29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > POLİS ŞİDDETİNİ KINIYORUZ

POLİS ŞİDDETİNİ KINIYORUZ

19.10.2019 22:06 12 14 16 18 yazdır
Devletin verdiği kolluk kuvveti görevini, üniforma ve silah gücünü, keyfi ve nefsi duyguları için üniformasız ve görevi başındaki bir öğretmeni incitmek, korkutmak, şiddet uygulamak için kullanmanın adı zorbalıktır.
POLİS ŞİDDETİNİ KINIYORUZ

POLİS ŞİDDETİNİ KINIYORUZ


Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sağlığına ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir.


Öğretmenler olarak zaman zaman öğrenci velisi ve öğrenci tarafından yapılan şiddete maruz kalsak ta dün ilimiz merkez ilçesi endüstri meslek lisesi öğrenci giriş kapısında, nöbetçi öğretmen arkadaşımız bazı polis memurları tarafından yapılan şiddete maruz kalmıştır.


Şöyle ki öğretmenimiz; 17.10.2019 tarihinde sabah saatlerinde okul giriş kapsında nöbet görevini yerine getirmekte iken yaşanan bir tartışma sonrasında okul polisinin öğretmenimizi itekleyerek “sen ne biçim öğretmensin” demesi üzerine yaşanan sözlü tartışmaya okul giriş kapısı karşısındaki karakolda görevli polislerin mesleki dayanışma saikiyle hareket ederek müdahale etmesi sonucunda öğretmen arkadaşımız okul bahçesinden kolu kıvrılarak yaka paça alınmış, karakola götürülüp cep telefonuna el konularak avukatıyla irtibata geçmesi engellenmeye çalışılmış ve ardında tokatlanmış, çeşitli hakaretlere maruz kalmıştır.


Devletin verdiği kolluk kuvveti görevini, üniforma ve silah gücünü, keyfi ve nefsi duyguları için üniformasız ve görevi başındaki bir öğretmeni incitmek, korkutmak, şiddet uygulamak için kullanmanın adı zorbalıktır.


Tüm olaylar okul güvenlik kameralarınca kayıt altına alınmıştır. Karakol içerisinde geçen olayların ise kameralarca kayıt altına alındığından ve koruma altında olduğundan emin olmak istiyoruz.


İl Emniyet Müdürümüzün ve İl Mili Eğitim Müdürümüzün konu hakkında bilgileri bulunmaktadır. Okul yöneticilerimizde karakola olay anında intikal etmişler, İl Mili Eğitim Müdürümüz olayın vuku bulduğu anda bir şube müdürünü görevlendirerek karakola göndermiş akabinde öğretmenimizi arayarak geçmiş olsun demişlerdir.


Öğretmenimiz hakkında bir şikâyet var ise ifadesinin alınması veya sorgusunun yapılması için, kural olarak kişinin davetiye ile çağrılması, ancak kişi gelmezse zorla getirilebileceğinin davetiyeye yazılması gerekmekte iken direkt kolu kıvrılıp polis gücü kullanılarak karakolda zorla alı konulmuş, tokatlanmış, sözlü ve fiziksel şiddete uğramıştır. Bu işlemleri yaparken görevinin gereği gibi davranmayan Polis Memurları hakkında derhal soruşturma başlatılıp açığa alınmaları gerekmektedir.


Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğümüzün gereken hassasiyeti en üst düzeyde göstereceğinden ve gereken tedbirleri alacağından, açılacak soruşturma ile suçlu bulunanları idari yönden cezalandıracağından ve Yargı makamlarının da gereken en üst düzey hassasiyeti göstereceğinden bir şüphemiz yoktur. Taraflar birbirinden şikayetçi olmuşlar konu yargıya intikal etmiştir.


Türk Eğitim Sen’in her bir ferdi sınırlarımız içinde ve dışında mücadele eden kahraman ordumuzun ve emniyet güçlerimizin yanındadır. Bu uğurda hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor ve üzülerek ifade ediyoruz ki birbirine yardımcı olmaları gereken polis ve öğretmenlerimizin bir anlık sinirle hareket ederek olayların bu noktaya gelmesi bizleri üzmüştür. Bu durumda göstermektedir ki okul/giriş ve çıkış kapıları güvenlik bölgeleridir. Burada öğretmenlerimize nöbet görevi verek bu güvenliği sağlayamazsınız. Geçici olarak istihdam edilen okul güvenlik personelleri kadrolu hale getirilmeli sayıları artırılmalıdır.


Her türlü şiddeti nefretle kınıyor, reddediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının tek vücut şekilde dimdik ayakta olduğunu, öğretmen arkadaşımızın yanında olduğumuzu, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı eğitim camiasına ve kamuoyuna duyururuz.


Ahmet Kandemir

Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri