19 Mart 2024 Salı
Anasayfa > HABERLER > MEB’E ÇAĞRIMIZDIR: İÇİNİZDEKİ KRİPTO FETÖCÜLERİ DEFEDİN!

MEB’E ÇAĞRIMIZDIR: İÇİNİZDEKİ KRİPTO FETÖCÜLERİ DEFEDİN!

30.06.2018 12:34 12 14 16 18 yazdır
Osmaniye’deki bu atamalar yangından mal kaçırır gibi bir sendikanın gözetiminde yapılmış, Devlet aklı devre dışı bırakılmıştır.
MEB’E ÇAĞRIMIZDIR: İÇİNİZDEKİ KRİPTO FETÖCÜLERİ DEFEDİN!

5 Nisan-3 Mayıs 2018 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerine ilişkin başvuru yapan adayların mülakatları yapılmış 07 Mayıs 2018 tarihinde mülakatsonuçlarının açıklanması gerekirken önce 25 Mayıs 2018'e sonrada 24 Haziran seçim sonrası olan 26 Haziran 2018 tarihine çekilmiş ve bu tarihte sonuçlar açıklanmıştır.


Hayatın olağan akışı içerisinde mülakatların ya yapıldığı gün yada bir gün sonra açıklanması gerekmektedir hukuki normlar, ahlaki ve etik ilkeler bunu gerektirmektedir.


7 Mayıs tarihinde ilan edilmesi gereken yönetici atama sonuçlarının 26 Haziran tarihine ertelenmesinin nedeni artık gün gibi ortadadır. MEB teşkilatlarındaki bazı kriptolar gizli kapaklı işlerinde daha iyi organize olmak için MEB yöneticilerini de bu suça alet etmiş ve sonuçların açıklanmasını ötelenmesini sağlayarak, MEB’in işleyişine ayar vermiştir.


Mülakat Komisyonu üyelerinin hangi saiklerle seçildiği artık hepimizin malumudur. Bu komisyon üyelerinin adil, tarafsız, kul hakkını önceleyen insanlardan oluştuğunu söylemek için aklımızı peynir ekmekle yememiz gerekir. Tecrübelerimiz gösteriyor ki; şeffaf olmayan, sendika temsilcilerinin yer almadığı, kamera kayıtlarının bulunmadığı mülakatlarda her türlü ahlaksızlık bu kul hakkı avcıları tarafından yapılmaktadır.


Osmaniye ilimizde önceki sonuçların tamamı listeler halinde yayınlanıyor iken bu defa şifreli bir biçimde hiç kimsenin birbirinin sonucunu görmeyecek şekilde açıklanmıştır.


Sonuçların neden liste halinde yayınlanmadığı aşikârdır. Şu ana kadar gelen bilgilere göre, illerimizin çoğunda yıllardır yaşanıla gelen ötekileştirme tam gaz devam etmektedir. Sonuçlar liste halinde yayınlansa yaşanan gayri ahlaki düzen tüm çıplaklığıyla ortaya dökülecek endişeyle listeler yayınlanmamıştır yandaşlara puanlarını kimseye söylemeyin tembihinde bulunulmuştur. Anlaşılıyor ki adeta, bir sözde sendika tarafından ince ayarla hazırlandığı anlaşılan puanlamalar yapılmış. Hangi okula kimin atanacağı ya da atanamayacağı, kimlerin saf dışı bırakılacağı milim milim çok iyi hesap edilerek adaylara puanlar verilmiştir. Bu sözde sendikadan bu zulme ve kıyıma bugüne kadar bir itiraz ses de duyulmamıştır.


Öte yandan sendikamız şeffaflık ilkesi gereği MEB’den sonuçların tüm valilikler tarafından liste halinde yayınlanmasını talep etmiştir. Şayet bu talebimize direnç gösterilirse, o taktirde sendikamız il il tespitlerini yaparak, tüm kamuoyuna yaşanan çirkinliği açıklayacaktır.


Aslında bu süreç 2014 yılı haziran ayında başlamış olup yüzde 90’ların üzerinde bir oranla tüm okullardaki müdür ve müdür yardımcıları bu sendikanın üyelerinden belirlenerek mülakatla atanmışlardır.


Önceki dönem atamalarında; Osmaniye’de kitapçıda koltuk dağıtılmıştır; Bir kitapçıda müdür listesi yapılmıştır. Kitapçı niye müdür listesi yapar tabi ki okula kırtasiye malzemesi satacak. Kasaplar da işin işine girerse şaşırmayalım. Et satacak, Fırıncılar onlarda ekmek satacak. Ama en karlısı kitapçı.  Kadirli’de ise Sanayide de bir esnaf liste yapmıştır. Okul yöneticiliği ayağa düşmüş demektir. Oturulacak o koltuklarda artık tek başına oturulamayacaktır demektir. Bu millet eğitimin çöktüğünü bir yıl sonra anlar.


Yine önceki dönem atamalarında Sendika ilçe başkanının hanımına 90, sendika ilçe yöneticisinin kardeşine 90, sendikalı okul müdürünün hanımına 95, sendikanın delegesi ve işyeri temsilcilerine 90'ar, sendika yöneticilerine 90'ar, sendikalı karı koca eşlere 95 ver. Görevden alınmış 3 defa dava kazanmış fakat göreve iade edilmemiş genç eski müdürümüz ve TES ilçe başkanımıza 60, yine bir başka TES ilçe başkanımıza 60, yine bir başka TES ilçe başkanımıza 50 verilmiştir. Yandaş kadrolaşma eş, kardeş durumuna sıçramış gözüküyor.

Şu anki atmalarda ise listelerin hangi mahfillerde yapıldığına dair birçok bilgi gelmektedir. Yetkili ve etkili tüm taraflar habarımız yok demektedir. Kitapçı yine devrededir.


Özellikle son 10 yıldır kendi ülkesinde Kunta Kinte muamelesi yapılarak zulme uğrayan fakat menfaatleri ve korkuları için mevzi alanlara inat, milli değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyen "Vatanın, Ha Ekmeğini Yemişim, Ha Uğruna Kurşun" Diyebilmiş, Diyebilen ve Diyebilecek Türk Eğitim Sen’in cefakâr ve yiğit temsilcileri yine kıyıma uğratılmışlardır.


MEB teşkilatlarında KRİPTO FETÖCÜ bir yapı bulunmaktadır bu yapı toplumumuzdaki milli birlik ve beraberlik ruhunu sabote etmektedir. Eğitim camiası bu ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi artık kaldıramayacaktır. Çocuklarımızın geleceğini inşa eden eğitim hayatımız, birilerinin pis koltuk iştahının tatmin aracı değildir.


Bu işe dâhil olan etkili ve yetkili kişilerin hangisinin nerede, ne zaman maklubeye kaşık salladığını, çay servisi yaptığını, diz kırıp kitap yorumladığını, toplantıları organize ettiğini, zaman gazetesi takip ettiklerini, çocuklarının hangi FETÖ okullarında okuduğunu, müdürler ve müdür yardımcıları çocukları FETÖ okullarında okuduğu için görevden alınır ve istifaya zorlanırken bunların da çocukları FETÖ okullarında okumasına rağmen hala görevde kaldıklarını, çocuğunu özellikle ihraç edilen FETÖ’cü öğretmende okuttuklarını, Gazi Antep Zirve Üniversitesinde ve Mersin Toros Üniversitesinde yüksek lisans yaparak yönetici atamaya ek puan aldığını bu yüksek lisansı organize eden sendikayı ve buna sessiz kalan yöneticileri de Osmaniye kamuoyunda bilmeyen yoktur.


Osmaniye’deki bu atamalar yangından mal kaçırır gibi bir sendikanın gözetiminde yapılmış, Devlet aklı devre dışı bırakılmıştır.


Tabi şunu da belirtelim, sonuçlar liste halinde ilan edilmese bile sendikamıza çok sayıda şikâyet ulaşmaktadır. Bu minvalde yönetici atama mülakat sonuçları ile ilgili bazı örnekleri paylaşmak istiyoruz:


Örneğin bir A4 sayfası ödüllü bulunan ve Üniversiteye en çok öğrenci yerleştiren Düziçi’nin en başarılı mevcut müdürlerimize  yeterli puan verilmemiştir.


Bu örnekleri uzatmak mümkündür. Görüleceği üzere milimetrik puanlar verilerek, ince hesaplar yapılarak, bu makamları anasının ak sütü gibi hak edenler elenmiş, yerlerine bilgi, birikim, tecrübe kriterleri yerine bir yerlerin siparişiyle hiçbir ayırt edici meziyeti olmayanlara atanacak puanlar verilmiştir.


Türk Eğitim-Sen olarak, her fırsatta yönetici atama sonuçları açıklandığında geçtiğimiz yıllardaki ayrımcılığın, ötekileştirmenin yaşandığını görürsek, bunun sorumlularını ülkemizde oluşan milli birlik ve beraberlik havasını bozmak isteyen Kripto Fetöcü ilan edeceğimizi söylemiştik. Nitekim bugün de bu sözümüzün arkasındayız. Yaşananlar göstermiştir ki, MEB teşkilatlarında bir gizli çete vardır. Bunlar devletimizin bekasına yönelik saldırılar karşısında bir ve bütün olan Türk milletini ayrıştırmak isteyen, kamu çalışanlarını ‘Benden olan-olmayan’ şeklinde kategorize eden, çalışma barışına nifak sokmak isteyen Kripto Fetöcülerdir. 

 

Bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’nın Fetö belasına karşı samimi ve hassas yaklaşımını göz önüne alarak, kendisine çağrıda bulunuyoruz: Kendisinin de her fırsatta dile getirdiği 15 Temmuz felaketinden bu yana toplumda oluşan milli birlik ve beraberlik ruhunun MEB’deki kriptolar eliyle sabote edildiğini ilan ediyor ve bunun sorumlularının eğitim camiasından ayıklanmasını istiyoruz. Kamunun en büyük kurumu olan Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Haziran seçimleriyle girilen yeni dönemin toplumumuzda yerleşik hale gelmesinde büyük rol oynayacaktır. MEB camiasında huzur, birlik ve beraberlik sağlanmadan toplumsal birlikteliğimizin güçlenemeyeceği aşikârdır.

Büyük dava adamı Aliya İzzetbegoviç’in hayatının özetini mezar taşına “Her şeye kadir olan Allah'a and olsun ki köle olmayacağız.” yazdırarak özetleyen sözü üzerine Ne Mutlu Türküm Diyene, Ne Mutlu Bizimle Yürüyenlere…

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Türk Eğitim Sen ve Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkanı

Ahmet KANDEMİR

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri