29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > MTSK Direksiyon Sınavı Hizmetiçi Kursu Açılması Talebinde Bulunduk

MTSK Direksiyon Sınavı Hizmetiçi Kursu Açılması Talebinde Bulunduk

21.12.2016 16:17 12 14 16 18 yazdır
2016 yılında sertifikası olan öğretmenler hizmet içi eğitime alınmış ve sınav yapılmış, başarılı olanlara sınavlarda görev verilmiş ancak, sınavdan başarısız olanlarla ilgili bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmamıştır.
MTSK Direksiyon Sınavı Hizmetiçi Kursu Açılması Talebinde Bulunduk

29.05.2013 Tarihli ve 28661 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin "Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonu" başlıklı 31. maddesinde MTSK uygulama sınavında kimlerin görev alacağı, görev alacak kişilerin taşıması gereken vasıflar ve yeterlilikler belirlenmiştir.


Mezkur madde de "Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görevlendirilecekler arasında kursiyerin alacağı sürücü sertifikası sınıfından sürücü belgesi bulunmaması halinde "M", "A1", "A2", "A" ve "B1" sürücü sertifikası sınıfından en az "A2" sürücü belgesi olanlar, diğer sürücü sertifikası sınıfından ise en az "D" sınıfı sürücü belgesi bulunanlar arasından oluşturulur. Komisyonun oluşumu ve görevlerine ilişkin diğer usul ve esaslar Genel Müdürlükçe belirlenir.


(2) Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alan personel, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince; mevzuatta değişiklik yapılması veya uygulamalarda eksiklik görülmesi halinde Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre hizmet içi eğitime alınır. Direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alanlardan hizmet içi eğitim sonunda yapılan değerlendirmede başarılı olanlara sınavlarda görev verilir. Yeterli olmayanlar tekrar hizmet içi eğitimine alınırlar." hükmü mevcuttur.


Hüküm uyarınca, direksiyon eğitimi dersi sınavı uygulama ve değerlendirme komisyonunda görev alacak öğretmenlerin milli eğitim müdürlüklerince düzenlenecek hizmet içi eğitime katılmaları ve bu eğitim sonucunda yapılacak olan sınavdan başarılı olması gerekmektedir. Sınavdan herhangi bir nedenle başarılı olamayanların ise tekrardan hizmet içi eğitim kursuna alınarak sınav yapılmaları gerektiği belirtilmiştir.


İlimizde ise 2015-2016 öğretim yılında mevcut sertifikası olan öğretmenler müdürlüğünüzce hizmet içi eğitime alınmış, akabinde sınav yapılmış, başarılı olanlara sertifikaları verilerek sınavlarda görev verilmiştir. Ancak, sınavdan başarısız olanlarla ilgili bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmamıştır.


Mevzuat gereği ise bu kişilerin tekrardan kursa alınarak sınav yapılmaları gerekmekte iken bugüne kadar müdürlüğünüzce bu yönde bir çalışma yapılmamıştır. Aradan geçen sürenin yaklaşık bir yıl olduğu dikkate alındığında sınavdan başarısız olanların mağduriyeti gün geçtikçe artmaktadır. Bu mağduriyetinde bir an önce giderilmesi gerekmektedir.


Bu kapsamda; müdürlüğünüzce 2015-2016 öğretim yılında yapılan sınavlarda başarısız olanların tekrardan hizmetiçi eğitim kursuna alınarak sınav yapılmaları hususunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünden talepte bulunduk.

 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri