29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Projemiz Hayata Geçiyor, Okullar İnternete Kavuşuyor

Projemiz Hayata Geçiyor, Okullar İnternete Kavuşuyor

10.03.2016 05:39 12 14 16 18 yazdır
Düziçi ilçemizde interneti olmayan okullar internetine kavuşuyor.
Projemiz Hayata Geçiyor, Okullar İnternete Kavuşuyor
Bilindiği üzere sendikamız okul ve kurum ziyaretlerinde bulunarak eğitim-öğretimle ilgili sorunları yerinde tespit etmekte, tespit edilen sorunları "Sorumlu Sendikacılık" anlayışı içerisinde çözümün bir parçası olmak adına Devlet yetkililerine iletmektedir.
 
Bu bağlamda ilimiz Düziçi ilçemizin dağlık bölgelerinde bulunan bazı okullarımızda internet alt yapısının bulunmadığını, ayrıca bu bölgeler dağlık bölgeler olduğundan GSM operatörlerinin de kapsama alanında bulunmadığını ifade ederek uydudan internet alt yapısının kurulması yönünde talepte bulunmuştuk.

Düziçi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sitesinden 8 Mart tarihinde yapılan duyuruda "MEB İnternete Erişim Projesi kapsamında ADSL alt yapısının hazır olmayışı nedeniyle İnternet hizmeti verilemeyen bölgelere uydu üzerinden internet erişim hizmeti sağlanabilmesi için 06.07.2010 tarihli Data Aktarımları için Uydu İletim Sözleşmesi ve 10.12.2012 tarihli Data Aktarımları için Uydu İletim Sözleşmesine Ek sözleşmeler imzalanmıştır.

Günümüz teknolojisinin hızla ilerlemesi ve söz konusu bu sözleşmelerde yaşanan aksaklıklar nedeniyle bu sözleşmelerin yenilenmesi çalışmalarına başlanmıştır. Uydu internetine ihtiyaç duyulan okulların belirlenmesi amacıyla. Okullarında interneti olmayan ve uzun süredir internet hizmetini alamayan, Türk Telekom tarafından hizmet götürülemeyen okulların müdürleri;  Kurum kodu, Okul ismi, varsa telefon numarası ve okul adreslerini Müdürlüğümüze 10/03/2016 Perşembe gününe kadar müdürlüğümüze e posta ile (112409@meb.k12.tr) bildirmeleri önemle duyurulur." ifadelerine yer verilmiştir.

Duyurudanda görüleceği üzere sendikamızın yerinde tespit ettiği ve yetkililere çözüm önerisi olarak sunduğu uydunet internet projesi hayata geçmeye başlamıştır.

Sorunların çözümünde katkı sağlayan yetkililere teşekkür ederiz.


İnterneti olmayan okular için Uydunet talebinde bulunduk


 




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri