29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Performans Değerlendirmesi İtiraz Dilekçesi

Performans Değerlendirmesi İtiraz Dilekçesi

28.06.2016 00:48 12 14 16 18 yazdır
Okul müdürleri tarafından yapılan performans değerlendirme puanlarına itiraz dilekçesi örneği
Performans Değerlendirmesi İtiraz Dilekçesi

Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Yetiştirme ve Genel Müdürlüğünün 22.06.2015 tarih ve 38772063-774.06-E.6905752 sayılı yazısı gereğince 30 Haziran 2016 tarihine kadar, 2015-2016 eğitim öğretim yılında fiili olarak görev yapan öğretmenlerin okul müdürleri tarafından performans değerlendirmelerinin yapılması uygulaması başlatılmıştır. Bu uygulama kapsamında üyelerimizden ve öğretmen arkadaşlarımızdan, yapılan performans değerlendirmesiyle ilgili itiraz ve şikayetler gelmektedir. 


Türk Eğitim-Sen Genel Merkezimizce performans değerlendirmesinde olumsuz puan verilen öğretmenler için itiraz dilekçesi hazırlanmıştır. Üyelerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızın bu itiraz dilekçelerini doldurup görev yaptıkları okulların müdürlüklerine vererek yapılan performans değerlendirmelerine itiraz etmeleri gerekmektedir.


PERFORMANS NOTUNUZU NASIL ÖĞRENECEKSİNİZ


Öğretmenlerin 2016 yılı performans değerlendirme puanı öğrenmek için öncelikle mebbis.meb.gov.tr adresinden giriş yapıyorsunuz.


MEBBİS girişi için tıklayınız.



Daha sonra karşınıza çıkan bu ekranda ''Öğretmen Performans Değerlendirme'' bölümüne tıklıyorsunuz. 



Sonraki ekranda ise ''Değerlendirme Sonuçları'' bölümüne tıklıyorsunuz. Son olarak 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi yazısının yanındaki ''Ara'' butonuna tıklıyorsunuz.






Müdürünüz eğer performans değerlendirmenizi yaptıysa puan olarak karşılığı burada çıkacaktır. Puanları çıkmayan öğretmenlerin puanları ise en geç 30 Haziran tarihine kadar girilecektir.


Performans değerlendirmesine dilekçe ile itiraza olumlu sonuç alamayan  üyelerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız  isterlerse verilen puanın iptali için dava açabileceklerdir.


Öğretmenler itiraz dilekçesini görev yaptıkları okul müdürlüğüne vereceklerdir.


Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız


17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

"Değerlendirme ölçütleri

MADDE 54- (1) Bu Yönetmelik kapsamında, Bakanlığa bağlı her derece ve türden eğitim kurumunda görev yapan ve adaylık sürecini tamamlamış olan öğretmenlerin başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere her ders yılı sonunda, görev yaptığı eğitim kurumunun müdürü tarafından değerlendirmesi yapılır.

(2) Değerlendirme ölçütleri olarak Ek-3'te yer alan Form esas alınır. Değerlendirmeler ders yılı bitiminden itibaren bir ay içinde, MEBBİS üzerinde oluşturulacak modül üzerinden gerçekleştirilir.

(3) Bu madde kapsamındaki değerlendirmelerin Bakanlıkça duyurulacak usul ve esaslar çerçevesinde, zamanında, nesnel ve tarafsız şekilde yürütülmesinden ilgili il millî eğitim müdürü sorumludur.

(4) Bu değerlendirmeler öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınır.

(5) Değerlendirmelerin yapılmasına ilişkin ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye ve uygulamayı yönlendirmeye Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü yetkilidir."

"Yürürlük

MADDE 65 - (1) Bu Yönetmeliğin 54 üncü maddesi 2015-2016 öğretim yılı başında, diğer maddeler ise yayımı tarihinde yürürlüğe girer."


Buna göre, 2015-2016 öğretim yılından itibaren tüm öğretmenler okul müdürlerince değerlendirmeye tabi tutulacak. Bu değerlendirmeler öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınır. 


Tüm öğretmenlere okul müdürü tarafından performans değerlendirme işlemi yapılacak. Öğretmen performans değerlendirme işlemleri her yıl karnelerden sonra bir aylık süreçte MEBBİS'te performans modülüne giriş yapılacak. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı öğretmen performans değerlendirme süreci 30 Haziran 2016 tarihine kadar MEBBİS personel girişi ile yapılacaktır. 


Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren bu yönetmeliğin performans hükümleri ve diger bazı hükümleri hakkında iptali için danıştayda dava açılmıştır. Dava dilekçemiz için tıklayınız


Performans Değerlendirme Formu Ek-3 için tıklayınız. (PDF)

Performans Değerlendirme Formu Ek-3 için tıklayınız. (EXCEL)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri