Kılıçkıran Mezarı Başında Anıldı

Ruhi Kılıçkıran, İlk can, ilk kandır, toprağa düşen ilk fidandır, ilk yiğidimizdir ruhun şad olsun.

İlk Ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran, ölümünün 50. yıldönümünde Osmaniyede mezarı başında anıldı. Kılıçkıran ve şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Cumhuriyet tarihimizde dillere destan olmuş ve istikbalde daima şerefle yâd edileceğine inandığımız bir misyon olan "Ülkücü Hareket" in Türk-İslâm davası uğruna verdiği ilk şehit Ruhi Kılıçkıran'dır.

5 Ocak 1968, Ülkücü hareket Var olduğu sürece akıllardan çıkmayacak bir kara gündür. Tipi, boran Ankara'nın üzerinde eserken bir can toprağa düşürülüyordu. Şehidimiz.

Ruhi Kılıçkıran, 1946 yılında Osmaniye'nin Rızaiye Mahallesi'nde dünyaya gelmiş, çocuk yaşta babası Ömer Kılıçkıran'ı kaybetmiştir, annesi Münire Kılıçkıran tarafından yetiştirilmiş İlk ve orta eğitimini Osmaniye'de tamamladıktan sonra 1966 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne kaydolmuştur.

5 Ocak 1968'de iftar yemeği ardından Site Yurdu Kantini'nde karşıt görüşlü bir grup ile çıkan tartışma sonrasında vurularak hayatını kaybetmiştir.

Ruhi Kılıçkıran, İlk can, ilk kandır, toprağa düşen ilk fidandır, ilk yiğidimizdir ruhun şad olsun.

Kabri başında dualarla anılan İlk Ülkücü Şehit Ruhi Kılıçkıran ve Osmaniyeli Ülkücü Şehitler için akşam saatleri Cebelibereket Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim okunması ile devam etti.




















05.01.2018 12:50
YORUMLAR
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.