29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > 2016-2017 KADIN KOLLARI TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 1

2016-2017 KADIN KOLLARI TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 1

05.12.2016 13:23 12 14 16 18 yazdır
Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi, Merkez İlçe Kadın Kolları İstişare Toplantımızı Gerçekleştirdik.
2016-2017 KADIN KOLLARI TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 1
Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi, Merkez İlçe, İlçe, Üniversite, Yurt-Kur Başkanlıkları, Kadın Kolları Temsilciler Kurulu İstişare Toplantılarımızdan Merkez İlçe Kadın Kolları İstişare Kurulu Toplantımızı  03/12/2016 tarih ve saat 14:00 da Sendika Binamızda gerçekleştirdik.



Toplantımıza; Merkez İlçe Kadın Kolları ve kadın  üyelerimiz katılmışlardır.

Vatanımıza ve Milletimize, Eğitim Öğretim Camiasına ve Sendikamıza hayırlı ve uğurlu olması dilekleri ile açılan toplantıda Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkanı ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir; "Değerli Arkadaşlar,

Menfaati için mevzi alanlara inat, Milli, Manevi değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyerek bizimle yürüyen her insanımızın ellerinden öpmeyi yönetim kurulu adına şeref telakki ediyor tekrar hoş geldiniz diyorum.

 

Türk kültürü ve Türk tarihinde kadınlarımızın önemli bir yeri vardır. Türk Milletinin 20. yüzyılın başında verdikleri var olma mücadelesinde Erzurum'da Nene Hatun ve Kara Fatma, Adana'da Hatice Hatun, Gördesli Makbule Hanım,  Gaziantepli Yirik Fatma,  Tarsuslu Kara Fatma, Aydın'da Ayşe Hanım, Edirne'de Kara Fatma,  Osmaniye'de Rahime Hatun, İnebolu'da Şerife Bacı, Kahramanmaraş'ta Bitlis Defterdarının Hanımı, Şavşat'ta Çiçek Nene, Artvin'de Nazlı Nene, Mersin'de Safiye Ünlü, İstanbul'da Asker Saime Hanım, Aziziye'de Name Kadın, Rize'de Fethiye Kartal, Çanakkale'de Nazife Kadın, Kastamonu'da Halime Çavuş gibi niceleri kahramanlıklarının yanında, kahramanlar yetiştirerek Türk tarihinde layık oldukları yeri almışlardır. Millet olarak kadınlarımızın hayatın her alanında etkin rol almalarını desteklemiş, onların bu davranışlarını özendirmiş ve onurlandırmışızdır.

 

Dünya'da ve Türkiye'de demokrasinin gelişmesinde kadınların ve kadınlara sağlanan hakların önemli bir yeri vardır. Hatta kadınların sahip olduğu haklar ülkenin gelişmişlik seviyesinin bir nişanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Modern dünyada kadınların eğitilmesi, eğitilmiş kadınların istihdama katılması, çalışma hayatında yer alan kadınların karşılaştıkları güçlüklerin çözülmesi, milletlerin refah seviyelerinin artmasında büyük bir etkiye sahiptir.

 

Eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunun yaklaşık %44'nü kadın çalışanlar oluşturmaktadır. Bu gerçeğin farkında olan sendikamız kadınların çalışma hayatında etkin olmalarını, hak arama mücadelesinde bilinçlenmelerini sendikal harekete katkı sağlamalarını desteklemektedir. Bu durum, sendikamızın, kadın çalışanların talep ve sorunları hususunda daha etkin çalışmalar yapmasını gerektirmektedir.

Türk Eğitim-Sen bu amaçla fedakâr bayan arkadaşlarımızın destekleriyle  "Kadınlar ? Anneler Günü" etkinlikleri,  Kadın çalışanların sorunları üzerine çalıştaylar ve kadın kurultayları düzenlemiştir. Bu çalışmalarına da ara vermeden devam edecektir.

 

Kadın çalışanların iş hayatında yer alan diğer çalışanlara göre görevleri birkaç kat daha ağırdır. Çünkü iş dünyasındaki görevlerinin yanında anne ve eş olarak da farklı rolleri bulunmaktadır. Bu nedenle ailelerin sağlam, çocukların mutlu ve toplumların daha huzurlu olabilmesi için doğrudan ve dolaylı olarak bütün çalışanları ilgilendiren, kadın çalışanlara has sorunların özel bir özveri ve gayret ile ivedilikle çözülmesi gerekmektedir. Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu ve Türk Eğitim-Sen, bu hususu hiçbir suretle göz ardı etmeden bu alandaki çalışmalarını bütün zeminlerde yapmaktadır. Bu gayretlere de hem kamu çalışanları hem kamuoyu şahit olmaktadır.

 

Kadın çalışanlara has sorunlar ve bu sorunlar karşısında Türk Eğitim-Sen'in tavrı her zaman ortaya konulmuştur. Kadın çalışanların sorunlarına yönelik yapılan mücadeleler ve bu mücadelelerin hukuki boyutları açıkça ifade edilmiştir. Burada yer alan pek çok kazanım sistemli, ısrarlı ve demokratik yollarla yapılan mücadeleler sonunda elde edilmiştir.

Yıllarca eşinin yanında ve ailenin temel direği olarak bulunmuş ve ailenin, ülkenin yönetiminde çok önemli bir fonksiyon yerine getirmiş olan Türk kadını Cumhuriyetle birlikte ve yıllara göre gittikçe artan bir şekilde çalışma hayatında ve toplumsal hayatta yer almıştır. Kadının toplumsal hayata ve çalışma hayatına girmesi ile birlikte çalışma hayatı da farklılaşmış, tabiri caizse çalışma hayatına da kadın eli değmiştir.

 

Çalışma hayatı tüm çalışanlar için zorluklar barındıran bir alandır.  Her çalışanın yaşadığı bu zorlukların yanı sıra bayan çalışanların da kendine has olarak karşılaştıkları ve yaşadıkları sorunlar vardır. Sorumlu, mücadeleci ve hukuk yoluyla pek çok sorunun çözüm merkezi haline gelmiş Türk Eğitim-Sen, kurulduğu günden beri bayan çalışanların yaşamış oldukları sorunlara da kayıtsız kalmamış, bu sorunların çözümü için çalışmalar yapmıştır.

Çalışma hayatının karmaşası içinde pek çok sorunla iç içe yaşamak zorunda kalan kadın eğitim çalışanlarının doğum izni ve süt izni gibi kendilerine özel bir takım sorunları ve hakları da bulunmaktadır. Özellikle doğum izni ile ilgili olarak pek çok engel ve sıkıntıyla karşı karşıya kalan bayan eğitim çalışanları temel bir insan hakkı olan bu olaylarla ilgili olarak zaman zaman mağduriyetler yaşamaktadırlar.

 

Türk Eğitim-Sen bu çalışma ile kadın eğitim çalışanlarının çalışma hayatında karşılaştıkları/karşılaşabilecekleri pek çok sorunun çözümüne katkıda bulunacağına inanmaktadır. Sendikal mücadele içinde daha büyük katkılarına ihtiyaç duyduğumuz bayan eğitim çalışanlarının geleceğe daha güvenle bakabilmelerinin ve daha sorunsuz bir çalışma hayatında yer almalarının yolu da sendikal mücadelemize destektir. Bayan eğitim çalışanlarınca bu destek verildiğinde daha güçlü bir mücadele ortaya konulacağı şüphesizdir.

Türk Milletli karanlıktan önceki son çıkış olan 15 Temmuz gecesi gerekeni yapmıştır.  Kabul ediyoruz ki sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Eğitimden ekonomiye, dışarıdan içeriye kritik bir eşikte ne olacağını kestiremediğimiz bir vaziyeti yaşıyoruz. Ülkemizin bu zor durumunda her zaman yanında olduğumuzu hep beyan ettik, bugün de ediyoruz. Emperyalizme boyun eğmeyeceğiz, biz biriz, iriyiz ve diriyiz. Bir ölür bin diriliriz. Bu milleti ayırmaya ve iç savaşa yönelik gelişecek provokasyonlara fertler olarak prim vermeyeceğiz.

 

Bu vatan coğrafyasında yaşayan her fert bizim kardeşimizdir, ağabeyimizdir, hainler dışarıdaki emperyalizm ve içimizdeki işbirlikçileri ve bölücülerdir.  Bu hainlerin cezası da bellidir. En büyük silahımız birliğimizdir. "Yenikapı Ruhu"na okullarımızdaki müdür yardımcısından en üst noktadaki tüm yöneticilerimiz samimi bir şekilde uymalıdırlar.

Ancak; birlik ve beraberliğe, tek yürek ve tek beden olmaya en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde Kamu çalışanının iş güvencesini tehdit edecek girişimler yapılmaktadır.

 

Gerek açığa alınanlar ve gerekse ihraç edilenler noktasında en fazla zararı görmüş kamunun bir an evvel normalleşmesi gerekirken, vaziyeti kördüğüme çevirecek eylem ve söylemlerde bulunmak kime ne fayda sağlayacaktır?

Geçmiş yıllarda denenmiş, yarattığı endişeyle binlerce öğretmenin il içi tayin istemesi ne sebep olmuş Rotasyonu tekrar gündeme taşımak kime ne fayda sağlayacaktır?

Şu an ülkemizin ve eğitim camiamızın en önemli meselesi bu mudur? On binlerce öğretmen bu korkularla ve endişelerle niçin yıpratılmaktadır.

Birileri kadrolaşmak için sınav sorularını çalmış, diğerleri de mülakatı getirmiştir. Çalışmanın, gayretin, adil yarışmanın çöpe atılıp torpilin zirveye ulaştığı böyle bir uygulamayı hangi vicdan kabul edebilir? Toplumun her kesiminde siyasetçilere yöneticilere olan güvensizlik dağları aşmıştır. Sözleşmeli öğretmenlik tekrar hortlatılmıştır. Birbirine güvenmeyen Devlet-Memur kaosunda nasıl önümüzü görecek ve yolumuzu bulacağız!


Kısacası, ülkemizin ve eğitim davamızın geleceği adına çok endişeliyiz. Kanlı darbe girişimi sonrası suçluların bir an evvel bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasının sonuna kadar yanındayız ve yardımcısıyız; ancak eğitim kodlarıyla sürekli oynanması, keyfe keder uygulamalarla ve mülakatlarla adalet duygumuzun tüketilmesini, sürekli yeni bir şeylerle yap boz tahtasına dönüştürülen eğitim sitemimizle, eğitim camiasının tedirgin edilmesini asla doğru bulmuyoruz.


Zira alçak ve hain bir darbe girişimini Allah'a şükürler olsun ki atlattık; fakat eğitimde yaşadığımız felaketler, uzun yıllar telafisi mümkün olmayan zararlara sebebiyet verecektir. 4+4+4 ün yanlışlığı ayan beyan ortada iken, yanlıştan dönmek dururken 5. Sınıflara İngilizce hazırlık sınıfı getirilmeye çalışılmaktadır. Buradan ilgilileri, bir an evvel bu politikalardan vazgeçip eğitim camiasını toparlayıcı, yaralarını sarıcı yol ve yöntemler izlemeye çağırıyoruz.

Özellikle uzun zamandan beri Türkiye Kamu Sen olarak eleştirilerimizin de odak noktasını teşkil eden ülke içinde yaratılan kutuplaşmanın, ayrıcalıklı kesim yaratma çabalarının, hukukun üstünlüğü ilkesinin sekteye uğratılması girişimlerinin bir an önce son bulması ve yaşanan bu olayların, anti demokratik yaklaşımlar için bir gerekçe olarak kullanılmaması, en büyük arzumuzdur.

Darbeye karşı birleşen Aziz Milletimiz her türlü haksızlığa karşı duracak iradeye de sahip olduğunu göstermiştir. Birlik ve beraberlik anlayışının hâkim kılınması gerekmektedir.  Fakat ne yazık ki yaşadığımız süreçte terör örgütü ile mücadele için çıkarılan OHAL kamu çalışanlarına zulüm aracına dönüştürülmüş ve OHAL'in amacı aşılmıştır.

Biz artık, bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşamasını ve bir vatandaş olarak hak ettiği kıymeti görmesini istiyoruz. Bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Osmaniye'mizin İl oluşunun 20 yılını kutlarken, Kahraman Maraş Edeler Diyarı, Aydın Efeler Diyarı, Erzurum Dadaşlar Diyarı, Elazığ Gakgoşlar Diyarı ise Terörle mücadeleye verdiği yüzlerce Şehitle OSMANİYE Şehitler Diyarıdır.

Antep GAZİ ise, Maraş KAHRAMAN ise, Urfa ŞANLI ise Osmaniye'de ŞEHİT'tir. Bu bağlamda Türk Eğitim Sen olarak Şehitler Diyarı Osmaniye'mizin adı Şehit Osmaniye olmasını öneriyoruz." dedi.

 

Gündem Maddelerinin Görüşülmesi;

 

Bu Güne Kadarki Faaliyetlerimiz, Okul Gezileri, Sendikamızın Osmaniye'deki ve Türkiye'deki Durumu,

 

Sendikacılık nedir?

 

Sendikanın Çalışma Saatleri, Yönetim Kurulu Üyelerinin Durumları, Görev Dağılımı, Profesyonellik,  Mali Durumu ve İmkânları, Taşıt vs,

 

İzinler Süt İzni ve Analık İzni,

 

Kadın Kolları Komisyonu,

 

Yer Aldığımız Komisyonlar ve Disiplin Kurulu Faaliyetleri, Hukuk Büromuz, Disiplin ve Soruşturma İşlemlerinin Görüşülmesi,

 

Sosyal Medya Paylaşımları,

 

İlksan ve Sendikamız,

 

Okullardaki Komisyonlarda Görev Alma, Muayene ve Teslim Alma Komisyonu, Satın Alma Komisyonu Kantin Gelirleri Harcama Komisyonu, 

 

Okul Aile Birlikleri,

 

Kurumlarda MOBBİNG ve Mücadele Yöntemi,

 

Sendikamızın Dergi, Broşür, Afiş, Bülten vb Basın Yayın Malzemeleri Dağıtımı, Sendika İlan Panoları, Üye Kimlik Kartları, ÜyeCep Telefonlarının Güncellenmesi ve Cep Telefonu Mesajları, Taziye Mesajları atılması, Üyelik Formlarının Tam Doldurulması,

 

Bilinmeyen En Temel Haklarımız,

 

Misafirhanelerimiz,

 

Öğrenci Yurdumuz,

 

İndirimli işyerleri,

 

Norm Kadro,

 

Rotasyon;

 

Performans ve Okul Müdürlerinin Puan Vermesi,

 

Bursa 3. İdare Mahkemesi bu konuda;  "Uyuşmazlığa konu değerlendirme işleminin nesnel, somut, ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve söz konusu değerlendirmenin bu haliyle objektif dayanakları ortaya konulmak suretiyle yapıldığının kabulüne olanak bulunmadığı anlaşıldığından dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır." hükmüne varmış ve performans puanını iptal etmiştir.

Tam Gün Eğitim,

 

İş Güvencemiz;

 

Nöbet,

 

Proje Okulları Masalı,

 

Yetiştirme Kursları ve İlkokullarda Yetiştirme Kursları,

 

Uygulanmayan Mahkeme Kararları,

 

4/C Lİ Personel Memurlar, Hizmetliler ve Diğer Personelin Sorunları,

İlker güven örneği

- Personelin Görev Tanımlarının Yapılmaması,

- Eğitim Öğretim Ödeneğinden faydalandırılmaması-

- İl dışı Yer değiştirme süresinin (5 yıl) çok uzun olması,

- Çocukların Bursluluk ve yatılılık durumlarından faydalandırılmaması

Hak Kayıplarımız Hakkında Bilgilendirme;

 

- 3600 Ek Gösterge,

- Ek Ödeme,

- Ek Ders 10 Yıldır Zam Yapılmıyor, 

- İkramiye Sözü Unutuldu,

- Maaş Karşılıklarının 15 Saate Eşitlenmesi,

- Enflasyon Farkı Dilimi Yüzde 3 Kaybımız, Emekli Keseneğinin Artırılması,

- 12600 Bin Lira Vergi Dilimi,

- Öğretmene Yıpranma,

 

Açığa Alma ve ihraç Süreci;


Nedir bu BYLOCK,

 

Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri