29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Öğretmene Yapılan Şiddet Ortak Açıklamayla Protesto Edildi

Öğretmene Yapılan Şiddet Ortak Açıklamayla Protesto Edildi

11.12.2015 21:31 12 14 16 18 yazdır
Yediocak İlkokulu öğretmenimize yapılan şiddet ortak açıklamayla protesto edildi.
Öğretmene Yapılan Şiddet Ortak Açıklamayla Protesto Edildi
İlimiz merkez okullarından Yediocak İlkokulu öğretmeni Aysun KAYA'nın bir grup velinin şiddetine mağruz kalması nedeniyle öğretmene yapılan şiddet ilimizde faaliyet gösteren sendikaların ortak açıklamasıyla protesto edildi.

Basın açıklamasına Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Aktif Eğitim-Sen ve Eksen sendikalarının ve eğitim çalışanlarının ortak katılımıyla Yediocak İlkokulu önünde yapıldı. Sendikalar adına basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Osmaniye İl Başkanı Mahmut KAHRAMAN yaptı. Mahmut KAHRAMAN yaptığı açıklamada öğretmene yapılan saldırıyı kınadı. Türk Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet KANDEMİR, Eğitim-İş Osmaniye İl Başkanı Seyit DEMİR, Aktif Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı Bünyami GÖKBAŞ, Eğitim-Sen Osmaniye İl Başkanı Fahri GÖL ve Eksen İl Başkanı Selahattin TATLI da yaptıkları açıklamada saldırıyı kabul etmediklerini, şiddete karşı olduklarını ifade etti. Açıklamanın bitiminde sendikaların il başkanları "Öğretmene uzanan eller adaletle kırılmayacaksa bizler tek silahımız olan kalemlerimizi burada kırıyoruz." diyerek kalemlerini kırdılar.

Basın açıklamasının ardından okulu ziyaret eden Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan ÇELİK'te öğretmene yapılan saldırıyı kınadı. Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan ÇELİK yaptığı açıklamada sendikaların gösterdiği duyarlılık ve birliktelikten memnuniyet duyduğunu ifade ederek sendika başkanlarına teşekkür etti.

Ortak açıklamayı okuyan Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kahraman,


" ÖĞRETMEN ASLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR"

"Bu okulun öğretmenlerinden Aysun Kaya arkadaşımız maalesef cehaletin kurbanı seçilmiştir. Öğrencisini eğitmek ve topluma kazandırmaktan başka hiçbir amacı olmayan öğretmenimiz görevi başında iken bir öğrenci velisi tarafından saldırıya uğramış ve ciddi şekilde yaralanmıştır. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı elbette çok büyüktür. Bu konuda yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşüyor. Herkes şunu bilmelidir ki öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşlarımızın yanında olacak ve arkadaşlarımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız." dedi.

Eğitim öğretim kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yeterince alınmadığını ve sorumluluğun öğretmenlere bırakıldığını belirten Kahraman, şunları dile getirdi:

"GÜVENLİ OKULLAR ŞART"

"Bugün okullarımızda halen özel güvenlik tedbirlerinin alınamaması, velilerimizin ihmalkâr davranması, Milli Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması öğretmenlere saldırıyı her geçen gün artırmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimcilere yönelik her saldırının sıkı takipçisi olmalıdır. MEB Hukuk Müşavirliği kanalıyla yargıya intikal etmiş davalarda kendi personelinin yanında olduğunu göstermelidir. Bakanlık nerede duracağı belli olmayan bu şiddetin olaylarının bir an önce son bulması için gereğini yapmalıdır."

Osmaniye'de daha önce de bu şekilde yapılan olayları şiddetle kınadıklarını belirten Eğitim Sendikası Osmaniye Temsilcisi Seyit Demir,

"TEK SİLAHIMIZ OLAN KALEMLERİMİZİ KIRIYORUZ"

"Aysun öğretmenime acil şifalar diliyorum. Şiddetin rengi, dili, ırkı ve şekli asla olmaz. Biz sendikalar olarak burada küçük bir eylem yapmak istiyoruz. Öğretmene uzanan eller adaletle kırılmayacaksa bizler tek silahımız olan kalemlerimizi burada kırıyoruz." dedikten sonra kalemlerini kırdılar.

Sendika başkanları daha sonra 7 Ocak İlköğretim Okulu öğretmenler odasına geçerek okulun öğretmenlerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

"ÖĞRETMENE DEĞİL KENDİ GELECEKLERİNE SALDIRIYORLAR"

Aktif Eğitimciler Sendikası Osmaniye İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Gökbaş, 4 yıldır kızının öğretmeni olduğu için yakinen tanıdığını belirterek, "Dün kızımı almaya geldiğimde Aysun hocam çok kötü durumdaydı. Diğer öğrencilerin durumları da kötüydü. Şiddeti uygulayan insanlar aynı zamanda kendi geleceklerine de zarar verdiklerinin farkında olmaları lazım." diyerek, saldırıyı kınadı.










Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri