16 Nisan 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > MEB'de "Aktarılan öğretmen rotasyona tabi olmaz" dedi

MEB'de "Aktarılan öğretmen rotasyona tabi olmaz" dedi

09.07.2015 15:49 12 14 16 18 yazdır
"Dönüşen okuldan başka bir okula aktarılan öğretmen rotasyona tabi olmaz" haberimizde örnekleri ile Dönüşen okuldan başka bir okula aktarılan öğretmen rotasyona tabi olmayacağını açıklamıştık.
MEB'de
21 Mayıs 2015 tarihinde "Dönüşen okuldan başka bir okula aktarılan öğretmen rotasyona tabi olmaz"
haberimizde örnekleri ile Dönüşen okuldan başka bir okula aktarılan öğretmen rotasyona tabi olmayacağını açıklamıştık.

İşte bizim verdiğimiz örnekler;


Dönüştürülen okullar kapsamında ğretmenin okulu resen yada isteğe bağlı olarak değişmiş ise rotasyona tabi olmayacak hizmet süresi sıfırdan başlamış oalcaktır.


1- Örneğin Atatürk İlköğretim Okulu dönüşüm kapsamında Atatürk Ortaokuluna dönüştürülmüştür.

Atatürk Ortaokulunda kalan Branş Öğretmenleri ile diğer öğretmenlere (Ana Sınıfı Öğretmenleri ve Rehber Öğretmenler gibi) 15 yılı doldurmaları halinde rotasyon uygulaması gerçekleşecektir.

Atatürk İlköğretim Okulundan Cumhuriyet İlkokuluna aktarılan Sınıf Öğretmenlerine rotasyon uygulanmayacaktır.


2- Örneğin İstiklal İlköğretim Okulu dönüşüm kapsamında İstiklal İlkokuluna dönüştürülmüştür.

İstiklal İlkokulunda kalan Sınıf Öğretmenleri ile diğer öğretmenlere (Ana Sınıfı Öğretmenleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri, İngilizce öğretmenleri ile Rehber Öğretmenler gibi) 15 yılı doldurmaları halinde rotasyon uygulaması gerçekleşecektir.

İstiklal İlköğretim Okulundan Atatürk Ortaokuluna aktarılan Branş Öğretmenlerine rotasyon uygulanmayacaktır.


4- Örneğin Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi iki okula ayrılarak bu okuldaki kız öğrencilerden ayrı bir Kız İmam Hatip Lisesi oluşturulmuştur. Kız İmam Hatip Lisesindeki öğretmenlere rotasyon uygulanmayacaktır. 


Milli Eğitim Bakanlığı'da bugün yayınladığı "ÖĞRETMENLERİN 2015 YILI AYNI EĞİTİM KURUMUNDA AZAMİ ÇALIŞMA SÜRESİNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN DUYURU"sun da verdiği örneklerle dönüşen okuldan başka bir okula aktarılan öğretmen rotasyona tabi olmayacağını açıkladı.


İşte Bakanlığın verdiği örnekler;


i) (A) İlköğretim Okulunda görev yapan bazı alan öğretmenlerinden eğitim kurumunun dönüştürülerek (A) İlkokulu olması nedeniyle bu okul dışındaki (B) Ortaokuluna atananların 15 yıllık görev süresinin hesabında (A) İlköğretim Okulunda geçen görev süreleri dikkate alınmayacak; bir başka ifadeyle görev süreleri yeni atandıkları (B) Ortaokuluna başladıkları tarihten itibaren sıfırdan başlayacaktır.


j) (A) İlköğretim Okulunda görev yapan bazı alan öğretmenlerinden eğitim kurumunun dönüştürülerek (A) Ortaokulu olması nedeniyle bu okul dışındaki (B) İlkokuluna atananların 15 yıllık görev süresinin hesabında (A) İlköğretim Okulunda geçen görev süreleri dikkate alınmayacak; bir başka ifadeyle görev süreleri yeni atandıkları (B) İlkokuluna başladıkları tarihten itibaren sıfırdan başlayacaktır.


l) Karma eğitim yapılmakta olan (A) İmam Hatip Lisesinde eğitim gören kız öğrencilerin yeni açılan (B) Kız İmam Hatip Lisesine nakledilmesi üzerine (A) İmam Hatip Lisesinden bu eğitim kurumuna atanan öğretmenlerin görev süreleri, yeni atandıkları (B) Kız İmam Hatip Lisesine başladıkları tarihten itibaren sıfırdan başlayacaktır.


Ahmet KANDEMİR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri