20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > OSEV Karaçay'ına sahip çıkıyor

OSEV Karaçay'ına sahip çıkıyor

28.05.2016 22:57 12 14 16 18 yazdır
Karaçay Hidroelektrik Santrali alanında Osmaniye Karaçay'ına sahip çıkıyor Basın Açıklaması yapıldı.
OSEV Karaçay'ına sahip çıkıyor

Karaçay Havzasında açılacak olan taş ocaklarının faaliyete geçmesi ile çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği olan Osmaniye'nin oksijen deposu olan yeşil Karaçay yatağındaki doğal hayatın yok edilmesine, yaylalarımızın yok olmasına, doğa katliamına, Osmaniye'nin Karaçay Vadisi üzerindeki doğal yaşamın olumsuz olarak etkilenmesine, Osmaniye'nin akciğerlerinin yok edilmesine dur demek için  28 Mayıs 2016  Cumartesi günü  saat 14.00'de Karaçay Hidroelektrik Santrali önünde ağaç katliamını ve taş ocağı açma çalışmalarını protesto etmek  için yapılan çalışmalara Osmaniye Kent Konseyi ve OSEV Koordinatörlüğünde Sivil Toplum Kuruluşları basın açıklaması yaparak ortak tepki gösterdi



Osmaniye de faaliyet gösteren bütün sivil toplum kuruluşları adına yapılan basın açıklamasından sonra Hidroelektrik santralinden yaylı köprüye kadar doğa yürüyüşü yapıldı. Karaçay'ıma dokunma Taş Ocağı istemiyoruz gibi bir çok protesto içeren dövizlerle yürüyen sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri seslerini duyurmaya çalıştılar.




Asırlık çınar ağaçlarının ve çam ağaçlarının kesilerek, elektrik direkleri dikilmesi ve tellerinin çekilmesi alayına tepki gösteren çevreye duyarlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Karaçay vadisindeki elektrik santralında buluştu.


Özel bir firmanın Karaçay Vadisi üzerindeki ormanlık bir alanda taş ocağı işletmek isteyerek ruhsat almasının ardından, geçtiğimiz yıl yol çalışmalarında kesilen çam ağaçları ile ilgili tepkiler gösterilmişti.


Valilik makamının olayla ilgilenmesi üzerine, Karaçay Vadisi üzerindeki Belediye mesire alanı yakınından geçirilmek istenilen yok çalışması iptal edilmişti. Firma yetkilileri yol güzergah çalışmalarını başka bölgeye kaydırarak,


Gebeli mahallesi mezarlığı yakınından götürme çalışmalarına başladılar. Osmaniye'nin Karaçay Vadisi, Zorkun yaylası ile Cebel yaylası arasındaki alanda işletme iznini alarak Taş ocağı işletecek olan firmanın, işletmesine gidecek olan elektrik tesisat direklerinde çam ve asırlık çınar ağaçlarını kestirmesi olayına STK temsilcileri tepki gösterdi.


Karaçay vadisi üzerindeki elektrik santralı yanında yeni bir elektrik trafosu kuran Taşocağı firması yetkililerinin orman işletmesine ait çınar ve çam ağaçlarının kesilmesi ile ilgili izin belgelerinin olup olmadığını STK temsilcileri tarafından sorgulandı.


Kesilen Çam ve Çınar ağaçlarında 'damga' bulunmamış olmasına tepki gösteren STK temsilcileri, Osmaniye halkının Karaçay Vadisine sahip çıkmasını istedi. Karaçay vadisi üzerindeki çınar ve çam ağaçlarının kesilmesi ile birlikte piknik alanlarının da kullanılamaz hale geldiğini belirten STK temsilcileri olayla ilgili Osmaniye Milletvekillerinden duyarlılık beklediklerini bildirdiler. Karaçay vadisi üzerinde yaşanan olumsuzluklarla ilgili olay yerine giden; Osmaniye Kent Konseyi ve OSEV üyeleri incelemelerde bulunarak olaya tepkilerini dile getirdiler.


Osmaniye'mizin oksijen deposu Karaçay'ımızın asırlık çınarlarının kesilmesine ve talan edilmesine duyarlı olup sahip çıkalım. Birlikten kuvvet doğar. Unutmayalım. Sonradan eyvah dememek için hep birlikte yanlışa dur diyelim.


Yarın çocuklarımızın, torunlarımızın suçlamalarına hedef olmamak için, vicdanen rahatsız olmamak için duyarlılık gösterelim.


Bu Husus Vatan Savunmasının Bir Başka Şeklidir.


Osmaniye Karaçay'ına sahip çıkıyor fotoğraf albümü için tıklayınız

Osmaniye Karaçay Şelalesi videosu için tıklayınız
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri