20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > MTSK Direksiyon Sınavında Verilen Cezalar İptal Edildi

MTSK Direksiyon Sınavında Verilen Cezalar İptal Edildi

06.12.2016 00:56 12 14 16 18 yazdır
MTSK Direksiyon Sınavında Verilen 1 Yıl Sınav Görevi Vermeme Cezaları İptal Edildi
MTSK Direksiyon Sınavında Verilen Cezalar İptal Edildi

Sayı

ŞMT.400.80/

06/12/2016

Konu

:  MTSK Direksiyon Sınavında Verilen

   Görev Vermeme Cezalarının İptal Edilmesi

 

 

 

 

OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

 

 

 

İlgi:    a) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi

                     Sınav Yönergesi

                 b) Danıştay 15. Dairesi'nin 2016/6791E. nolu Yürütmeyi Durdurma Kararı

 

 

         Bilindiği üzere MTSK Direksiyon Eğitimi Dersi Uygulama Değerlendirme Sınavı'nın nasıl yapılacağına ilişkin açıklamaların yer aldığı İlgi (a) Yönerge makam onayı ile 02.04.2014 tarihinde yürürlüğe girmiş, aynı yönergede 05.12.2015 tarihli makam oluru ile değişiklik yapılmış ve bu tarihten itibaren değişiklikler uygulanmaya başlamıştır.

 

         Mezkur Yönergenin;

19.maddesinin 6. fıkranın son cümlesinde "Bu fıkra hükümlerine aykırı olarak kursiyere araç kullandırdığı tespit edilen usta öğreticilere yapılan inceleme ve soruşturma sonucuna göre kurslarda bir yıl süreyle görev verilmez" hükmü,

29. maddesinin 5. ve 6. fıkralarında"(5) İl sınav sorumlusu yardımcısı, il temsilcisi, sınav yürütme komisyonu başkanı ve sınav sürecini kontrol edecek ve denetleyeceklerden görevine gelmeyen, geç gelen veya sınavda  ilgili mevzuatta belirtilen görevleri yapmayan veya aykırı hareket edenlere gerekli inceleme ve soruşturma sonucuna göre il sınav sorumlusu bir yıl süreyle görev verilmemesini sağlar. Ayrıca bu kişiler hakkında idari işlem yapılır.

  (6) Sınav yürütme  komisyonu üyeleri, direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu başkan ve üyeleri, sınavda görevli diğer personel ve direksiyon usta öğreticilerinden görevine gelmeyen, geç gelen veya sınavda ilgili mevzuatta belirtilen görevleri yapmayan veya aykırı hareket edildiği gerekli inceleme ve soruşturma sonucunda tespit edilenlere sınav yürütme komisyonu başkanı bir yıl süreyle görev verilmemesini sağlar. Ayrıca bu kişiler hakkında idari işlem yapılır." hükmü,

31. maddesinin 2. fıkrasının son cümlesinde "Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin altıncı fıkrası hükmü gereği bir yıl süre ile görev verilmeyen direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu başkan ve üyesine, bir yıl sonunda tekrar hizmet içi eğitimine katılıp başarılı olmadan direksiyon eğitimi dersi sınavlarında görev verilmez." hükümleri yer almaktaydı.

 

         Sınav sırasında herhangi bir hatası olan memurlara bir yıl sınav görevi vermeme cezasına ilişkin düzenlemeleri içeren yukarıda yer verilen yönerge hükümleri ile ilgili sendikamız genel merkezi tarafından  Danıştay'da açılan davada İlgi (b) Karar ile yukarıda ifade edilen tüm maddelerin yürürlükleri durdurulmuştur.

 

         İlimizde yapılan MTSK Direksiyon Eğitimi Dersi Uygulama Değerlendirme Sınavlarında da herhangi bir hatası görülen memurlara mezkur maddeler uyarınca bir yıl sınav görevi verilmeme cezaları verilmiş ve verilen cezalar uygulamaya konulmuştur. Ancak, Danıştay'ın yürürlüğün durdurulması yönünde verilen kararı ile memurlara verilen bu cezaların bir hükmü kalmamış olup verilen cezaların iptali gerekmektedir.

 

Bu nedenle, daha  fazla mağduriyet yaşanılmaması için ivedilikle İlgi (a) Yönergede ki değişikliğin yürürlüğe girdiği 05.12.2015 tarihinden itibaren verilen bir yıl sınav görevi vermeme cezalarının mahkeme kararı doğrultusunda iptal edilmesi; cezanın iptal edildiğinin ilgili memurlara bildirilmesi ve müdürlüğünüzce yapılan çalışmalar hakkında tarafımıza bilgi verilmesi hususunda;

 

Gereğini talep ederiz.

 

 

 

                                                               Cihat KARAKUŞ                    Ahmet KANDEMİR

                                                         Şube Mevzuat Sekreteri                  Şube Başkanı

 

 DANIŞTAY KARARI İÇİN TIKLAYINIZ



SINAV CEZASININ İPTALİ İÇİN VERİLECEK DİLEKÇE ÖRNEĞİ İÇİN TIKLAYINIZ


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri