29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Mesai saatleri dışında toplantı ve seminerlere katılmama dilekçesi

Mesai saatleri dışında toplantı ve seminerlere katılmama dilekçesi

29.10.2015 22:09 12 14 16 18 yazdır
Öğretmenler mesai günleri ve mesai saatleri dışında toplantılara resen çağrılamaz.
Mesai saatleri dışında toplantı ve seminerlere katılmama dilekçesi

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenler mesai günleri ve mesai saatleri dışında toplantılara resen çağrılamaz.


Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenlerin , yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde yapılan toplantı ve faaliyete resen katılmayacağına dair dilekçesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.


Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenler mesai günleri ve mesai saatleri dışında toplantılara resen çağrılamaz.


Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenlerin , yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde yapılan toplantı ve faaliyete resen katılmayacağına dair dilekçesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.


Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları ile Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenler mesai günleri ve mesai saatleri dışında okul aile birliği toplantısına resen çağrılamaz.


Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları ile Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenlerin , yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde yapılan okul aile birliği toplantısına resen katılmayacağına dair dilekçesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.


Yukarıdaki üç dilekçeye eklenecek yargı kararında; Türk Eğitim-Sen Burdur Şubesi tarafından Burdur İl'inde görev yapan öğretmenlerin her gün saat 16.00'ya kadar görev yerlerinden ayrılmamalarına ilişkin işlemin kaldırılması istemiyle yapılan başvurunun reddine ilişkin işlemin iptali için dava açılmıştır. Isparta İdare Mahkemesinin 2011/298 E. 2011/1270 K. Sayılı ve 21.12.2011 tarihli karar ile işlemin iptaline hükmedilmiş olup; kararın gerekçesinde, ilköğretim okulu öğretmenlerinin haftalık çalışma saatleri ile okullardaki günlük ders ve teneffüs sürelerinin mevzuatta ayrıntılı olarak düzenlendiği, bu süreler dışında görev yerinde kalmaya zorlanamayacakları belirtilmiştir.


Isparta İdare Mahkemesinin 2011/298 E. 2011/1270 K. Sayılı ve 21.12.2011 tarihli kararı için tıklayınız.


Öğretmenlerin haftada 40 saatlik çalışması esas mıdır?


İlköğretimde öğretmenler mesai saatleri dışında toplantıya çağrılamaz


Ortaöğretimde öğretmenler mesai saatleri dışında toplantıya çağrılamaz

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları ile Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenler mesai günleri ve mesai saatleri dışında seminer/ve her türlü eğitim faaliyetlerine resen çağrılamaz.


Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları ile Ortaöğretim Kurumlarında görev yapan öğretmenlerin , yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde yapılan seminer/ve her türlü eğitim faaliyetlerine resen katılmayacağına dair dilekçesini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.


Yukarıdaki dilekçeye eklenecek yargı kararında; Elazığ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni olarak görev yapan Türk Eğitim-Sen üyesi Ayşem Yıldız'ın Elazığ 2.İdare Mahkemesi'nde açtığı; gece eğitimi dersleri karşılığı eksik ödenen haftalık 6 saat ders ücretinin ve mesai saatleri dışında yaz eğitimi döneminde girmiş olduğu telafi eğitimi dersleri ile ilgili olarak haftalık 6 saat olmak üzere toplam 12 saat ders ücretinin tarafına ödenmesi istemiyle yaptığı idari başvurunun reddine ilişkin ve söz konusu idari işlemin; hafta içi mesai saatinden sonra yasal tatil döneminde çalıştığının sabit olduğu ve bu dönemde ek ücretlerinin yasa gereği artırımlı olduğunun haksız, hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek açtığı idari işlemin iptaline yönelik davada, Elazığ 2.İdare Mahkemesi dava konusu işlemin iptal edilmesi yönünde, 29/04/2014 tarihinde karar vermiş ve bu karar Malatya Bölge İdare Mahkemesi'nce onanarak kesinleşmiştir.


Elazığ İdare Mahkemesinin 2013/1131 E. 2014/330 K. Sayılı ve 29.09.2014 tarihli kararı ve Malatya Bölge İdare Mahkemesinin 2014/1400 E. 2014/992 K. Sayılı ve 31.10.2014 tarihli kararı için tıklayınız.


Yukarıdaki dilekçeye eklenecek ikinci yargı kararında; Sivas Reşat Şemsettin sirer ilköğretim okulu öğretmeni olarak görev yapan Türk Eğitim-Sen üyesi Ahmet ŞEKER'ın Sivas İdare Mahkemesi'nde açtığı; mesai saatleri dışında bilgisayar ve Internet kursunda görevlendirme karşılığı ek ders ücreti ödenmesi talebiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin söz konusu idari işlemin iptaline yönelik davada; "davacının 1-28 nisan tarihlerinde bilgisayar ve Internet kursuna katıldığı bu etkinlik dolayısıyla talep ettiği ek ders ücretlerinin ise, ek ders ücretlerine ilişkin esasların 7. maddesinde kursiyerlere ek ders ücreti ödenmesine ilişkin bir hüküm bulunmadığı gerekçe gösterilerek reddedildiği anlaşılmaktadır. Yürürlükteki mevzuat kapsamında mahkememizce yapılan değerlendirmede kurs çalışmasına katılan ve ek ders ücretine hak kazanan davacının başvurusunun anılan gerekçeyle reddine ilişkin işlemde hukuka uyarlık görülmemiştir. Dolayısıyla davacının katıldığı kursa ilişkin ek ders ücretinin yasal faizi ile birlikte tazmini gerekmektedir." gerekçesiyle Sivas İdare Mahkemesi dava konusu işlemin iptal edilmesi yönünde, 21.10.2004 tarihinde karar vermiştir.


Sivas İdare Mahkemesinin 2004/655 E. 2014/330 K. Sayılı ve 21.10.2004 tarihli kararı için tıklayınız.


Öğretmenler mesai saatleri dışında seminerlere çağrılamaz

Ahmet KANDEMİR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri