28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > MTSK Direksiyon Sınavında Verilen Cezaların İptalini İstedik

MTSK Direksiyon Sınavında Verilen Cezaların İptalini İstedik

18.12.2015 12:45 12 14 16 18 yazdır
MTSK Direksiyon Sınavında verilen bir yıl süreyle görev vermeme cezalarının iptalini istedik.
MTSK Direksiyon Sınavında Verilen Cezaların İptalini İstedik

OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE


İlgi:    a) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi

Sınav Yönergesi

                 b) Danıştay 8. Dairesi'nin 2015/5355E. nolu Yürütmeyi Durdurma Kararı


         Bilindiği üzere MTSK Direksiyon Eğitimi Dersi Uygulama Değerlendirme Sınavı'nın nasıl yapılacağına ilişkin açıklamaların yer aldığı İlgi (a) Yönerge makam onayı ile 02.04.2014 tarihinde yürürlüğe girmiş, aynı yönergede 20.03.2015 tarihli makam oluru ile değişiklik yapılmış ve bu tarihten itibaren değişiklikler uygulanmaya başlamıştır.


         Mezkur Yönergenin 6. maddesinin 1. fıkrasının (g) bendinde "g) Sınav yürütme komisyonu başkan ve üyeleri, sınav sürecini kontrol edecek ve denetleyecekler ile direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu başkan ve üyelerinden görevine gelmeyen, geç gelen veya sınavda mevzuatta belirtilen görevleri yapmayan veya aykırı hareket edildiği sınav yürütme komisyonu veya sınav sürecini kontrol edecek ve denetleyecekler tarafından düzenlenen raporda belirtilmesi durumunda sınavlarda herhangi bir inceleme veya soruşturmaya gerek kalmaksızın bir yıl süreyle görev verilmemesini sağlar" hükmü, 2. fıkrasının (i) bendi   "i) Direksiyon eğitimi dersi sınav uygulama ve değerlendirme komisyonu ile diğer görevlilerden sınavda mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilenlere, herhangi bir inceleme veya soruşturmaya gerek kalmaksızın (Değişik ibare: Makam Oluru 20/3/2015-3101472) bir yıl süreyle görev verilmemesini sağlar." hükmü yer almaktaydı.


         Söz konusu 1. fıkranın (g) bendi, Direksiyon  Eğitimi Dersi İl Sınav Sorumlusu olarak İl Milli Eğitim Müdürüne, aynı maddenin 2. fıkrasının (i) bendi de Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yürütme Komisyonu'na re'sen, devlet memurları için bir yıl süreyle sınav görevi verilmemesi yetkisini vererek bir anlamda cezalandırma yetkisi vermişti.


         Sınav sırasında herhangi bir hatası olan memurlara verilen bir yıl görev vermeme cezası ile ilgili sendikamız genel merkezi tarafından Danıştay'da açılan davada İlgi (b) Karar ile yukarıda ifade edilen 6. maddesinin 1. fıkrasının (g) bendi ile 2. fıkrasının (i) bendinin yürürlükleri durdurulmuştur.


         İlimizde yapılan MTSK Direksiyon Eğitimi Dersi Uygulama Değerlendirme Sınavlarında da herhangi bir hatası görülen memurlara mezkur maddeler uyarınca bir yıl sınav görevi verilmeme cezaları verilmiş ve verilen cezalar uygulamaya konulmuştur. Ancak, Danıştay'ın yürürlüğün durdurulması yönünde verilen kararı ile memurlara verilen bu cezaların bir hükmü kalmamış olup verilen cezaların iptali gerekmektedir.


Bu nedenle, daha  fazla mağduriyet yaşanılmaması için İlgi (a) Yönergede ki değişikliğin yürürlüğe girdiği 20.03.2015 tarihinden itibaren verilen bir yıl sınav görevi vermeme cezalarının mahkeme kararı doğrultusunda iptal edilmesi ve cezanın iptal edildiğinin ilgili memurlara bildirilmesi ve müdürlüğünüzce yapılan çalışmalar hakkında tarafımıza bilgi verilmesi hususunda;


Gereğini talep ederiz.


                                                               Cihat KARAKUŞ                    Ahmet KANDEMİR

                                                         Şube Mevzuat Sekreteri                  Şube Başkanı


DİLEKÇE ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri