortak aklın başarının sırrı olduğunu, bir kurumda çalışan personelin mutlu ve müreffeh olması o kurumun başarısının temelini oluşturur. Hiçbir yönetici, tek başına alacağı kararlar ile kurumunu başarıya taşıyamaz. Onun için öncelikle OKÜ ailesinin kendi içinde ihtiyaçlarına cevap verecek bir ortamın oluşturulmasına özen göstereceğiz." dedi. 

Rektörlüğü süresince; adil, demokratik, dürüst, şeffaf ve liyakati ön planda tutacağını, yenilikçi, insan odaklı ve proaktif bir yönetim anlayışı vaat eden Türk, personelin 7 gün 24 saat kendisine ulaşabileceği her tür fikir, öneri ve eleştirilerini dile getirebileceklerinin sözünü verdi. Gelişimi temel alan bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğini kaydeden Türk, birimlerin sorunları, projeleri ve hedeflerini irdeleyeceklerini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: 




" Üniversiteler bilindiği üzere, bilimsel bilginin, sanatsal ve edebi değerlerin üretildiği, çağdaş bilgi ve becerilerin öğretildiği, sosyal yaşamdaki değişim ve gelişimin lokomotifi olan önemli kurumlardır.  Üniversitemizde kuruluş amacı itibariyle, genel anlamda ülkemiz ve komşu ülkeler, özel anlamda ise bölgemiz ve şehrimiz adına bu çerçevede önemli bir misyon yüklenmiştir. Ayrıca sahip olduğu nitelikli insan kaynakları ve modern fiziki imkanlarıyla birlikte düşünüldüğünde, üniversitemiz önemli bir potansiyele sahip ve yaklaşık dokuz yıllık geçmişi ile şehrimizin en büyük ve en güzide kurumlarından biridir.

Sizlerin değerli katkıları, OKÜ'lü olma bilinci ile zaman kaybetmeksizin üniversitemizi daha iyiye ve doğruya götürebileceğimize inanarak ve öğretim üyesi arkadaşlarımın şahsıma gösterdiği teveccüh ve teşvikleri sonucunda mensubu olmaktan gurur duyduğum üniversitemizin rektörlük seçimlerinde aday olmaya karar verdim. Bu görevi, üniversitemize, ülkemize, milletimize ve sizlere daha iyi hizmet edebilmek için bir vesile olarak gördüğümü de belirtmek isterim.

Üniversitemizin bugüne geliş sürecinde yol aldığı her aşamayı gözlemlemiş ve önemli bir kısmında da aktif rol üstlenmiş biri olarak mevcut sorunlarımızın farkındayım. Bu sorunların da, geniş katılımlı bir ekip anlayışı ve adalet ölçüleri içerisinde çözülebileceğine dair inancım tamdır. Amacımız, üniversitemizi kurumsallaştırarak temel ilkeleri değişmeyen bir kurum haline getirmektir.

Rektörlüğüm süresince; adil, şeffaf ve liyakati ön planda tutan, yenilikçi, insan odaklı ve proaktif bir yönetim anlayışının hâkim olması için çalışacağım.

Rektörlük seçiminde vereceğiniz destek için şimdiden teşekkür eder, sonucun başta üniversitemiz olmak üzere, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim. ." dedi.


Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İl Başkanı Ahmet Kandemir ise Adaylığın Üniversitemize hayırlı ve ugurlu olmasını diledi.




Özgeçmiş


Prof. Dr. Murat TÜRK

1971 yılında doğan Prof. Dr. Murat Türk, 1993 yılında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Prof. Dr. Murat Türk, 1993 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümün de Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı. 1995 yılında Yüksek Lisansını, 1998 yılında doktorasını Çukurova Üniversitesi'nde tamamladı. Niğde Üniversitesi'nde 1998 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında Doçent ünvanlarını aldı. 2013 yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Profesör ünvanını aldı.

2014 yılında Amerika Birleşik Devleti Kansas Eyaletinde Wichita State  University'de YÖK'ün Öğretim Üyesi ve Araştırmacı Yetiştirme Programı kapsamında akademik çalışmalarda bulundu. Pek çok ulusal ve uluslararası ayında makaleleri, bildirileri, kitapları ve kitaplarda bölümleri bulunan Prof. Dr. Murat Türk 2010-2012  yılları arasında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü, OKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2010-2014 yılları arasında Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanlığı  ve 2012- 2014 yılları arasında Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevinde bulundu. Prof. Dr. Murat Türk 15 Ocak 2014 tarihi itibariyle OKÜ Rektör Yardımcılığı görevine atanmış ve halen bu görevini sürdürmektedir.


Prof. Dr. Murat Türk evli ve 1 çocuk babasıdır.


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Murat Türk hakkındaki diğer bilgileri öğrenmek, Rektör Adaylığındaki İlkelerini, Hedeflerini ve Projelerini okumak için kişisel internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Site için tıklayınız.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri