28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Rehber Öğretmenler İsteği Dışında Görevlendirilemez

Rehber Öğretmenler İsteği Dışında Görevlendirilemez

20.06.2015 00:27 12 14 16 18 yazdır
Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsman) rehber öğretmenlerin isteği dışında görevlendirilemeyeceğine karar verdi.
Rehber Öğretmenler İsteği Dışında Görevlendirilemez

"MEB'de Rehber Öğretmen sorunu" haberimizde "Rehber Öğretmenlerin normları diğer öğretmenlerin normlarından farklıdır. Fakat hem Bakanlık hem de tüm İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okul ve kurumlar aynı hatayı yaparak Rehber Öğretmen norm kadrolarını diğer öğretmenlerin norm kadroları gibi belirlemektedir. Sisteme kaydedilen Rehber Öğretmen norm kadroları boş göründüğünden de bu boş kadrolara yer değiştirmeler suretiyle atamalar yapılmaktadır. Yetkililer okulların Rehber Öğretmen ihtiyacını ise bir okuldaki Rehber Öğretmeni iki ayrı okulda görevlendirerek çözmektedir. Görevlendirme ile Rehber Öğretmen sorununu çözdüm iş oldu bitti denilerek Rehber Öğretmen yokluğu sorunundan kurtulmak mümkün değildir." demiştik.

Türk Eğitim Sen Konya 1 No'lu şubemiz tarafından rehber öğretmenlerin rızası olmaksızın başka bir eğitim kurumunda geçici olarak görevlendirilmemesi ve yapılan görevlendirilmelerin iptal edilmesi talebi ile Kamu Denetçiliği Kurumuna (Ombudsmanlık) şikayet başvurusunda bulunulmuştur. Yapılan başvuru sonucunda Kamu Denetçiliği Kurumu rehber öğretmenlerin isteğe bağlı olmaksızın başka bir eğitim kurumunda geçici olarak görevlendirilmenin kanuna ve mevzuata uygun olmadığı yönünde görüş bildirmiştir.

Kararda, rehber öğretmenlerin geçici olarak görevlendirilebilmesi için öncelikle norm kadro fazlası olması ve öğretmenin isteğinin olması gerektiği bu şartlar oluşmadan yapılacak görevlendirmenin mevzuata uygun olmayacağına yer verilmiştir.











Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri