19 Nisan 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Memur Sen'e bağlı sendika: KPSS kaldırılsın

Memur Sen'e bağlı sendika: KPSS kaldırılsın

16.11.2015 09:20 12 14 16 18 yazdır
Memur Sen'e bağlı Diyanet Sen Başkanı, KPSS'nin kaldırılması konusunun konuşulması gerektiğini söyledi.Kul hakkından bahsedenlere, bu açıklama yakışmıyor
Memur Sen'e bağlı sendika: KPSS kaldırılsın
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Paris'teki saldırıların, terörün dini, milleti ve renginin olmadığını gösterdiğini belirtti.

Diyanet-Sen Adana Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bayraktutar, sendikasının Adana İl Divan Toplantısı'na katılarak, üyelerle bir araya geldi.

Bayraktutar, yaptığı konuşmada, Fransa'daki saldırıların birliğe, kardeşliğe kastetmeye çalışanların oyunu olduğunu kaydederek, "Bu saldırı da göstermiştir ki terörün dini, milleti, rengi yoktur. Bu saldırılar dünyayı kana bulamak isteyenlerin niyetleridir. Saldırıları kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlahiyat Lisans Tamamlama Uzaktan Eğitim Programı (İLİTAM) konusunda gereken çalışmaları tamamladıklarını da bildiren Bayraktutar, bunu kazanıma dönüştürmek için aşama aşama ilerlediklerini ifade etti.

Bayraktutar, İLİTAM'ın ardından Diyanet Akademisi için kolları sıvayacaklarını kaydetti.

KPSS'nin kaldırılıp kurumların kendi bünyesinde sınav yapmasının konuşulması gerektiğini savunan Bayraktutar, "Bunun yanında 3600 ek gösterge talebi öncesinde bütün din görevlilerinin 4 yıllık mezun olmaları sağlanmalı. Diyanet İşleri Başkanlığımız donanımlı çalışan istiyorsa İLİTAM konusunda üzerine düşeni yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Memur Sen'e bağlı Diyanet Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar, Adana Şubesini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, KPSS'nin kaldırılıp kurumların kendi sınavlarını yapmasının konuşulması gerektiğinden bahsetti ve bu açıklama, hem Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansından hem de sendikanın kurumsal web sayfasından duyuruldu. 

Oysaki, 1999 yılında DMS ve 2002 yılında KPSS olarak yürürlüğe konulan merkezi memuriyet sınavları, sayıları bugünlerde 4 milyona yaklaşan adayların kamuya adil bir şekilde girmesine imkan sağlayan tek sınavdır.

Ancak bu sınav günümüzde, sözlü sınav veya kurumsal sınavlar gibi 2. uygulamalarla anlamsızlaştırılmaya, değersizleştirilmeye başlanmıştır.

Şucu bucu demeksizin bir göreve en liyakatli insanın atanması için çaba gösterilmesi gerekirken; bir nebze de olsa hakkaniyet sağlayan bir sınavın kaldırılmasından bahsedilmesi karşısında üzülmemek elde değildir.

Hele de bu sözler, kul hakkını bilmesi gereken insanlardan sadır oluyorsa, üzüntü acıya da dönüşmektedir.

Böyle bir sözün, vicdanları nasıl yaralayacağını görmesi açısından, Bayraktutar, adayların şu tepkilerini dikkatlice okumalı ve tüm adaylardan özür dilemelidir.

İŞTE O TEPKİLER

karakan_27
Bunlar gibi imamların arkasından namaza duruyor millet vah vah vah!

Habip21
He. Kpss kalksın. Sende eniştenin torununun arkadaşına kadar torpille işe. Biz çalışıp 87 alalım. Sen torpille bu hakkı akrabalarına ver. Adalette tam olarak bu zaten. Dindede bu yeri varki sende din adamısın.

serenhan333
kpss yi istemiyormuş.. neden torpille adam alın değilmi.. Allah korkusu olan adam böyle bir şey istemez.. ama bunu isteyen adam ile ilgili başka her şey söylenebilir!!

gokhan1989
kpssyi kaldırttıp torpille adam almak caiz mi

meceng42
Her kurum kendi sınavını yapsın. Dayısı amcası olan ise girsin. Allahtan başka torpili olmayan garibanlar da işe giremesin. Allah sizleri bildiği gibi yapsın. İyice zivanadan çıktınız.

matmuratt
merkezi kpss sınavlarında bile bukadar kopya skandalları olmuşken kurumların sınav yapmasını söylemek pek mantıklı deil. tam aksine diyanetten beklenen açıklama adil merkezi sınavların yapılması ve kayırmacalara sebep olan mülakatların kaldırılması ve kul hakkının yenmesinin önüne geçilmesinin sağlanması olmalıydı..

şükrüşakir
diyanetsen hangi diyanetin sendikası onu anlamadım.İslamda adalet hakkı hak sahibine teslim etmek, emek hırsızlığına karşı olmak gibi değerler baştacı olduğu için bu sendika hangi dinin sendikasıdır ?

siberturq
Niye kızıyorsunuz ki, adamlar yaptıklarının sevap olduğuna inanıyorlar.

bir atansam
Dinimiz de kul hakkı yemek günah Diyanet sen başkanı kaç kişinin gunahini giriyorsun haberin varmi?

demokrat90
Bunlarda zaten Allah korkusu yok, ak parti korkusu var. Kul hakkı bilmiyorlar, bir de sınavsız oldu mu Allah fakire fukaraya adamı olmayanlara yardım etsin tamamen yanlış düşünceler bunlar.. Bugün mülakatların kaldırılmasını konuşmamız gerekirken maalesef adalet bakanlığı ve diyanet gibi Hz. Ömer adaletinin sergilenmesi gereken iki kurumda da torpille adam alımı yapılmaktadır. Dinden başka her şeyle uğraşan bu yozlaşmış kurumun da modernize edilip insanlığa hizmet etmesinin sağlanması gerekir. Din, çağa ayak uydurunca böyle oluyor işte...

el-memur
ben ve benim gibi torpili olmayan ve kpss den başka çaresi olmayan yüzbinlerce hatta milyonlarca gennç bu sendika başkanına hakkını helal etmeyecektir..bi.zi. duyuyorsan sözleri.ni. geri. al başkan

affetmez_s
Hakikaten sizin islama vurduğunuz darbeyi kimse vurmuyor.Göz göre göre TORPİL'i-Adam kayırmayı savunuyor yav!!! Zaten üniversitelerde,TSK'da,Adliyede,Belediyelerde,TRT'de yapmadığınız TORPİL-yemediğiniz kul hakkı kalmadı!!!Topu topu 3-5 bin hakkıyla işe giren KPSS çalışanları da gözünüze çok geldi hemi? Vicdanınız batsın!!! Sizi Rahman Olan Allah Azze ve Celleye havale ediyorum...Amin

K.P.S.S.Tim
Sen de öleceksin bir gün, şimdi hiç ölmeyecek gibi yaşayın bakalım, ahlarımız size ızdırap olacak

memur54321
KPSS kalksın en TSS(Torpilli Seçme Sınavı) gelsin demi çok hak yediniz doymadınız demi...

ö.mercankaya
Sayın başkan KPSSnin neden kaldırılmasını istiyorsun. Ozaman sınavı kurumlara bırakırsan il başkanları o ilin milletvekilleri o zaman kurumlara karargah kurarlar.Bunun örneklerini görüyoruz 3 aylık iş için taşeronlara adam yerleştirmek için millevvekili kartını gösterenleri gördük.O ilin parti başkanlarının kurum müdürlerine baskı kurduklarını gördük.Yapılacak iş adam gibi KPSS sınavı yapmak .yani soruların sızdırmadan soruların çalınmasını önleyerek sınav yaparsan sınavı kazanamayan kendisine kızar.Ama sınavı adam gibi yapacaksın.KPSS son beş yıl zıvanadan çıktı .maalesef sorular sızdırıldı.Bilmem bunu yapanlar allah katında nasıl hesap verecekler.

Zelkif Catalbas
bir cami temizliği için işkur ayrı adam veriyor müftülük ayrı adam veriyor birde caminin hocasının adamı var. buna gözlerimle şahit olmasam yazmazdım ahiret var.! böyle bir olayın olduğu bir kurumda kpss kaldırılırsa gerisini siz düşünün.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri