28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU DİLEKÇE KAMPANYASI

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU DİLEKÇE KAMPANYASI

11.11.2020 19:51 12 14 16 18 yazdır
Öğretmenlerin mevcut hak ve menfaatlerinin korunduğu, Öğretmenlik Meslek Kanunu zaman kaybedilmeksizin ivedilikle çıkarılmalıdır.
ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU DİLEKÇE KAMPANYASI

Öğretmenlik meslek kanunu ile ilgili -İMZA- kampanyamız bugün itibari ile başlatılmıştır. Kampanyamız -imza- kampanyası dır.Yani;

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA başlıklı dilekçe, öğretmenlerimize okunacak.Alt,alta olarak düzenlenen katılım çizelgesine öğretmenlerimiz adı ve soyadını yazarak imzalarını atacaklardır.Her bir öğretmenimiz için ayrı, ayrı dilekçe düzenlenmeyecektir. İlçe Başkanlıklarımız/İşyeri Temsilcilerimiz aracılıgıyla sendikamızda toplanılacaktır.




Bilindiği üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağı bilgisi 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 2023 Eğitim Vizyon Tanıtım Toplantısı’nda kamuoyuna duyurulmuştu.

Ancak aradan geçen sürede bir adım atılmış değildir. Mevcut hak ve kazanımlarımız baki kalmak şartıyla, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak yasal düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi için imza kampanyası başlatıyoruz. Bütün meslektaşlarımızı kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTIK...
"Öğretmenlik Meslek Kanunu" bir an önce TBMM nezdinde görüşülerek yürürlüğe konulmalıdır.

Bu kanun Öğretmenlerimiz için "olmazsa olmaz" niteliğinde bir kanundur.
Türk Eğitim-Sen Genel Merkezimizin almış olduğu karar gereği, kanunun bir an önce çıkarılması için İMZA KAMPANYASI düzenlenmiştir.

12-25 Kasım 2020 tarihleri arasında Türkiye çapında tüm öğretmenlerimizin katılabileceği bu imza kampanyasında toplanan dilekçeler ve imzalar Şubelerimiz tarafından Basın Açıklaması yapılarak 26 Kasım 2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına gönderilecektir.

Tüm Öğretmenlerimizi İMZA KAMPANYAMIZA destek olmaya davet ediyoruz.

Artık YETER! Meslek Kanunumuz bir an önce çıkarılmalıdır.
Haydi! HAKKIMIZA SAHİP ÇIKMAYA!
Haydi! MÜCADELEYE


Ahmet KANDEMİR
Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı


İmza kampanyası dilekçesi için tıklayınız.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri