20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > OSEV’DEN VALİ YILMAZ’A “HOŞGELDİNİZ” ZİYARETİ

OSEV’DEN VALİ YILMAZ’A “HOŞGELDİNİZ” ZİYARETİ

01.07.2020 15:22 12 14 16 18 yazdır
Şu an için Osmaniye’mizde faaliyet gösteren 54 Sivil Toplum Kuruluşumuzun üye olduğu Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Vali Dr. Erdinç YILMAZ’a hoşgeldiniz ziyaretinde bulundular.
OSEV’DEN VALİ YILMAZ’A “HOŞGELDİNİZ” ZİYARETİ

OSEV’DEN VALİ YILMAZ’A “HOŞGELDİNİZ” ZİYARETİ

Şu an için Osmaniye’mizde faaliyet gösteren 54 Sivil Toplum Kuruluşumuzun üye olduğu Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Platformu OSEV 5. Dönem Başkanı ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR, Başkan Yardımcısı- Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Murat Devrim AKSOY, Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörü- Osmaniye Folklor Araştırma Derneği  (OFAD) Başkanı Abdullah GİZLİCE,

Mali İşler Koordinatörü- Türkiye Muhtarlar Derneği Osmaniye Merkez Mahalle Muhtarları Temsilciliği Başkanı Ahmet ÖZENER, Teşkilatlanma Koordinatörü- Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV)Başkanı Çağrı HÖRMET

Basın Koordinatörü- Osmaniye Ziraat Odası (OZO) Başkan Vekili Murtaza ÖZER,

Dış İlişkiler Koordinatörü- Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Şenel YILDIZ, Mevzuat ve Hukuk İşleri Koordinatörü- Osmaniye Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (OSKADER) Başkanı Adem KÜPELİ ve OSEV Üyesi Yenises Dergisi Temsilcisi Mehmet AKSOY ile birlikte Vali Dr. Erdinç YILMAZ’a hoşgeldiniz ziyaretinde bulundular.

 

Başkan KANDEMİR, tüm üyeleri adına, Vali YILMAZ’a görevinin hayırlı olması dileklerini sunarak, “ilimize hoş geldiniz” diyerek OSEVİN kuruluş amacı ve hedefleri hakkında aşağıdaki bilgileri sundu;

 

KALE’NDER ŞEHİR

Doğu Akdeniz’in İncisi, Ozanlar ve Âşıklar Diyarı, Çukurova’nın Bereketli Toprakları, Yerfıstığının Başkenti, Yukarı Çukurova’da, Ceyhan Nehri’nin doğu yakasında yer alan, alabildiğine geniş hinterlandıyla Akdeniz’in Yükselen Değeri, Bölgenin Parlayan Yıldızı, Sevdamız Osmaniye; Ceyhan Nehri, Hamıs, Karaçay, Kesiksuyu ve Sabun Çaylarıyla sulak, hem de Çukurova’yı doğuya bağlayan yolların kavşağında olması nedeniyle işlek bir bölgedir. Her tepesinde bulunan tarihi kaleleri ve yaylarıyla, Kaleler ve Yaylalar Şehri, Kurtuluş Savaşında verdiği milli mücadele ve şehitleriyle terörle mücadeleye verdiği yüzlerce Şehitle, Osmaniye Şehitler Diyarı olup Şehitlerin Başkenti olarak anılır.

Bu şehrin insanları olarak bizler, Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nu (OSEV); İnsani değerler ve demokrasi misyonu ile insanımızın Türk ve İslam topluluklarının mutluluğuna, toplumsal uzlaşmaya, barışa ve demokrasinin güçlenmesine katkı sağlamak, toplumu doğru bilgilendirmek, güçlü bir sivil toplum iradesi oluşturmak, özellikle de Osmaniye’nin sosyo ekonomik, sosyo kültürel, çevre ve şehircilik ve sosyal hayatın her alanında toplumsal mutabakatın sağlanması için Osmaniye’mizin çağdaş bir şehir olma yolundaki kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmalarına proje sunmak, yapılan güzel faaliyetlerde ilgilileri takdir etmek, eksik ve yanlışlıklarda da ilgilileri ikaz etmek, gerektiğinde bunları kamuoyu ile paylaşmak, Osmaniye lobisi oluşturmak, Osmaniyelilik bilincini geliştirmek ve Osmaniye için birlikte hareket etmeyi amaçlamak işin Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 7 Ocak 2016 tarihinde bir araya gelen Osmaniye’mizde faaliyet gösteren 35 Sivil Toplum Kuruluşunun oluşturduğu Kurucular Kurulu tarafından; Dernekler Kanununun “Tanımlar” başlıklı 2. maddesi (f) bendindeki, aynı kanunun “Plâtform oluşturma” başlıklı 25. maddesindeki, Dernekler Yönetmeliği’nin “Platformlar” başlıklı 94. maddesindeki hükümlerine istinaden Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 7 Ocak 2016 tarihinde kurduk.

Şu an için Osmaniye’mizde faaliyet gösteren 54 Sivil Toplum Kuruluşumuzun üye olduğu Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (Osev); Fikir Atölyesi olarak kurulduğumuz gün olan 7 Ocak 2016 tarihinde itibaren Aralık 2019 tarihine kadar yapmış olduğumuz toplantı ve görüşmelerde üye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından olgunlaştırılan, zenginleştirilen ve şu an için hazırlanan 50 fikir projemizi devlet–millet elele düsturuyla, tüm Türkiye'de faydalanılması, uygulanması ve ilham alınması amacıyla;  Bakanlıklar, Valilik, Osmaniye Belediyesi, öngörülen ortaklar, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Sosyal Destek Programı (SODES), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Programları (KOSGEB) ve benzeri destekler çerçevesinde gerçekleştirilmesi hususunda kamuoyuna saygılarımızla sunarız.  

Bu bilgilerin ardından Başkan KANDEMİR; OSEV’in gerçekleştirmek istediği ana fikir projesinin “Osmaniye'nin Körfeze Bağlanması Projesi” olduğu ve Doğu Akdeniz sahil şeridinin bir kısmının Osmaniye iline bağlanarak Osmaniye'nin denize bir kapısının olması ve bu kapıdan limana ulaşması sanayinin pazarla bağlantısının hızlanması açısında önem arz ettiğini vurguladı.


AkabindeÇukurova'nın Çanakkale'sinin Mamure olduğu, Mamurenin sadece bir istasyon olmayıp Bir devrin battığı yer, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır." mısralarındaki toprak, uğrunda ölenin ise Şehit Kaymakam Saim Bey olduğu vurgulandı.

 

Çünkü Fransızların Antep ve İslâhiye ile irtibatı kesmiyerek buradaki birliklerini takviye etmek, ayrıca Katma-Kilis ve Halep yollarını elde tutmak istediklerinden dolayı Osmaniye’deki demiryolu ve karayoluna hâkim olma çabaları, Kuva-yı Milliye Teşkilatı ve çetelerin Çukurova’daki kahramanca direnişleri nedeniyle Fransızlar buradaki bütün ümitlerini bitirmiş ve gerekli olan asker ve cephane sevkiyatlarını etkili bir şekilde Antep, Maraş ve Urfa civarına yapamaz hale getirmiştir. Bu mücadele ile Antep’in Gazi, Maraş’ın Kahraman ve Urfa’nın Şanlı olmak payelerini almalarında katkısı bulunmuştur.

 

Bu nedenle Saim Bey’in düşmanı gözetlediği Deli Topun kurulduğu ve Alman hastanesinin olduğu Domuztepe, Saim Bey’in şehit düştüğü Batı makas başı gibi anlam ve önem taşıyan yerlerin kurtuluş yolu ile birleştirilerek buraya Orman Müdürlüğü Ve Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle bir “Gençlik Kamp Alanı” yapılması ve tarihi noktaların belirtilmesi hususunda önceki valimizin talimatıyla çalışmaların başlatıldığını fakat salgın nedeniyle iş ve işlemlerin durduğu arz edildi.


Ayrıca OSEV’in fikir projeleri hakkında OSEV Yürütme Kurulu tarafından ilimizi eski valisi Ömer Faruk ÇOŞKUN, Belediye Başkanımız Kadir KARA ve Osmaniye Korkutata Üniversitemiz Rektörümüz Prof.Dr. Murat TÜRK’e sunum yapıldığını müsait bir zamanda tensip buyururlarsa bu tanıtımın tekrar yapılmak istendiği Sayın Valimiz Dr. Erdinç YILMAZ’a arz edilmiştir.


Akabinde katılımcılar ile yapılan sohbetin ardından Sayın Valimiz Dr. Erdinç YILMAZ’a körfez projesiyle alakalı elinden geleceğini yapacağını söyleyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ziyaretleri nedeniyle Osmaniye Sevdalıları Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (OSEV) Başkanı Ahmet Kandemir ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.


Ziyaretin sonunda Başkan KANDEMİR Osmaniye’nin Kurtuluş mücadelesinin kadın kahramanı Şehit Rahime Hatun’un kara kalem bir resim çalışmasını Sayın Valimiz Dr. Erdinç YILMAZ’a takdim etmişlerdir.



OSEV Fikir Projelerinin tamamına çok yakında  www.osev.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri