20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > Normların Öğretmenlere Tebliğ Edilmesi Gerekmektedir

Normların Öğretmenlere Tebliğ Edilmesi Gerekmektedir

09.12.2016 15:45 12 14 16 18 yazdır
Bazı okullarımız norm kadroların belirlenme dönemindeki taslak normları ve Bakanlıktan onaylı gelen normları öğretmenlere tebliğ etmeyerek suç işlemektedir.
Normların Öğretmenlere Tebliğ Edilmesi Gerekmektedir
Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nce yapılan planlamalar dahilinde belli dönemlerde okul ve kurumlarımızın norm kadrolarının güncellenmesi yapılmaktadır. Norm kadroların öğretmen istihdamı ve atamalarda ki önemi dikkate alındığında bu işlemlerin son derece dikkatli ve önemsenerek hatasız bir şekilde yapılması gerekmektedir.


Norm kadro güncellemelerine ilişkin bakanlığımızca yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 03.10.2016 tarih ve 10656334 sayılı ve 18.04.2016 tarih ve 4346735 sayılı yazılarda ise norm kadro güncellemelerine ilişkin hesaplamaların okul idarelerince yapılarak norm kadro modülüne giriş yapılmadan önce okulda görev yapan öğretmenlere imza karşılığı duyurulması gerektiği açıkça ifade edilmiştir. Bu sayede okul iadelerince sehven yapılabilecek hataların önlenmesi amaçlanmış ve norm kadro sayılarından etkilenecek olan öğretmenlerin kendi branşında norm kadro da meydana gelecek değişimlerden bilgilerinin olması istenmiştir. Diğer bir ifadeyle, norm kadroda yapılacak hataların düzeltilmesi uzun zaman alacağından atıl kapasite yaratılmaması ve mevcut personellerin ihtiyaçlara göre dağıtımının doğru yapılması hedeflenmiştir.



Ancak, bakanlığımız yazılarında açıkça belirtildiği halde bir kısım okul ve kurumlarımızda norm kadroların öğretmenlere tebliğ edilmediği yönünde sendikamıza bilgiler gelmektedir. Bu durum ise zaman zaman öğretmenlerin mağduriyetine sebebiyet vermektedir.


Bu kapsamda; gereksiz şikâyetlere ve soruşturmalara konu olmaması açısından milli eğitim müdürlüğü ile okul ve kurumlarımızın uyarılması hususunda tüm kaymakamlıklardan ve Valiliğimizden talepte bulunduk.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri