29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ YAPTIRIYORUZ

ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ YAPTIRIYORUZ

06.04.2016 19:15 12 14 16 18 yazdır
Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak Ankara'da yaptıracağımız yükseköğrenim öğrenci yurdunun yapım sürecini başlattık.
ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ YAPTIRIYORUZ
Türk sendikacılığın yüz akı Türk Eğitim-Sen ilklerin adresi olmaya devam ediyor. Üyelerimizin çocukları merdiven altı dernek ve vakıflara mahkum olmayacak. Kendi öz yurdunda kalacak. Garip değiliz artık .Var olun Genel Başkanım.

Yükseköğrenim öğrenci misafirhanesi ile ilgili arsa satın alınması ve yapımı için hazırlanan sözleşme Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde imzalandı. İmza törenine Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Merkez Yöneticileri, arsa sahibi ve müteahhit firma katıldı.


Genel Başkanımız İsmail Koncuk'un imza attığı sözleşmenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. İmza töreninde konuşan Genel Başkan İsmail Koncuk, öğrenci yurdunun camiamız adına Ankara için büyük bir ihtiyaç olduğunu, üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarını bu yurda güven içinde yerleştirebileceklerini kaydetti.


Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversite öğrencileri için Ankara'nın önemli sorunlarından birisi barınma konusudur. Her eğitim-öğretim yılı başında devlet yurtlarının sayısı ve kapasitesi yeterli olmadığından öğrenciler barınma sorununu nasıl çözeceklerini kara kara düşünmektedir. Devlet yurtlarında her zaman yer bulmak mümkün olmadığından öğrenciler özel yurtları tercih etmekte ya da ev kiralamaktadır. Bunları da her aile karşılayabilecek bütçeye sahip değildir. Çoğu öğrenci barınma ücretini çalışarak ya da çeşitli burslar alarak çıkarmaktadır.


Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak öğrenci yurtlarının çok sayıda üniversite öğrencisini ağırlayan Ankara'nın en önemli meselelerinden biri olduğunu bildiğimizden, bu konuya el attık. Zira üniversiteyi, hiç bilmediği ve yaşamadığı bir şehirde kazanan, ailesinden ilk kez ayrı kalacak öğrencilerimiz için kendilerini evinde hissedecekleri, derslerini huzur içinde çalışacakları güvenli bir ortam son derece önemlidir. İmzaladığımız bu sözleşme ile öğrenci yurdunun yapım sürecini başlatmış olduk. Öğrenci misaifrhanemiz, merkezi bir konumda olacak ve yurda ulaşım rahat sağlanacak. Öğrenci yurdumuz şimdiden öğrencilerimize, vatanımıza, milletimize, Ankara'mıza hayırlı, uğurlu olsun."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri