28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > MTSK Direksiyon Sınavı Süresiz Görev Vermeme Cezaları İptal Edilmelidir

MTSK Direksiyon Sınavı Süresiz Görev Vermeme Cezaları İptal Edilmelidir

21.05.2015 00:29 12 14 16 18 yazdır
MTSK Direksiyon Sınavı Süresiz Görev Vermeme Cezaları İptal Edilmelidir
MTSK Direksiyon Sınavı Süresiz Görev Vermeme Cezaları İptal Edilmelidir

Sayı

ŞMT.400.80/

20/05/2015

Konu

:  MTSK Direksiyon Sınavında Verilen

   Süresiz Görev Vermeme Cezalarının

   İptal Edilmesi

 

 

 

 

OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

 

 

 

İlgi:    a) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi

                     Sınav Yönergesi

                 b) Danıştay 8. Dairesi'nin 2014/4954E. nolu Yürütmeyi Durdurma Kararı

 

 

         Bilindiği üzere MTSK Direksiyon Eğitimi Dersi Uygulama Değerlendirme Sınavı'nın nasıl yapılacağına ilişkin açıklamaların yer aldığı İlgi (a) Yönerge makam onayı ile 02.04.2014 tarihinde yürürlüğe girmiş ve bu tarihten itibaren uygulanmaya başlamıştır.

 

         Mezkur Yönergenin 6. maddesinin 1. fıkrasının (g) bendi "Sınav sürecini kontrol edecek ve denetleyecekler ile direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu başkan ve üyelerinden sınavda mevzuata aykırı hareket edenlere sınavlarda herhangi bir inceleme veya soruşturmaya gerek kalmaksızın bir daha görev verilmemesini sağlar." hükmünü ihtiva etmektedir. Yine 6. maddenin 2. fıkrasının (i) bendi "Direksiyon eğitimi dersi sınav uygulama ve değerlendirme komisyonu ile diğer görevlilerden sınavda mevzuata aykırı hareket ettiği tespit edilenlere, herhangi bir inceleme veya soruşturmaya gerek kalmaksızın bir daha görev verilmemesini sağlar." hükmünü taşımaktadır.

 

         Söz konusu g bendi, Direksiyon Eğitimi Dersi İl Sınav Sorumlusu olarak İl Milli Eğitim Müdürüne, aynı maddenin 2. fıkrasının (i) bendi de Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Yürütme Komisyonu'na re'sen, devlet memurları için bir daha sınav görevi verilmemesi ile bir anlamda cezalandırma yetkisi vermekteydi.

 

         Sınav sırasında herhangi bir hatası olan memurlara verilen süresiz görev vermeme cezası ile ilgili sendikamız genel merkezi tarafından Danıştay'da açılan davada İlgi (b) Karar ile yukarıda ifade edilen 6. maddesinin 1. fıkrasının (g) bendi ile 6. maddenin 2. fıkrasının (i) bendinin yürürlükleri durdurulmuştur.

 

         İlimizde yapılan MTSK Direksiyon Eğitimi Dersi Uygulama Değerlendirme Sınavlarında da herhangi bir hatası görülen memurlara mezkur maddeler uyarınca bir daha sınav görevi verilmeme cezaları verilmiş ve verilen cezalar uygulamaya konulmuştur. Ancak, Danıştay'ın yürürlüğün durdurulması yönünde verilen kararı ile memurlara verilen bu cezaların bir hükmü kalmamış olup verilen cezaların iptali gerekmektedir.

 

Bu nedenle, daha  fazla mağduriyet yaşanılmaması için İlgi (a) Yönergenin yürürlüğe girdiği 02.04.2014 tarihinden yeni yönergenin yürürlüğe girdiği 20.03.2015 tarihine kadar geçen süreçte verilen bir daha sınav görevi vermeme cezalarının mahkeme kararı doğrultusunda iptal edilmesi ve cezanın iptal edildiğinin ilgili memurlara bildirilmesi ve müdürlüğünüzce yapılan çalışmalar hakkında tarafımıza bilgi verilmesi hususunda;

 

Gereğini talep ederiz.

 

 

 

                                                               Cihat KARAKUŞ                    Ahmet KANDEMİR

                                                         Şube Mevzuat Sekreteri                  Şube Başkanı

 

 

 

 

 

Eki :    Danıştay 8. Dairesi'nin 2014/4954E. nolu Yürütmeyi Durdurma Kararı

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri