19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > OSEV Genel Kurulu Yapıldı

OSEV Genel Kurulu Yapıldı

28.10.2016 12:52 12 14 16 18 yazdır
Kısa adı OSEV olan Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Kurucular Kurulu 1. Olağan Genel Kurulu, Osmaniye Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
OSEV Genel Kurulu Yapıldı
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke'nin Divan Başkanı seçildiği genel kurulda, OSEV Geçici Dönem Koordinatörü AGAMDER Başkanı Av. Selahattin Arpacı, 7 Ocak 2016 tarihinden Ekim ayına kadar yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı, Karaçay havzasında taş ocakları ile ilgili çalışmaların tespit davası açılması sürecini ve OSEV'in ortaya koyduğu tepkiyi anlattı.


Dönem Koordinatörü ve Yürütme Kurulu


OSEV Yürütme Kurulu için yapılan seçime tek liste halinde girildi ve Dönüşümlü olan OSEV Dönem Koordinatörlüğüne Osmaniye Folklor Araştırma Derneği Başkanı Abdullah Gizlice seçildi. Yürütme Kurulu Üyeliklerine ise; Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir, Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Özener, Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy, Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Tecirliler Kültür Derneği Başkanı Av. Ali Turgay Akıncı, Çelik İş Sendikası Osmaniye Bölge Başkanı Mehmet Gündüz, Emekli Astsubaylar Derneği Osmaniye Şube Başkanı Şenel Yıldız, Ulaşlı Toplulukları Bilim Kültür Araştırma Derneği Başkanı Baki Teke, Yörük Türkmen Derneği Başkanı Bestami Erdem, Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Biber oybirliği ile seçildiler.


Divan Başkanı Teke, geçmiş dönemde görev yapan OSEV Koordinatörü Av. Selahattin Arpacı'ya teşekkür ederken, yeni dönem Koordinatörü Abdullah Gizlice ve Yürütme Kurulu Üyelerine başarılar diledi.


Osmaniyelilik Bilincini Geliştirmek


Amacı; İnsani değerlere, Türk ve İslam topluluklarının mutluluğuna, toplumsal uzlaşmaya, barışa ve demokrasinin güçlenmesine katkı sağlamak, toplumu doğru bilgilendirmek, güçlü bir sivil toplum iradesi oluşturmak, özellikle de Osmaniye'nin sosyo ekonomik ve kültürel, çevre ve şehircilik alanında toplumsal mutabakatın sağlanması için proje sunmak, yapılan güzel faaliyetlerde ilgilileri takdir etmek, eksik ve yanlışlıklarda da ikaz etmek, Osmaniye lobisi oluşturmak, Osmaniyelilik bilincini geliştirmek ve Osmaniye için birlikte hareket etmeyi sağlamak olan OSEV'in Kurucular Kurulunda yer alan diğer Sivil Toplum Kuruluşları ise şunlardır:


Kurucular Kurulu Sivil Toplum Kuruluşları


Osmaniye Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Osmaniye Ziraat Odası, TÜRKAV Osmaniye Şubesi, Yenises Dergisi, Şehitler Derneği, Kumarlılar Derneği, Beycioğlu Aileleri Yardımlaşma Derneği, Kızılay Osmaniye Şubesi, Türk Ocağı Osmaniye Şubesi, Osmaniye Gençlik Spor İzcileri Derneği, Avcılar ve Atıcılar Kulübü, Karatepe Kilim Kooperatifi, Osmaniye Folklor Eğitim Merkezi Spor Kulübü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Osmaniye Temsilciliği, Korkut Ata Doğa Gençlik Derneği, İletişimciler Derneği, Verem Savaş Derneği, Şanlıurfalılar Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Osmaniye Şubesi, Bingöllüler Dayanışma Derneği, 7 Ocak Bedensel Engelliler Derneği, Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Tülücüler Ailesi Kültür Derneği.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri