18 Nisan 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Liseler Arası Seviye Tespit Sınavında Görev Alanlara Ek Ders Ücreti Ödenmelidir

Liseler Arası Seviye Tespit Sınavında Görev Alanlara Ek Ders Ücreti Ödenmelidir

12.03.2015 13:43 12 14 16 18 yazdır
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce liseler arasında yapılacak seviye tespit sınavında görev alacak öğretmenlere ek ders ücreti ödenmelidir.
Liseler Arası Seviye Tespit Sınavında Görev Alanlara Ek Ders Ücreti Ödenmelidir

Sayı

ŞMT.400.80/

12/03/2015

Konu

:  Ortaöğretim Kurumlarında Yapılacak

   Seviye Tespit Sınavları

 

 

 

OSMANİYE VALİLİĞİNE

 

 

İlgi : Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin

        Karar

 

        Sendikamıza, İlimiz genelinde ki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler için il milli eğitim müdürlüğünce seviye tespit sınavı yapılacağı yönünde bilgiler gelmektedir.

 

        Bu sınavın yapılacağı gün ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin görev alacakları bilinmekte olup sınavın yapılacağı gün ise henüz belirlenmemiştir.

 

        İlgi Kararın "Sınav görevi" başlıklı 12. maddesinde "(1) Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ilgili mevzuatı gereğince yapılan bekleme, sorumluluk, dışarıdan bitirme, final, ortalama yükseltme, seviye tespiti, meslekî formasyon, adaylık eğitimi, beceri sınavı ve beceri/proje yarışması sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere, (?.) her bir sınav komisyon üyeliği ve her bir sınav gözcülüğü için 5 saat ek ders ücreti ödenir." hükmü mevcut olup hüküm uyarınca seviye tespit sınavlarında 5 saat ek ders ücreti ödenmektedir.


        Bu nedenle, yapılacak  olan bu sınavın öncelikle hafta içinde yapılması ve sınavın yapıldığı gün görevli öğretmenlerin idari izinli sayılması ve İlgi Karar uyarınca ek ders ücretlerinin ödenmesi, hafta içi yerine hafta sonu yapılması düşünülmekte ise bu durumda da sınavda görev alan öğretmenlere İlgi Karar uyarınca ek ders ücreti ödenmesi ve yapılan çalışmalar hakkında tarafımıza bilgi verilmesi hususunda;

 

     Gereğini talep ederiz.

 

 

 

                                                          Cihat KARAKUŞ                         Ahmet KANDEMİR

                                                    Şube Mevzuat Sekreteri                      Şube Başkanı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri