20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > Norm Fazlası Öğretmenlerin Atamaları Yapıldı

Norm Fazlası Öğretmenlerin Atamaları Yapıldı

05.01.2016 23:51 12 14 16 18 yazdır
Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından norm fazlası öğretmenlerin atamaları yapıldı
Norm Fazlası Öğretmenlerin Atamaları Yapıldı

İhityaç fazlası öğretmenlerin atama onayı için tıklayınız.

İhiyaç fazlası öğretmenlerin atama listesi için tıklayınız.



Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü bakanlıkça norm kadroların onaylanmasına müteakip norm kadro fazlası öğretmen atamaları için duyuruyu yayımladı.

Yayımlanan duyuruya göre başvurular 14-18 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Tercihlerine atanamayan yada tercihte bulunmayan öğretmenler görev yaptığı ilçe sınırları içerisinde resen atanacak.

Yeni normlara göre ihtiyaç listesi de Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde yayımlanmış olup listede olabilecek değişiklikler için sitenin takip edilmesi gerekmektedir.

GENEL AÇIKLAMALAR

İlimiz genelindeki eğitim kurumlarında görev yapan norm kadro fazlası öğretmenlerin il içi yer değişiklikleri Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Doğrultusunda aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır.


1.     Alanlar itibariyle norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı, müdürlüğümüzün http://osmaniye.meb.gov.trinternet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer değiştirmeler hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.


2.     Öğretmenlerin hizmet puanının ve hizmet süresinin hesabında başvuruların son günü esas alınacaktır.


3.        Norm kadro fazlası öğretmenler, ekteki tercih formu doğrultusunda tercihte bulunacaklardır. Ancak; atamalar yönetmeliğin 53.maddesinin 3.fıkrası gereğince yapılacaktır.


4.  Norm kadro fazlası öğretmenler; tercihlerine göre öncelikle kadrosunun bulunduğu yerleşim yeri ya da ilçe içindeki eğitim kurumlarına atanacaklardır. Başvuruda bulunmayan, ya da hizmet puanı yetersizliği nedeniyle tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenler, Müdürlüğümüzce kadrosunun bulunduğu ilçe içinde münhal bulunan eğitim kurumlarına re'sen atanacaklardır.


5.     Zorunlu hizmeti devam eden öğretmenler, sadece zorunlu hizmet alanında bulunan eğitim kurumlarını tercih edecekler; zorunlu hizmet alanı dışındaki eğitim kurumlarına tercih yapmaları halinde bu tercihleri dikkate alınmayacaktır. Ancak; eş ve sağlık özrü nedeniyle erteletmek isteyenler dilekçe ile başvuru da bulunabileceklerdir.


6.  Norm kadro fazlası aday öğretmenler, başvurunun son günü itibariyle adaylıkları kaldırılmadıkça tercih yapamayacaklardır.


7.  Duyuru ve başvuru süresi içinde ihtiyaç olan okullar yada norm kadro fazlası durumda olanlara ait listelerde sistemden kaynaklı hatalı girişler yapılması nedeniyle güncelleme yapılabileceği göz önünde bulundurularak müdürlüğümüzün http://osmaniye.meb.gov.tr adresindeki "DUYURULAR" bölümü öğretmenler ve okul müdürlükleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince takip edilecektir.


8.  Başvurular müdürlüğümüzün http://osmaniye.meb.gov.trinternet adresinde yayınlanan Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve süresi içerisinde Müdürlüğümüze gönderilecektir.


9.     Yer değiştirme sürecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.


10.  Norm Kadro fazlası öğretmenlerden ekli listedeki ihtiyaç olan okullara atama yapılırken öncelikle aynı ilçedeki norm kadro fazlası öğretmenlerden hizmet puanı üstünlüğüne göre atama yapılacaktır.


11.   Atamalar yapılırken mebbis kayıtlarındaki hizmet puanları dikkate alınacağından dolayı başvuru yapacak öğretmenlerin mebbis kayıtlarını kontrol etmesi ve varsa hataların düzeltildikten sonra müracaat etmesi gerekmektedir.


YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

Başvuruların Kabul Edilmesi

14-18 Aralık 2015


İlçe Milli Eğitim ve Okul Müdürlüklerinin Kontrolleri

ve Evrakların İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırılması

21 Aralık 2015 Mesai Bitimine Kadar





İhtiyaç fazlası öğretmenlerin atama duyurusu için tıklayınız.

Genel açıklamalar için tıklayınız.

Başvuru formu için tıklayınız

İhtiyaç listesi için tıklayınız.

 Not: İhtiyaç listesinde oluşabilecek değişiklikler osmaniye.meb.gov.tr web sitesinden ilgililer tarafından takip edilmesi gerekmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri