20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > Kadirlide aynı okuldaki çift müdürlerin iptalini istedik

Kadirlide aynı okuldaki çift müdürlerin iptalini istedik

11.10.2015 17:20 12 14 16 18 yazdır
Kadirlideki aynı okuldaki çift müdürlerin okullarının öğrenci sayısı en fazla olana müdür norm kadrosu verilmesi hususunda talepte bulunduk
Kadirlide aynı okuldaki çift müdürlerin iptalini istedik

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 01.10.2015 tarih ve 9704870 sayılı yazıları ile 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesine ilişkin iş ve işlemlerinin 12 Ekim -11 Kasım tarihleri arasında yapılması planlanmıştır.


18.06.2014 Tarihli ve 29034 Sayılı Resmi Gazete 'de Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğinin "Müdür norm kadrosu" başlıklı 5. maddesi 3. fıkrasında;  "(3) Aynı binada faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki eğitim kurumlarından sadece öğrenci sayısı en fazla olana müdür norm kadrosu verilir." hükümleri bulunmaktadır.


Bakanlıkça hazırlanan 05.10.2015 tarihli Norm Kadro Güncellemesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususların "B) İl/ İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinin norm kadro güncellenmesinde dikkat etmesi gereken hususlar: " bölümü 1. Maddesi ile 2. Maddesinde; "1-Aynı binada faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki ayrı kurum kodları ile açılan eğitim kurumları ile aynı bahçede faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki ayrı kurum kodları ile açılan özel eğitim kurumlarının,   tespitinin yapılarak söz konusu kurumların, Norm Modülündeki Kurum Bilgileri ekranında yeni oluşturulan alanda (müdür normu verilecek kurum) ile aynı binada faaliyet gösteren öğrenci sayısı en fazla olan kurumun ilişkilendirilmesi, gerekmektedir.",  "2)Aynı binada faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki ayrı kurum kodları ile açılan eğitim kurumları ile aynı bahçede faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki ayrı kurum kodları ile açılan özel eğitim kurumlarından yalnızca öğrenci sayısı en fazla olana bir müdür norm kadrosu verilmesi, gerekmektedir." açıklamaları, bulunmaktadır.


Yine aynı açıklamanın 3. paragrafında; "Yönetmeliğin 24 üncü maddesinde; "Eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmen norm kadroları, elektronik ortamdaki mevcut veri tabanı esas alınarak eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe millî eğitim müdürlüğü ve il millî eğitim müdürlüğünün sıralı teklifi üzerine belirlenir." hükmü çerçevesinde yukarıdaki iş takvimi doğrultusunda eğitim kurumlarına ait bilgilerin sisteme tam ve doğru olarak süresi içerisinde girilmesi önem arz etmektedir. Girilecek verilerle belirlenen norm kadrolara yapılan atamalarda doğacak hatalardan eğitim kurumları müdürleri ile il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri sorumlu tutulacaktır. Bakanlık kontrolü sırasında gerçeğe aykırı bilgilerin sisteme girilmesinin tespit edilmesi durumunda sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. " açıklamaları bulunmaktadır.               


Bu mevzuat hükümlerine rağmen aldığımız duyumlara göre Kadirli ilçemizde;

1- OSMANİYE - KADİRLİ - Esnaf Kefalet Kooperatifi Ortaokulu ile OSMANİYE - KADİRLİ - Esnaf Kefalet Kooperatifi İlkokulu,

2- OSMANİYE - KADİRLİ - Mustafa Konaklı Ortaokulu ile OSMANİYE - KADİRLİ - Mustafa Konaklı İlkokulu,

3- OSMANİYE - KADİRLİ - Ergenekon Şehit Mehmetçik Ortaokulu ile OSMANİYE - KADİRLİ - Ergenekon Şehit Mehmetçik İlkokulu,

4- OSMANİYE - KADİRLİ - Mehmet Nuri Arıoğlu Ortaokulu ve OSMANİYE - KADİRLİ - Mehmet Nuri Arıoğlu İlkokulu,

5- OSMANİYE - KADİRLİ - Atatürk Ortaokulu ve OSMANİYE - KADİRLİ - Atatürk İlkokulu,

6- OSMANİYE - KADİRLİ - Prof. Dr. Halet Çambel Ortaokulu ile OSMANİYE - KADİRLİ - Prof. Dr. Halet Çambel İlkokulu aynı binada faaliyet gösteren farklı derece ve türdeki eğitim kurumları olmakla birlikte her bir okulun farklı müdür norm kadrosu bulunmaktadır.


Aynı binada faaliyet gösteren OSMANİYE - KADİRLİ - İMKB Ortaokulu ve OSMANİYE - KADİRLİ - İMKB İlkokulunda tek müdürlük olduğu gibi aynı binada faaliyet gösteren yukarıda sıraladığımız söz konusu okulların ve varsa tarafınızca tespit edilecek diğer okullarına öğrenci sayısı en fazla olana müdür norm kadrosu verilmesi hususunda hem Kadirli İlçe Milli Eğitim hemde Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğünden talepte bulunduk.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri