29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > 2016-2017 OSMANİYE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 3

2016-2017 OSMANİYE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 3

09.11.2016 16:32 12 14 16 18 yazdır
Temsilciler Kurulu İstişare Toplantılarımızdan Merkez İlçe İstişare Kurulu 2. Grup Toplantımızı gerçekleştirdik.
2016-2017 OSMANİYE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 3
Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi, Merkez İlçe, İlçe, Üniversite, Yurt-Kur Başkanlıkları, Kadın Kolları Temsilciler Kurulu İstişare Toplantılarımızdan Osmaniye Merkez İlçe İstişare Kurulu 2. Grup Toplantımızı 08/11/2016 tarih ve saat 19:30 da Sendika Binamızda gerçekleştirdik.



Toplantımıza; Osmaniye Merkez İlçe İş yeri temsilcilerimiz, delegelerimiz ve önceden şubemize temsil niteliğinde katkıda bulunmuş; temsilci, delege ve yönetim kurullarında hizmet etmiş üyelerimizden oluşan 2. Grup istişare kurulu katılmışlardır.



Vatanımıza ve Milletimize, Eğitim Öğretim Camiasına ve Sendikamıza hayırlı ve uğurlu olması dilekleri ile açılan toplantıda Türkiye Kamu Sen Osmaniye İl Başkanı ve Türk Eğitim Sen Osmaniye İl Başkanı Ahmet Kandemir; "Menfaati için mevzi alanlara inat, Milli değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyerek bizimle yürüyen her insanımızın ellerinden öpmeyi yönetim kurulu adına şeref telakki ediyor hoş geldiniz diyorum.



Türk Milletli karanlıktan önceki son çıkış olan 15 Temmuz gecesi gerekeni yapmıştır. Emperyalizme boyun eğmeyeceğiz, biz biriz, iriyiz ve diriyiz. Bir ölür bin diriliriz. Bu milleti ayırmaya ve iç savaşa yönelik gelişecek provokasyonlara fertler olarak prim vermeyeceğiz.



Bu vatan coğrafyasında yaşayan her fert bizim kardeşimizdir, ağabeyimizdir, hain bellidir, cezası da bellidir. En büyük silahımız birliğimizdir. "Yenikapı Ruhu"na okullarımızdaki müdür yardımcısından en üst noktadaki tüm yöneticilerimiz samimi bir şekilde uymalıdırlar.



Özellikle uzun zamandan beri Türkiye Kamu Sen olarak eleştirilerimizin de odak noktasını teşkil eden ülke içinde yaratılan kutuplaşmanın, ayrıcalıklı kesim yaratma çabalarının, hukukun üstünlüğü ilkesinin sekteye uğratılması girişimlerinin bir an önce son bulması ve yaşanan bu olayların, anti demokratik yaklaşımlar için bir gerekçe olarak kullanılmaması, en büyük arzumuzdur.


Darbeye karşı birleşen Aziz Milletimiz her türlü haksızlığa karşı duracak iradeye de sahip olduğunu göstermiştir. Birlik ve beraberlik anlayışının hâkim kılınması gerekmektedir.



Fakat ne yazık ki yaşadığımız süreçte OHAL terör örgütü ile mücadele için çıkarılmış ancak öğretmen, sağlıkçı gibi çalışanlara zulüm aracına dönmüştür. OHAL'in amacı aşılmaktadır. Bunun adı fırsatçılıktır.



Biz artık, bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşamasını ve bir vatandaş olarak hak ettiği kıymeti görmesini istiyoruz. Bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.



Osmaniye'mizin İl oluşunun 20 yılını kutlarken, Kahraman Maraş Edeler Diyarı, Aydın Efeler Diyarı, Erzurum Dadaşlar Diyarı, Elazığ Gakgoşlar Diyarı ise Terörle mücadeleye verdiği yüzlerce Şehitle OSMANİYE Şehitler Diyarıdır.

Antep GAZİ ise, Maraş KAHRAMAN ise, Urfa ŞANLI ise Osmaniye'de ŞEHİT'tir. Ve biz Gavurdaglılar bu vatana kurban olmaya hazırız. Bizim kınamız elimize 1071'de Malazgirt'te sürüldü, Çanakkale'de yenilendi, Dumlupınar'da tekrarlanmıştır. Bu nedenle Şehitler Diyarı Osmaniye'mizin adı Şehit Osmaniye olmalıdır." dedi.



Bir dosya ekinde gündem maddelerinin açıklamalrı içeren bilgi notlarının ve dağıtıldığı toplantıda aşağıdaki konular görüşülmüştür.



Gündem Maddelerinin Görüşülmesi;

Bu Güne Kadarki Faaliyetlerimiz, Okul Gezileri, Sendikamızın Osmaniye'deki ve Türkiye'deki Durumu,

Sendikanın Çalışma Saatleri, Yönetim Kurulu Üyelerinin Durumları, Görev Dağılımı, Profesyonellik, Mali Durumu ve İmkânları, Taşıt vs,

Yer Aldığımız Komisyonlar ve Disiplin Kurulu Faaliyetleri, Hukuk Büromuz, Disiplin ve Soruşturma İşlemlerinin Görüşülmesi,

Sosyal Medya Paylaşımları,

Okul Aile Birlikleri,

Kurumlarda MOBBİNG ve Mücadele Yöntemi,

Sendikamızın Dergi, Broşür, Afiş, Bülten vb Basın Yayın Malzemeleri Dağıtımı, Sendika İlan Panoları, Üye Kimlik Kartları, Üye Cep Telefonlarının Güncellenmesi ve Cep Telefonu Mesajları, Taziye Mesajları atılması, Üyelik Formlarının Tam Doldurulması,

Bilinmeyen En Temel Haklarımız,

Misafirhanelerimiz,

Öğrenci Yurdumuz,

İndirimli işyerleri,

Norm Kadro,

Performans ve Okul Müdürlerinin Puan Vermesi,

Bursa 3. İdare Mahkemesi bu konuda; "Uyuşmazlığa konu değerlendirme işleminin nesnel, somut, ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanmadığı ve söz konusu değerlendirmenin bu haliyle objektif dayanakları ortaya konulmak suretiyle yapıldığının kabulüne olanak bulunmadığı anlaşıldığından dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır." hükmüne varmış ve performans puanını iptal etmiştir.

Tam Gün Eğitim,

İş Güvencemiz;

Nöbet,

Birden fazla nöbete dava açıldı, nöbetin isteğe bağlı hale gelmesi için dava açıldı.

Rotasyon;

Proje Okulları Masalı,

Yetiştirme Kursları ve İlkokullarda Yetiştirme Kursları,

Uygulanmayan Mahkeme Kararları,

4/C Lİ Personel Memurlar, Hizmetliler ve Diğer Personelin Sorunları,

- Personelin Görev Tanımlarının Yapılmaması,
- Eğitim Öğretim Ödeneğinden faydalandırılmaması-
- İl dışı Yer değiştirme süresinin (5 yıl) çok uzun olması,
- Çocukların Bursluluk ve yatılılık durumlarından faydalandırılmaması

Hak Kayıplarımız Hakkında Bilgilendirme;

- 3600 Ek Gösterge,
- Ek Ödeme,
- Ek Ders 10 Yıldır Zam Yapılmıyor,
- İkramiye Sözü Unutuldu,
- Maaş Karşılıklarının 15 Saate Eşitlenmesi,
- Enflasyon Farkı Dilimi Yüzde 3 Kaybımız, Emekli Keseneğinin Artırılması,
- 12600 Bin Lira Vergi Dilimi,
- Öğretmene Yıpranma,

Açığa Alma ve ihraç Süreci;

Nedir bu BYLOCK,

OSEV Hakkında Bilgilendirme,

Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği,

TÜRKAV Vakıf Üyeliği,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri