2017-2018 OSMANİYE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 7

Şube yönetim kurulumuz tarafından merkez ilçe işyeri temsilcilerimiz ile istişare toplantısı yapıldı.
Şube yönetim kurulumuz, merkez ilçede görev yapan işyeri temsilcilerimiz ile istişare toplantısı düzenledi. Toplantı da yapılacak olan sendikal çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.



Türk Eğitim Sen teşkilatlarının; Ekim-Kasım 2017 tarihlerinde Toy havasında şube kongreleri – ilçe ve temsilcilik, atama veya seçimleri yapılmıştır.

 

Şube kongrelerinde şube başkanlarının yaklaşık %25'i yönetim kurullarının %40'ı değişmiştir.

 

Akabinde çalışma hayatımızda hakkı ve hukuku hâkim kılmak üzere hakkı tutup kaldırmak için 26 yıl önce çıktığımız yolda ve Türk Milletinin kaderinin yeniden kanla yazıldığı bir dönemde, Genel Merkezimizin "Güçlü Gelenek Umutlu Gelecek" temalı 6. Olağan Genel Kurulumuzu demokrasi şölenini içinde; şanla, şerefle, alnımızın akıyla gerçekleştirmiş olmanın huzurunu yaşıyoruz. Bir toyumuzu da böylelikle sonuçlandırmış olduk, Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin.

 

24-25 Şubat 2018 tarihlerinde Ankara'da yapılan Genel Merkez Kongremizde İsmail KONCUK aday olmayarak sendikamızın Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip GEYLAN’ın elini kaldırarak Genel Başkan adayının Talip GEYLAN olduğunu ve listesini desteklediğini açıklamıştır.

 

3 Kasım 2017 Cuma günü açıkladığım Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri adaylığından ben Ahmet KANDEMİR olarak Selahattin DOLGUN lehine çekildim. Genel Mevzuat Sekreteri olan Selahattin Dolgun gardaşımın 24 saat emrindeyim. Adaylığım sürecinde şahsıma gösterilen destek ve teveccühlere minnettarım ama Gardaşımın karşısına çıkıp aday olamazdım. Cesur yüreklerle umutlu geleceğe bakıyoruz. Yarından umutluyuz ve düne göre daha güçlüyüz. Selahattin DOLGUN demek, Ahmet KANDEMİR demek, Türk Eğitim Sen Osmaniye şubesi demektir. Bu cesur yürekler ve bu teşkilat Gavurdaglarının sesi demektir. Hiç kimse, hiç bir makam, hiç bir olay bu birlikteliği bozamaz.

 

Yarından sonraki çalışmalarım düne göre daha özverili olacaktır. Sayın Genel Başkanım Talip GEYLAN ve genel başkan yardımcılarımın ve tüm teşkilatlarımızın her daim 24 saat emrindeyim.

 

Üstad Necip Fazıl “Yüksel ki yerin bu yer değildir.” der ve Tarih her şeyi kaydetmektedir. Kongre sürecinde yaşadıklarımla bu camianın ve teşkilatın gönlünde taht kurduğumu gördüm. Bilgiye ve emeğe olan saygıyı, sevgiyi, vefayı gördüm, kongre sürecinde manevi hazzın zirvesine çıktım. Bu nedenle çok mutlu ve huzurluyum.

 

“Rızayı Hak için çıkmışız yola.

Kulların engeli yıldırmaz bizi.

Onulmaz dostların açtığı yara.

Düşmanın kurşunu öldürmez bizi.

Şer güçler hedeften kaldırmaz bizi.

Yalınayak geçtik dikenden taştan.

Ne çıkar rüzgârdan, doludan, kıştan.

Yırtılan destanlar yazılır baştan.

Tufanlar sahneden sildirmez bizi.”




Ben; dün olduğu gibi yarında insanların hayırlısı insanlara faydalı olandır düsturuyla mazlumun sesi olmaya, benden yardım isteyen her bir ferde, kimliğine bakmadan yardımcı olacağıma ant içerim. İnsanlara hizmet etmek için kesinlikle mevki ve makam gerekli değildir. Sadece hizmet etme aşkı yeterlidir. Herkes bilsin ki makamlar geçici, Türk milletinin kaim olması adına dava bakidir. Kuruluşumuzdan bugüne kadar vermiş olduğu, hak ve hakikat mücadelesiyle, tüm milletimizin gönlünde mümtaz bir yer edinen Türk Eğitim Sen'imizin kurucularını tüm gelmiş geçmiş yöneticilerini, mücadelemize ses, sesimize nefes veren herkese şükranlarımı sunuyor, menfaati için mevzi alanlara inat, Milli değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyerek bizimle yürüyen her insanın ellerinden öpmeyi şeref telakki ediyorum. 

 

Bugüne değin bu teşkilatta kimin emeği var ise Allah hepsinden razı olsun. Dün yaptığım gibi çalışmalarım için bilgisayar ve evde eşimin sendikada Asım abimin demlediği sıcacık çay teşkilat bünyesindeki tüm çalışma arkadaşlarımın saygı sevgi ve bana katlanmaları yeterde artar bile.

 

25 Şubat 2018 Pazar günü yapılan kongrede Talip GEYLAN aşağıdaki liste ile seçime girmiştir.

 

Talip GEYLAN Genel Başkan

Musa AKKAŞ Genel Sekreter

Seyit Ali KAPLAN Genel Mali Sekreter

M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN Genel Teşkilatlandırma Sekreteri

Cengiz KOCAKAPLAN Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri

Selahattin DOLGUN Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri (Adana 1 Nolu Şube Başkanımız)

Haydar URFALI Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri (Eskişehir 1 Nolu Şube Başkanımız)

 

Bu listenin karşısına bağımsız olarak;

 

Ali İhsan ÖZTÜRK Genel Başkan (Kayseri 2 Nolu Şube Başkanımız)

Coşkun DİLBER Genel Sekreter (Trabzon 1 Nolu Şube Başkanımız)

Fuat YİĞİT Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri (İstanbul 5 Nolu Şube Başkanımız)

 

Aday olmuşlardır.

 

Çok adaylı yapılan seçimlerde;

 

Genel Başkanlık yarışında,

Talip GEYLAN 225- Ali İhsan ÖZTÜRK 72 oy almış, Talip GEYLAN Genel Başkan olarak seçilmiştir.

 

Genel Sekreterliği yarışında,

Musa AKKAŞ 180- Coşkun DİLBER 115 oy almış Musa AKKAŞ Genel Sekreter olarak seçilmiştir.

 

Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreterliği yarışında,

Haydar URFALI 148 - Fuat YİĞİT 149 oy almış, 1 oy fazla alan Fuat YİĞİT listeyi delerek Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri olarak seçilmiştir.

 

Yönetime yeni giren diğer başkanımız ise Adana 1 Nolu Şube Başkanımız hemşerimiz Osmaniye ve Kadirli’mizin öz evladı, gardaşımız Selahattin DOLGUN olmuştur.

 

Seçim sonucuna göre Türk Eğitim Sen Genel Merkez Yönetimi şu şekilde oluşmuştur.

 

Talip GEYLAN Genel Başkan

Musa AKKAŞ Genel Sekreter

Seyit Ali KAPLAN Genel Mali Sekreter

M. Yaşar ŞAHİNDOĞAN Genel Teşkilatlandırma Sekreteri

Cengiz KOCAKAPLAN Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri

Selahattin DOLGUN Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri (Adana 1 Nolu Şube Başkanımız)

Fuat YİĞİT Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri (İstanbul 5 Nolu Şube Başkanımız)

 

Türk Eğitim Sen Genel Başkanlığına Talip GEYLAN seçilmiştir.




Genel Başkanlığa seçilen Talip GEYLAN; tecrübe sahibi, soğukkanlı, akılcı, zeki, kalemi sağlam-güçlü ve kıvrak, teşkilatçı, fikri mülahazaların içinde yoğrulmuş, sendikacılık hafızası yüksek, son derece beyefendi bir kişiliğe sahip, dürüst, çalışkan, sendikamızın kurucusu bir arkadaşımız olup dışardan ithal olmayan içimizden ve bizden birisidir.

 

“İnsanların hayırlısı insanlara faydası olandır.” gayretinde Allah rızası için bu sendikadayız. Önce ülkemiz sonra sendikamız hassasiyetiyle bu mücadelenin birer neferiyiz. Çok çetin yollardan geçerek, çok ağır badireler atlatarak bugünlere geldik. Türk milletine olan sevdamızı ve inancımızı kaybetmedik. Rabbime şükürler olsun ki bugün dahi aynı ruh, aynı inanç ve aynı gayretle bu sendikada olmanın mutluluğu içerisindeyim.

 

Önemli olan teşkilat ve kurumlarımızın devamlılığıdır. Biten, ertelenen, sonlanan, geç kalınmış ve kaybedilmiş hiç bir şey yok. Dün olduğu gibi bugünde mücadele etmeye, Zalimin ve Haksızlığın karşında elif gibi dik, Mazlumun ve Hakkın yanında vav gibi mütevazı olmaya ve biz demeye devam edeceğiz. 

 

Nefis yaparak, umutsuzluk, kızgınlık ve bıkkınlık göstererek görev sorumluğumuz alanında zaafiyet oluşmasına müsade etmeyeceğiz. Biz bu teşkilatların mensuplarıyız. Her kıyı ve köşedeki görevlerimizi bırakıp gidersek bu teşkilat acemilere kalacaktır. Hiç kimsenin yılgınlık kızgınlık göstererek düşman sevindirmeye ellerini ovuşturarak üye kaybımızı bekleyenlere fırsat vermeye hakkı yoktur.

 

“İçimde hiç sönmeyen bir fetih sevdası var.

Yavuz gibi diyorum: Bu dünya insana dar!

Bir sadâ duymak için sahralara düşeyim.

Helâl olsun bu yolda, varım yoğum her şeyim!

Volkan gibi lav atmış, ne susmuş ne sönmüşüm.

Ben bu iman uğruna çılgınlara dönmüşüm.

Sinesinde birleşsin sağa sola sapanlar.”

 

İçerisinden geçtiğimiz kritik süreçte “yıkmaya değil yapmaya namzet bir dava adamı" tavrıyla herkese örnek olmaya ihtiyacımız vardır. Mesele hep birlikte kazanmaktır. Marifet bunu başarabilmektir. Bu da, el ele gönül gönüle olursa oluşacaktır





Sizlerin; her zaman ki gibi vakur ve cesur duruşunuza bugünden sonrada zalimin zulmüne karşı mazlumun gözyaşının yanında duruşumuza, Türk Milletinin ihtiyacı vardır. Şu an sözlerin bittiği, yüreklerin birleştiği andır.

 

Şimdi önümüze bakmalıyız. Ülkemizin bize ihtiyacı var. Kamu çalışanının bize ihtiyacı var. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yarınlarımızın bize ihtiyacı var. Binlerce yıldır kesintisiz bir şekilde bu topraklarda var olan Türk milletinin bize ihtiyacı var.

 

Bu kritik süreçte ülkece ve sendikamızla ilgili alacağımız her karar, atacağımız her adım geleceğimizi şekillendirecek, kaderimizi belirleyecektir. Bunları birlikte yapacağız. 

 

Yarının bu günden daha iyi olacağı ümidiyle yetinmek yerine; hemen bugün, yarın uyandığımızda, kendimizi önceki günden biraz olsun daha iyi hissetmemizi sağlayacak,

bir şeyler yapabiliriz bu bizim mücadele motivasyonumuzu ve yaşama daha sıkı tutunmamızı sağlar. Derin anlamlar taşıyan hedeflerle, sonuçlanmayı bekleyen düşlerle ve ifade edilmeyi gereksinen saf bir aşkla motive olduğumuzda, işte o zaman gerçekten yaşarız.

 

Diyeceğim şudur ki; İnsanları tabulaştırıyoruz. Kişiler geçicidir. Sonunda mutlaka ölürler. Biz eserleri, fikirleri ve felsefeleri tabulaştırmalı bu doğrultuda yürümeliyiz.

 

Alparslan, bize yurt bıraktı,

Fatih, İstanbul'u bıraktı,

Atatürk, Cumhuriyeti bıraktı,

Sendika genel başkanlarımız ise mücadele azmi bıraktı.

 

Atatürk öldü diye Cumhuriyeti bırakmayacağımız gibi Peygamber öldü diye de dinimizden vazgeçmeyeceğimiz gibi sendikamızdan da vazgeçmeyeceğiz.

 

Kişiler hizmet eder, eser bırakırlar tarihe geçerler ve veda ederler. Önemli olan bu eserlere ve idealizme sahip çıkarak yeni eser bırakacak insanlar yetiştirmektir.

 

Genel Başkanımız İsmail KONCUK'un almış olduğu karara saygı duymaktan başka diyecek bir sözümüz yoktur. Bize düşen Genel Başkanımız İsmail KONCUK'un sendikal hak ve mücadelesi ile bizlere bıraktığı bayrağı davamız çizgisinde daha da yukarılara taşıma azmi ve kararlılığını göstermek, değerlerimize davamıza ve teşkilatlarımıza sahip çıkmaktır. Eğer insanlar bulunduğu makamdan ayrıldığında o makama gelecek insanlar yetiştirmişse ne mutlu onlara.

 

Bu teşkilatın her bir üyesi ayrı bir onur abidesidir. Teşkilatımızın tüm yöneticileri olarak yıllarca ilkelerimizden taviz vermeden, her türlü fitneye karşı destanlaşan bir mücadele örneği verdik. Türlü olumsuzluklarda kararlılığımızı yitirmeden yola devam ettik. Fırtınalarda yılmadan dimdik durduk.

 

Bugüne kadar çok çalıştık. Bundan sonra, her zamankinden daha fazla çalışmak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek en önemli görevimiz olacaktır.

 

Bundan sonra da geçmişimizden aldığımız emaneti; tekraren geleceğe en güzel şekilde, fitneye fırsat vermeden kardeşlik ruhu içerisinde teslim etmek tek gayemiz olacaktır.

 

Türk Eğitim Sen; memur sendikacılığı denince ilk akla gelen, davasının çizgisinde sendikayı her şeyin ve her şeyinin önüne koyan, ben değil her zaman biz diyen, ülke sevdasından, davasından ve görev aşkından dolayı gerektiğinde her şeyinden vazgeçebilen, kalbinin temizliği yanında mangal gibi yürek taşıyan, duruşuyla, kişiliğiyle, mücadele azmi ve sendikal performansıyla, gerektiğinde yavuz gerektiğinde yunus olan, elde avuçta durmayan yöneticileriyle, kısaca serdengeçi, akıllısı, delisiyle tüm kamu çalışanlarının kafasına vefayı ahlak edinmiş Türkiye sevdalıları olarak, mıh gibi çakılmış, herkesin ve her kesimin her dem sesi ve umudu olmuştur.

 

Bizler Hak davanın temsilcileri olma iddiasında bir sendikayız. Bizler her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa rağmen adaleti, hukuku, liyakati ve kul hakkını yılmadan usanmadan savunan bir sendikayız. Bizler Türk milletinin İstiklal ve istikbal davasının teminatıyız.

 

Mücadeleyi ateşi içmek olarak görenlere, kardeşliğimizi boynumuza çöken hükümsüzlük olarak tarif edenlere, hafızamızdaki olumsuz bütün harfleri silenlere, dalından şüphe ettiğimiz ağacın gölgesinden soluklanmaya tenezzül etmeyenlere selam olsun!

 

Günü kurtarmak adına duruşunda ödün vermeyenlere, değerli ve mukaddes olan hiçbir şeyin mücadelesiz kazanılamayacağını bilenlere ve İlkelerini sayısal değerlerin üstünde görenlere Selam Olsun!

 

Nefsinin esir olmayanlara, kişisel menfaatleri uğruna çıkarının batağına gömülmeyenlere, çile çekmeden, çaba harcamadan, bedel ödemeden kendilerini menfaat sürülerine dâhil etmeyenlere Selam Olsun!

 

“Sağlam atılmışsa temeller eğer,

Allah rızasıysa emeller eğer,

Niyete uygunsa ameller eğer,

Kimseler yem için yeldirmez bizi.

Bir ateş yakılır sönmez bir daha,

Bu bayrak gönderden inmez bir daha,

İlkbahar hazana dönmez bir daha,

Mevla yâd ellere yoldurmaz bizi.”

 

Mısralarındaki gibi temeli sağlam atanlara, Allah’ın rızasını güdenlere, ateşi söndürmeyenlere, baharı hazana döndürmeyenlere, Bayrağı indirmeyenlere Selam Olsun!

 

Cenab’ı Hak zorumuzu kolay, aşılmazları düz bir yol, niyetlerimizi halis eylesin. Biz çok büyük bir aileyiz ve inşallah daha güzel başarılara imza atacağız. Bir ve beraber olunduğu sürece her zorluk aşılacaktır, yeter ki nefisler kabarmasın,  Allah zor işlerimizi kolay kılar inşallah.

 

6. Olağan Genel Kurul sonuçlarımızın, Türk ve İslam coğrafyasının umudu Cennet Türkiye’mizin kutlu yarınlarına yürüyüşüne, Eğitim camiasının yüz akı, geleceğin iftihar tablosu ve cesur yüreği olan teşkilatımıza hayırlar getirmesine Yüce Allah’tan niyaz eder, Onurlu geçmişten gelen teşkilatımızı umutlu geleceğe birlikte taşıyacağımız yeni Genel Başkanımız Talip GEYLAN'a ve merkez yönetim kurulu üyelerimize bu kutlu yolda başarılar dilerim.

 

Türk Eğitim Sen her yönüyle markalaşmış ismi, savunduğu milli ve manevi değerlerle, demokratik tutumuyla milletimize ve Türk memur sendikacılığına rol model olmaya devam etmektedir.

 

Bu sebeple herkes bilmelidir ki Allah geceden gündüzü ve gündüzden de geceyi çıkardığı gibi, diriden ölüyü ve ölüden diriyi var ettiği gibi ve dahi bizim şer gördüklerimizden nice hayırlar var ettiği gibi bizler de dün bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Allah hepinizden razı olsun. İyi ki siz ve iyi ki Türk Eğitim Sen var.

 

Ahmet KANDEMİR
Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı



07.03.2018 08:14
YORUMLAR
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.