28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > 2016-2017 KAMU SEN TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 1

2016-2017 KAMU SEN TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 1

28.10.2016 15:33 12 14 16 18 yazdır
Osmaniye Kamu-Sen 2016 Yılı İstişare Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi
2016-2017 KAMU SEN TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 1
25 Ekim 2016 saat 18:30 da Yedi Ocak Mah. Akyar Cad. 12508 Sok. No:1 (Devlet Bahçeli Bulvarı Turkuaz Market yanı) OSMANİYE adresinde olan hizmet binamızda Osmaniye Kamu-Sen Temsilciler Kurulu Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu Sen) İl Temsilcileri Yönetmeliğinin "İl Temsilciliği İstişare Kurulu" başlıklı 13. maddesindeki; " İl Temsilciliği İstişare Kurulu ilde üye sendikaların şube başkanları ile sendikaların il ve ilçe temsilcilerinden oluşan istişare organıdır. Kurula, il temsilcisi veya il temsilcisi tarafından görevlendirilecek il temsilcisi yardımcısı başkanlık eder. Kurul, gerekli görülen hallerde il temsilcilerin çağrısı üzerine toplanır. Toplantı yer ve zamanına il temsilcileri karar verir. Toplantıda yapılan görüşmeler ve ortaya çıkan sonuçlar bir rapor halinde konfederasyona sunulur." hükümleri gereğince 2016 yılı Eylül toplantısını gerçekleştirdi.



Toplantıya;

Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkanı ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir,

Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkanı Yardımcısı ve Türk Diyanet Vakıf Sen Osmaniye İl Başkanı Mehmet Demir,

Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Temsilciliği Üyesi ve Türk Ulaşım Sen Osmaniye İl Temsilcisi Ahmet Şanal,

Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Temsilciliği Üyesi ve Türk İmar Sen Osmaniye İl Temsilcisi Mehmet Tülü,

Türk Sağlık Sen Osmaniye İl Başkanı Fatih Üstüner,

Türk Yerel Hizmet Sen Osmaniye İl Temsilcisi Mustafa Demir,

Türk Büro Sen Osmaniye İl Başkan Beyazıt Aslan,

Türk Tarım Orman Sen Osmaniye İl Temsilcisi Mehmet Gök,

Türk Haber Sen Osmaniye İl Temsilcisi Mehmet Pektuzlu,

Türk Enerji Sen Osmaniye İl Temsilcisi Ercan Polat,

Türk Kültür Sanat Sen Osmaniye İl Temsilcisi Fatih Rüştü Oktan,

Türk Emekli Sen İl Temsilcisi Enver Üste,

Katılmışlardır.





Vatanımıza ve Milletimize, Eğitim Öğretim Camiasına ve Sendikamıza hayırlı ve ugurlu olması dilekleri ile açılan toplantıda Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR; Sayın başkanlarım darbe girişimi sonrası çalışma hayatındaki gelişmeler, değişiklikler, dikkat edilecek hususlar, iş güvencemiz ve yeni dönem sendikal stratejilerimiz hakkında bilgilendirme, tartışma ve sohbet toplantısına hoşgeldiniz. Osmaniyemizin İl oluşunun 20 yılını kutlarken, Kahraman Maraş Edeler Diyarı, Aydın Efeler Diyarı, Erzurum Dadaşlar Diyarı, Elazığ Gakgoşlar Diyarı ise Terörle mücadeleye verdiği yüzlerce Şehitle OSMANİYE Şehitler Diyarıdır.


Antep GAZİ ise, Maraş KAHRAMAN ise, Urfa ŞANLI ise Osmaniye'de ŞEHİT'tir. Ve biz Gavurdaglılar bu vatana kurban olmaya hazırız. Bizim kınamız elimize 1071'de Malazgirt'te sürüldü, Çanakkale'de yenilendi, Dumlupınar'da tekrarlanmıştır. Bu nedenle Şehitler Diyarı Osmaniyemizin adı Şehit Osmaniye olmalıdır.


Türk Milletli karanlıktan önceki son çıkış olan 15 Temmuz gecesi gerekeni yapmıştır.  Emperyalizme boyun eğmeyeceğiz, biz biriz, iriyiz ve diriyiz. Bir ölür bin diriliriz. Tüm batı dünyası bilmeli ki sessizlikleri işbirlikçi olduklarının en büyük delilidir. Batıda dostumuz yoktur. İçimize dönmeli, tüm millet kenetlenmeyi devam ettirmelidir.  Bundan sonra oluşabilecek Alevi-Sünni, Kürt-Türk, Suriyeli vb gibi bu milleti ayırmaya ve iç savaşa yönelik gelişecek provokasyonlara fertler olarak prim vermemeliyiz.


Bu vatan coğrafyasında yaşayan her fert bizim kardeşimizdir, ağabeyimizdir, hain bellidir, cezası da bellidir. En büyük silahımız birliğimizdir. "Yenikapı Ruhu"na okullarımızdaki müdür yardımcısından en üst noktadaki tüm yöneticilerimiz samimi bir şekilde uymalıdırlar.


Özellikle uzun zamandan beri Türkiye Kamu Sen  olarak eleştirilerimizin de odak noktasını teşkil eden ülke içinde yaratılan kutuplaşmanın, ayrıcalıklı kesim yaratma çabalarının, hukukun üstünlüğü ilkesinin sekteye uğratılması girişimlerinin bir an önce son bulması ve yaşanan bu olayların, anti demokratik yaklaşımlar için bir gerekçe olarak kullanılmaması, en büyük arzumuzdur.


Darbeye karşı birleşen Aziz Milletimiz her türlü haksızlığa karşı duracak iradeye de sahip olduğunu göstermiştir. Birlik ve beraberlik anlayışının hakim kılınması gerekmektedir.



Biz artık, bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşamasını ve bir vatandaş olarak hak ettiği kıymeti görmesini istiyoruz. Bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.


Gündem maddelerinin görüşülmesinde;


-İş güvencesi,


-Hükümet, iş güvencemiz olan keyfi göreve son verilmeme hakkkımızı ortadan kaldırmaya yönelik açıklamalarda bulunmaktadır.


Darbe girişimi sonrası çalışma hayatındaki gelişmeler, değişiklikler, dikkat edilecek hususlar, iş güvencemiz ve yeni dönem sendikal stratejilerimiz hakkında;


Açıga alma, ihraç süreci ve baylock;

Bu süreçler hakkında Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR  aşagıdaki açıklamalarda bulunmuştur.

Ana sorunumuz BYLOCK bu bela nedeniyle binlerce öğretmen açığa alındı veya ihraç edildi.



BYLOCK üç şekilde tespit edilerek sizinle bağlantı kuruluyor.

1-Mobil hat numarası
2-Wifi
3-Telefon İMEİ numarası
4- IP Çakışması

Peki bu belaya nasıl bulaştınız. Ya adınıza aldığınız mobil telefon hattını bir başkasına verdiniz yada sizin adınıza sizden habersiz mobil hat çıkartılarak kullanıldı yada Wifi şifrenizi birileri ile ortak kullanıyorsunuz yada Wifi şifrenizi birileri kırdı yada paraya tamam edip apartmanda ortak İnternet hattı kullanıyorsunuz. 


Tabi başka şeylerde var örneğin özellikle son bir yılda ikinci el telefon aldıysanız yada faturası sizin adınıza kayıtlı akıllı telefonu bir başkası kullanıyorsa yada eski telefonunuzu satmış yada birine vermişseniz BYLOCK'a bulaşmış olabilirsiniz.


Hemen şimdi E-Devlet şifrenizi kullanarak https://www.turkiye.gov.tr/ sitesine girdiğinizde mobil hat sorgulamasından şu an adınıza kayıtlı aktif mobil hatları görebiliyorsunuz. Bu hatlar bilginiz dahilindeyse sorun yok bilginiz dışında bir hat varsa savcılığa şikayet edin ve hattı iptal ettiriniz. Bilginiz dahilinde mobil hat verdiğiniz kişide BYLOCK kullanmış olabilir. Eğer savcılık soruşturmasına bu nedenle uğrarsanız kime hangi hatları verdiğinizi hattı sizin kullanmadığınızı söyleyin.


Peki ya hiç haberinizin olmadığı üzerinize kayıtlı mobil hatlar olabilir mi?


E-Devlet mobil hat sorgulamadan bakarsanız sadece şu an aktif telefon numaraları görürsünüz. Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu başkanlığının MOBİL/SABİT/İNTERNET/KABLOTV başlığından girerseniz tüm eski pasif hatları, kablolu tv, İnternet VE mobil telefon hatlarını görebilirsiniz genelde mobil hat sorgulamadan arama yapıldığı için aktif hatlar görülüyor. Bu nedenle bu kısma göreceğiniz ve bilginiz olmayan kapatılmış mobil hatlar var ise hemen savcılığa başvurunuz eğer BYLOCK nedeni ile savcılık soruşturmasına alınırsanız bu bilgileri orada söyleyin ve derhal hem valiliğe hemde MEB teftiş kurulu başkanlığına bu bilgileri bir dilekçe ile bildirin açıkta olma halinizin veya ihraç durumunuzun düzeltilmesini talep edin.


Bylock sunucusunda sadece IP ve saat bilgileri yer almakta. IP, GSM operatörünün, internete erişmek isteyen kullanıcıya verdiği bir numaradır. Dinamik ve statik olmak üzere iki IP türü bulunmaktadır. Statik IP sabittir ve değişmez, ancak telefon kullanıcılarına yüzde 95 oranında dinamik, yani değişebilir IP, verilmektedir.


Açığa alınan 2 bin 500 öğretmenin tümü aynı GSM operatörü müşterisidir. Bu operatör, diğer operatörlerin aksine aynı anda bir IP'yi birden fazla kullanıcıya verebilmektedir. Bunun nedeni kısıtlı sayıda IP'nin olması gösterilmektedir.


İstihbarat, IP ve saat bilgisi üzerinden telefon numarasına yani öğretmene ulaşırken, sadece operatörlerin BTK'ya sunduğu verileri esas almaktadır. Ancak log kayıtları operatörün kendisinde bulunmaktadır. Log kayıtlarından, o İP'nin, başka bir deyişle aynı anda birden fazla kullanıcıya tanımlanan IP'nın, kime ait olduğunu bulmak mümkün, denmektedir. Dolaysıyla, Bylock kullanmakla suçlanan 2 bin 400 MEB personelinin isimlerini ayrıca bir de operatörde saklı tutulan log kayıtlarından test etmek uygun olacaktır. 


"Kılı kırk yarıyoruz", "hata oranımız yüzde bir bile değil." açıklamaları, "itiraz masaları kuruldu" söylemleri şahidim ki, hiç biri gerçek değil.


İncelemeden soruşturmadan suçluyu suçsuzu ayırmadan ihraçlar yapıldı, bunların çocukları aç perişan intihar etmeyi düşünen bana bunu söyleyen onlarca insan var. Gerçekten suçsuzlar var.


Devlette olan adalet güvenini sarsarsanız telafisi imkânsız sonuçlara sebebiyet verirsiniz bunun doğurduğu mağduriyeti gideremezsiniz devlete güvenmeyen bir nasıl yetiştirmiş olursunuz.


Gündem valilikler de itiraz komisyonları kuruluyor, peki itiraz komisyonu nasıl kurulacak, kimlerden oluşacak, komisyonda sendika temsilcileri bulunacak mı, itiraz süresi kaç gün olacak, itirazları değerlendirme kriterleri neler olacak, itiraz komisyonu ihraç edilen devlet memurları hakkında bir araştırma yapacak mı, sosyal çevresine sorulacak mı, kişiye ne ile suçlandığı tebliğ edilecek mi, savunması alınacak mı, İş arkadaşlarının görüşleri alınacak mı? Sorular sorular ... Üniversite peroneli, Belediye personeli hangi kuruma itiraz edecek?


Eğer gerçek anlamda bir itiraz komisyonu kuruluyorsa bu komisyonunun bir yasal alt yapısının olması gerekiyor, bu yasal metninde yukarıdaki sorulara cevap vermesi gerekiyor aksi halde yine boşa umut veriyoruz insanlara.


Ayrıca 667 sayılı KHK de sözü geçen "İLTİSAK" kavramının kaldrılması yada çerçevesinin bu yasal metinde çizilmesi gerekiyor, hangi eylemler "İLTİSAK" kavramın içine giriyor hangileri girmiyor bunların tek tek belirlenmesi ve itiraz komisyonunun bu kriterlere göre değerlendirme yapması gerekiyor. Tüm bunlar içinde yeni KHK gerekiyor.


Şimdiye kadar neler yapıldı?


1- Suç ve cezanın şahsiliği ilkesi kuralı gereğince, kişi ancak kendisinin işlediği fiiller nedeniyle sorumlu tutulabilir, başkasının işlediği fillere iştirak etmedikçe sorumlu tutulamaz.


2- Hiç kimse işlendiği zaman ulusal veya uluslararası hukuka göre suç sayılmayan bir fiil veya ihmalden dolayı mahkum edilemez.


3- Memurlar ve diğer kamu görevlileri ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları mensuplarına savunma hakkı tanınmadıkça disiplin cezası verilemez.


4- Olağanüstü hal sona erdiğinde olağanüstü hal KHK'sindeki kuralların uygulanmasına devam edilemez. Yani KHK ile devlet memurları İhraç edilemez.


5- Kanunsuz ceza olmaz ilkesi ve geçmişe yürümezlik kuralı OHAL'de de ihlal edilemez.


6- İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinin genel ilke ve haklarına aykırı düzenlemeler ve her türlü yönetsel işlem, karar ve eylem TEDBİR niteliğinde olmalıdır. Kalıcı olamaz.


Peki ne yapılıyor? At izi it izine karıştırılıyor. Yukarıdaki evrensel hukuk kuralları uygulanmıyor.


Ne yapılmalı?


1- 15-16 Temmuz tarihinde darbeye kalkışanlar, millete kurşun sıkanlar, tankla ezenler, meclisi, bombalayanlar kamu görevinden çıkarılmalı ve terör örgütü üyeliğinden yargılanmalıdır. 15 Temmuz tarihi milat alınmalıdır.


2- BAYLOCK konuşmaları tespit edilenler kamu görevinden çıkarılmalı ve terör örgütü üyeliğinden yargılanmalıdır.


3-Bank Asya'ya bir başka bankadan faizli para çekip yatıranlar kamu görevinden çıkarılmalı ve terör örgütü üyeliğinden yargılanmalıdır.


4-Banka Asya daki hesaptan Amerika'ya para transferi yapanlar kamu görevinden çıkarılmalı ve terör örgütü üyeliğinden yargılanmalıdır.


5- Fetö örgütünde yönetici konumunda olanlar, kamu görevinden çıkarılmalı ve terör örgütü üyeliğinden yargılanmalıdır.


Bunun yanında;


1- Hiç kimse işlendiği zaman ulusal veya uluslararası hukuka göre suç sayılmayan bir fiil veya ihmalden dolayı mahkum edilemez. ilkesince suç tarihi 15-16 Temmuzdur geriye yürütülmemelidir.


2- Suç ve cezanın şahsiliği ilkesi ve kanunsuz ceza olmaz ilkesi ve geçmişe yürümezlik kuralı gereğince kamu görevinden çıkarılmada dikkate alınan sendika üyeliği, banka hesabı, dernek üyeliği gibi kriterlerin hayatın olağan akışına uygun olup olmadığının değerlendirilerek savunma alınarak işlem yapılmalıdır. Bu durumdaki kişiler görevlerine geri iade edilmelidir.


3-Bank Asya hesabının ne amaçla kullanıldığı (Menkul ya da gayrimenkul alımı kaynaklı ödemelerin (Satıcı firmanın ödemelerde aracı bankası olma hali kaynaklı olarak. Bank Asya üzerinden yapılması zarureti gibi, Anasının, babasının kayınbabasının, kaynanasının hac kurası çıkmadığı için hac parasını faize bulaşmamak adına Bank Asya'ya yatıranlar, birikimlerini Bank Asya'ya yatıranlar.) EFT/Havale işlemlerinin yapılıp yapılmadığı, yurt dışına para gönderilip gönderilmediği, yatırılan paranın kaynağı, paranın bankadan çekildikten sonra nerelerde kullandığı gibi durumlar araştırılmalıdır.


4- Başkasına telefon hattı verdiği için BAYLOCK'a takılanlar adli soruşturma sonucunda görevlerine geri iade edilmelidir.


5- Sahte imza ile kimlik bilgileri kullanılarak telefon hattı alınarak BAYLOCK'a takılanlar adli soruşturma sonucunda görevlerine geri iade edilmelidir.


6- Başkasına internet hattı verdiği için BAYLOCK'a takılanlar adli soruşturma sonucunda görevlerine geri iade edilmelidir.


7- Çocuklarını iyi eğitim alsın diye, burs kazanmış olduğundan Fetö'nün okullarına gönderenler görevlerine geri iade edilmelidir.


8- Sahte imza ile üyelik formu doldurularak Aktif Eğitim Sen ve Cihan Sen'e bağlı sendikalara kesinti yapılanlar görevlerine geri iade edilmelidir.


9- Sehven Aktif Eğitim Sen ve Cihan Sen'e bağlı sendikalara kesinti yapılanlar görevlerine geri iade edilmelidir.


Bu bilgilendirmelerden sonra toplantıda;" Kahraman Maraş Edeler Diyarı, Aydın Efeler Diyarı, Erzurum Dadaşlar Diyarı, Elazığ Gakgoşlar Diyarı ise Terörle mücadeleye verdiği yüzlerce Şehitle OSMANİYE Şehitler Diyarıdır.

Antep GAZİ ise, Maraş KAHRAMAN ise, Urfa ŞANLI ise Osmaniye'de ŞEHİT'tir. Ve biz Gavurdaglılar bu vatana kurban olmaya hazırız. Bizim kınamız elimize 1071'de Malazgirt'te sürüldü, Çanakkale'de yenilendi, Dumlupınar'da tekrarlanmıştır. Bu nedenle Şehitler Diyarı Osmaniyemizin adı Şehit Osmaniye olmalıdır.
"
kararı alınmıştır.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri