29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Görevden Alınmalarla İlgili Bilgilendirme

Görevden Alınmalarla İlgili Bilgilendirme

14.09.2016 15:36 12 14 16 18 yazdır
Görevden alınan üyelerimize hukuki süreç ve itiraz hakkında bilgilendirme
Görevden Alınmalarla İlgili Bilgilendirme

Olağanüstü hallerde Anayasa gereği KHK'lara yargı yolu kapalı olduğundan, 672 sayılı KHK'ya ekli ihraç listelerinde adı bulunanların kamuya dönmek için idare mahkemesine, Danıştay'a ve AYM'ye başvurmalarının da önü kapalıdır.


Bu nedenle 672 sayılı KHK ekli liste ile ihraç edilenlerin doğrudan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmaları gerekmektedir.  Ancak AİHM'in "iç hukuk yollarının tüketilip tüketilmediğine" bakma ihtimali göz önüne alınarak, Dava açma süreci İdare Mahkemesinden başlanılarak, idare mahkemesin yönelteceği diğer üst mahkemelere, Bölge İdare, Danıştay, AYM'ye başvurulup red kararları alınarak AİHM gidilmelidir.


Bu başvuruların yapılması "gereksiz" olarak görülebilir. Ancak İdare Mahkemesi ve akabinde başvurulacak üst mahkemelerden alınacak "red" kararı, AİHM başvuru sürecini kolaylaştırıp, AİHM'in "iç hukuk yolları tüketilmedi" kararı almasının önünü kesebilir. Eğer başvuru doğrudan AİHM'e yapılır ve AİHM "önce iç hukuk yolları denenmeli" kararı verirse, bu kez KHK ekli listeyle ihraç edilen kamu görevlisi İdare Mahkemesi ve üst mahkemelere yasal başvuru süresini kaçırdığı için, AİHM yolu da kapanabilir. Bu nedenle, önce "gereksiz" bile olsa, İdare Mahkemesi'ne başvurmak, buradan alınacak red kararı üzerine üst mahkemelerden alınacak red kararı ile birlikte AİHM'e gitmek daha mantıklı olmaktadır.


Bu süreç hakkındaki geniş bilgilendirme Şube Başkanımız tarafından kaleme alınan "Dava Açma Hakkınız Devam Etmektedir" haberimizde, "Kamu Görevinden İhraç Edilenlerle İlgili Hukuki Mütalaamız" ve "İhraç Edilen Memurlar, Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesine Dava Açabilir" haberimizde yer almaktadır.


672 sayılı KHK ile başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın kamu görevinden çıkarılan kişilere ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Bu sebeple, kamu görevinden çıkarılma işlemine karşı yargı yoluna başvurmak isteyen kişiler bakımından 01.09.2016 tarihi itibarıyla dava açma süresi başlamıştır.  Son gün 31 Ekim 2016 tarihidir. Dava açmak isteyen üyelerimize şubelerimiz tarafından hukuki destek verilecektir.


Bu süreci sendikamız genel merkezi tarafından hazırlanan dilekçe örnekleri ile avukatsız takip edebileceğiniz gibi tüm süreci vekâlet vereceğiniz bir avukatla da takip edebilirsiniz. Fahiş fiyat isteyen avukatlara prim verilmemesi için sendikamızla mutlaka iletişime geçmenizde fayda bulunmaktadır. Dava açma sürecini Osmaniye'de 19 Eylül Pazartesi günü başlatacağız üyelerimizin şubemize uğramaları arz olunur.


Genel Başkanımız İsmail KONCUK'un,


"Keyfi Ve Hukuksuz Görevden Almalar Kabul Edilemez"

"Koncuk: Tüm Yöneticileri Aklı Selim`E Davet Ediyorum"

"Açığa Alınmalarla İlgili Başbakanlığa Mektup"

"Somut Deliller Olmadan Kamu Çalışanları Mağdur Edilmemelidir"

"Koncuk: Açığa Almalar Başbakanlıkta, Kararı Başbakanlık Verecek"

"Vatansever, Masum İnsanları Kurban Vermeyelim, Soruşturalım, Hukuk İçinde Kalalım"

"Genel Başkan: "Tüm Masum İnsanlar En Kısa Zamanda Kurtulsun"

"Koncuk: Maalesef At İzi İt İzine Karıştı!"

"Koncuk: Meslekten Atılanlar İtiraz Edebilecek"

"Koncuk: Görevlerine Son Verilen Tüm Çalışanlara İtiraz Hakkı Verilmelidir"


Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın,


"Erdoğan'dan FETÖ operasyonları için tarihi özeleştiri"

"Erdoğan'dan FETÖ mağduriyeti talimatı"


Başbakanımız Binali YILDIRIM'ın


"İhraç listelerine itirazlar için kriz merkezleri kuruluyor"

"Mesele ülkenin geleceği ise hata yapın, hainlik yapmayın (1)"

"Mesele ülkenin geleceği ise hata yapın, hainlik yapmayın (2)"


Başbakan Yardımcısı Nurettin CANİKLİ'nin,


"Kamudan FETÖ iddiasıyla yanlışlıkla atılanlara geri dönme imkânı doğdu"


yaptığı açıklamalara istinaden herhangi bir kanuni alt yapısı olmamasına rağmen ( 672 Sayılı KHK ile Hakim ve Savcılara 10 gün içinde itiraz hakkı veriliyor iken memurlara bu hak verilmemiştir.) bir itiraz dilekçesini hem Valilik makamına hem de Başbakanlık makamına iadeli taahhütlü göndermeniz gerekmektedir. Bu itiraz hakkında hazır bir dilekçe yoktur. Dilekçenin tamamen sizin görevden alınmanıza neden olan durumuzu, duygu ve düşüncellerinizi ve özel durumlarınızı yazacağınız, açıklamalarınızı ve göreve iade talebinizi içeren kendi el yazınınızla kaleme aldığınız bir dilekçe olmasında fayda vardır.


Açığa alınan üyelerimiz de itiraz dilekçesi hakkında aynı işlemi yapabilirler. Açığa alınan üyelerimiz hakkında herhangi bir gelişme yoktur. 


Süreç hakkında üyelerimizin bilgilendirmeleri cep telefonlarınıza şubemizce atılan smsler veya direkt telefonla aranılarak yapılacaktır. Konu hakkındaki geniş bilgilendirmeler www.turkegitimsen.org.tr  ve www.tesosmaniye.com adreslerinden, Genel Başkanımız İsmail KONCUK ve Şube Başkanımız Ahmet KANDEMİR'in Sosyal medya hesaplarından yapılmaktadır.


Takip etmenizi arz ederiz.


Bu meyanda okumanızı tavsiye ettiğimiz makalelerde aşağıda bulunmaktadır.


"Dava Açma Hakkınız Devam Etmektedir"


"OHAL kalktıktan sonra göreve dönülebilir mi?"


"OHAL mağdurları için rehber"


"OHAL kararları nasıl iptal olur?"


"İhraç edilen devlet memurları kime itiraz etmeli?"


"KHK'larda Mahkemeye Erişim Hakkı"


"Olağanüstü Halde Yargı Yolu"


"Olağanüstü halde soruşturma usulü"


"Nedir bu ByLock?"



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri