29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Normal Eğitim 08:00-13:00 Arası Olmalı

Normal Eğitim 08:00-13:00 Arası Olmalı

18.10.2016 14:11 12 14 16 18 yazdır
Normal eğitimde sabah derslerin saat 8:00'da başlatılıp öğle saat 13.00'da derslerin bitirilip öğrencilerin yemeklerini evde yemesi sorunu ortadan kaldıracaktır.
Normal Eğitim 08:00-13:00 Arası Olmalı

Başbakan Binali Yıldırım, 2019 yılının sonuna kadar tam gün eğitim uygulamasına geçileceğini açıkladı.

Bu süreçte ülkede durumu uygun okullarımız geçen yıl ve bu yıl tam gün eğitim uygulamasına zaten geçmişti.

Okulların dersliklerinden azami derecede faydalanmak için uygulanan ve öğrencilerin sabahçı ve öğlenci olarak eğitim gördüğü ikili eğitim uygulamasında sabahçı öğrenciler sabah çok erken okula geliyor, (örneğin 07:00 da) öğlenci öğrenciler ise akşam çok geç saatte okuldan çıkmak zorunda kalıyorlardı. (örneğin 18:30 da)

Okullaşma ve derslik oranı arttıkça normal eğitim olarak da adlandırılan tam gün eğitim uygulamasına geçilerek öğrencilerin ya sabah çok erken okula gelmesine ve akşam çok geç okuldan çıkmasının önüne geçiliyor.

Tam gün eğitim uygulamasında ise öğrenciler sabah saat 8:30'da eğitime başlamakta öğle arası 12:00'da bir saat ara verilerek yemek yenmekte, saat 13.00'da tekrar eğitime başlanılarak saat 14:30'da eğitim öğretim bitirilmektedir. Başlangıç ve teneffüs saatleri ayarlanarak farklı giriş çıkış saatleri de elde edilebilmektedir.

Fakat bu seferde okullarda öğle yemeği sorunu ortaya çıkıyor okulların tamamına yakınında yemekhane yok, okullarda sınıflarda, okul bahçesinde kıyıda köşede yemek yenmeye çalışılıyor, yemeğin nereden nasıl temin edildiği meçhul kantinden yiyecek satın alarak yiyen var, velilerin getirdiği yemekler var veya aç kalan çocuklar var, lavabolar yetersiz sonuçta sınıfta yemek yenmesi uygulaması hijyenik olmuyor.

Tam gün eğitim uygulamasına geçilirken sadece derslik sayılarının yeterli olup olmadığına bakılarak karar veriliyor. Okulun yemekhanesi var mı, öğle saatlerinde öğrencilerin vakit geçirebileceği etüt salonları var mı, kütüphane var mı? gibi etkenler gözetilmiyor. Ayrıca öğlen arası servis yaparak evine gidip yemek yiyenler var, bu da veliye iki servis masrafı meydana getiriyor.

Bu tür sorunların çözümlenmesi için okullarımız fiziki olarak tam gün eğitime hazırlanana ve devletin öğle yemeği hizmeti vermesi için gerekli işlemleri başlatmasına kadar bazı illerimizde uygulanmakta olan normal eğitimde sabah derslerin saat 8:00'da başlatılıp öğle saat 13.00'da derslerin bitirilip öğrencilerin yemeklerini evde yemesi sorunu ortadan kaldıracaktır.


Bu konuda il milli eğitim müdürlüğüne başvurduk,




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri