20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > İliçi Özür Grubu Atamaları Yapılmalıdır

İliçi Özür Grubu Atamaları Yapılmalıdır

09.11.2015 12:23 12 14 16 18 yazdır
İliçi özür grubu atamalarının yapılmasını istedik
İliçi Özür Grubu Atamaları Yapılmalıdır

Sayı

ŞMT.400.80/

04/11/2015

Konu

:  İliçi Özür Grubu Atamaları

 

 

 

OSMANİYE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE

 

 

İlgi:    a) MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 01.10.2015 tarih ve 9729512 sayılı

    yazısı

b)Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 01.10.2015 tarih ve   

    9704870 sayılı yazısı

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ilk defa İlgi yazıları ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın "Ailenin korunması ve çocuk hakları" başlıklı 41. maddesinde; "Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar." hükmüne yer verildiğini hatırlamıştır.

Aynı yazıda öğretmenlerin görev yaptıkları yerler bakımından coğrafi durum, ulaşım şartları ve benzeri nedenlerle aile birliği sağlanamayan öğretmenlerin, norm kadro kapsamında il içinde öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına yer değiştirmelerinin yapılmasını emretmişlerdir.

Diğer taraftan, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün İlgi (b) yazısı ile 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarının güncellenmesine ilişkin iş ve işlemlerinin 12 Ekim -11 Kasım tarihleri arasında yapılması planlanmıştır.

 

Yeni norm kadrolar okul/kurum müdürlükleri ve müdürlüğünüzce onaylanmış olup bakanlık tarafından da takvime göre bugünlerde onaylanması gerekmektedir. Normların onaylanmasına müteakip okulların güncel öğretmen ihtiyaçları belirlenmiş olacağından bu normların dikkate alınarak iliçi özür grubu atamalarının yapılması gerekmektedir.

 

Yukarıda izah ettiğimiz açıklamalar uyarınca, yerleşim yeri-ilçe ve ilçeler arası iliçi özür grubu atamalarının 11 Kasım'dan itibaren duyuruya çıkarılarak ivedilikle yapılması hususunda;

 

Gereğini talep ederiz.

                                                          Cihat KARAKUŞ                         Ahmet KANDEMİR

                                                    Şube Mevzuat Sekreteri                      Şube Başkanı



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri