29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Öğretmenevi Atatürk Anıtındaki Yazı Düzeltildi

Öğretmenevi Atatürk Anıtındaki Yazı Düzeltildi

03.05.2016 14:24 12 14 16 18 yazdır
Osmaniye Öğretmenevi bahçesindeki Atatürk Anıtındaki Ulu Önderimizin Osmaniye'mizi ziyaretlerindeki söylediği sözler yanlış yazıldığından düzeltildi.
Öğretmenevi Atatürk Anıtındaki Yazı Düzeltildi
Osmaniye Öğretmenevi bahçesindeki Atatürk Anıtındaki Ulu Önderimizin Osmaniye'mizi ziyaretlerindeki söylediği sözler yanlış yazıldığından düzeltilmesi için Öğretmenevi Müdürlüğüne yazı yazmıştık.


Yazımızda; "16 Ocak 1925'te Mustafa Kemal Paşa, Osmaniye'yi ziyaret için Saat; 09.00'da Dörtyol'dan hareket etti. Ve Osmaniye'ye ulaşan Ulu önderimizin Osmaniyemizi ziyaretlerinde Evvela Hükümet Konağını, bilahare Halk Fırkası Mahfeli ile Belediye Dairesini ziyaret buyurdular. Halk Fırkası Mahfelinin hatıra defterine; 'Osmaniye Kasabasını ve buranın halkını ziyaret edebildiğimden çok memnun oldum. Halkın gösterdiği kalbî ve samimî tezahürattan fevkalâde mütehassisim. Bu güzel kalpli mert insanlar arasında daha ziyade kalmak saadeti içün ayrıca fırsat arayacağım. 16 Kânunusani 1341/Gazi Mustafa Kemal' cümlesini yazdılar.


Bu nedenle Osmaniye Öğretmenevi bahçesindeki Atatürk Anıtındaki Ulu Önderimizin Osmaniyemizi ziyaretlerindeki söylediği sözler yanlış yazılmıştır. Bu sözler doğrusu olan 'Osmaniye Kasabasını ve buranın halkını ziyaret edebildiğimden çok memnun oldum. Halkın gösterdiği kalbî ve samimî tezahürattan fevkalâde mütehassisim. Bu güzel kalpli mert insanlar arasında daha ziyade kalmak saadeti içün ayrıca fırsat arayacağım. 16 Kânunusani 1341/Gazi Mustafa Kemal' olarak düzeltilmelidir. "
demiş idik.


Öğretmenevi Atatürk Anıtındaki Yazı Düzeltilmelidir


Öğretmenevi Müdürlüğü talebimize duyarlılık gösterek yazıyı düzeltmişlerdir.




Öğretmenevindeki Atatürk Anıtının eski hali;





Öğretmenevindeki Atatürk Anıtının yeni hali;



Öğretmenevi Müdürlüğü yetkililerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri