28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Gaziantep'te Müdürlük Sözlü Sınavının Yürütmesi Durduruldu

Gaziantep'te Müdürlük Sözlü Sınavının Yürütmesi Durduruldu

01.04.2015 22:50 12 14 16 18 yazdır
Gaziantep'te Müdürlük Sözlü Sınavının Yürütmesi Durduruldu
Gaziantep'te Müdürlük Sözlü Sınavının Yürütmesi Durduruldu

Gaziantep'te  17-28 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılan okul/kurum müdürlüğü sözlü sınavlarının iptaliyle ilgi Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi olarak her türlü hukuki mücadeleyi vermekteydik. İlimizde yapılan şaibeli sınavda ayrımcılığın ve kayırmacılığın her türlüsü yaşanmıştı. Yaşananlar eğitim çalışanlarını derinden üzmüş, art niyetli kişilerin görevi nasıl kötüye kullandıklarına bir emsal ve vesika olmuştu.

        Gaziantep'te müdürlük sözlü sınavında görev verilen komisyon üyelerinin neredeyse yüz de yüze yakını ya Eğitim Bir-Sen üyesi ya da İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı olduklarından dolayı yasal olarak Eğitim Bir-Sen üyesi olamayan, fakat fahri Eğitim Bir-Sen üyesi idiler. Tabii ki bu komisyonu oluşturan da Gaziantep Milli Eğitim eski müdürü Celalettin Ekinci Eğitim Bir-Sen eski şube başkanıdır. Kısacası yapılan müdürlük sözlü sınavı eğitim çalışanlarına bir tuzaktı. Hem de öyle bir tuzaktı ki sınava girenlere sözlüde kaç puan verilmesi gerektiği komisyon üyelerine önceden talimatla bildirildiği dilden dile dolaşmıştı. Hatta kimlerin hangi okula atanacağı ve bunun için kaç puan alması gerektiği bile sözlü sınav öncesi ayarlanmış dedikodularıyla Gaziantep çalkalanmaktaydı. Bu durum sınav sonuçlarına bakıldığında daha da iyi anlaşılmıştı.

       İşte Gaziantep'te eğitim çalışanlarına müdürlük sözlü sınavı adı altında kurulan tuzaktaki insanlık dışı uygulamalar?

       İşte Gaziantep'te insanlık dışı uygulamalarda eğitim çalışanlarına tuzak kuranların yaptıkları iğrençlikleri ve ruh halleri?

        İşte Gaziantep'te işlenen insanlık cinayeti?

        Gaziantep'te yapılan sınavda neler olmuştu şöyle bir hatırlatmakta fayda var:

        Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yayımlamış olduğu duyuruya göre, Ek-2'ye ve 2011'de müdürlük sınavı puanlarına göre toplam 1159 aday sözlü sınava çağrılmıştır. Sözlü sınava çağrılan 1159 kişi 3 gruba ayrılarak 17-28.10.2014 tarihleri arasında Gaziantep/Şehitkâmil Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesinde sözlü sınava alınmışlardır. Sözlü sınav sonucunda 328 yönetici adayı okul müdürlüğüne atanabilecektir.

        Sözlü sınava çağrılan yönetici adaylarının sendikalara göre dağılımları;

       Eğitim Bir-Sen Üyesi olan 632 kişi,

       Diğer sendikalara üye veya sendikasız olan 527 kişi,

 SÖZLÜ SINAVA GİRECEKLERİN SENDİKALARA GÖRE DAĞILIMI

 Türk Eğitim-SenEğitim Bir-SenAktif-senEğitim-SenEğitim-İşSendikasızToplam
Gaziantep24863230115211131159

      Sözlü sınav bitiminden sonrasında sözlü sınav sonucunda yönetici adaylarının almış oldukları puanlar Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sitesinde yayımlanmıştır.

        Sözlü sınav sonucunda adayların almış oldukları puanlar incelendiğinde;

1037 adayın sınava girdiği,

886 adayın 70 ve üzeri puan aldığı(Başarılı olduğu),

151 adayın ise 70 puan altında kaldığı,

122 adayın ise girmediği,

70 Puanı geçen 886 aday incelendiğinde;

572 adayın Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu,

314 adayın diğer sendikalara üye veya sendikasız olduğu,

Sınavı kazanan 886 adayın sendikal dağılımı incelendiğinde;

Eğitim Bir-Sen üyesi olanların %65,

Diğer sendikalara üye veya sendikasız olanların %35,

       Sınavı kazanan adayların minimum 70, maksimum 99,6 puan aldığı görülmüş olup bu aralıkta 85 ve üzeri puan alanların yönetici olarak atanma şansı bulunmaktadır. 85'in altında puan alanların boş olan kadrolara atanma şansı bulunmamaktadır.

 85 ve üzeri puan alanların sendikalara göre dağılımı;

 MÜDÜRLÜK MÜLAKATINDAN 85 VE ÜZERİ PUAN ALANLARIN SENDİKAL DAĞILIMI

 Türk Eğitim-SenEğitim Bir-SenAktif-senEğitim-SenEğitim-İşSendikasızToplam
Gaziantep82140105228

 

        85 ve üzeri puan alanların yüzdelik dağılımı;

        Eğitim Bir-Sen %93,85,

       Diğer sendikalar ve sendikasızlar %6,15,

 MÜLAKAT PUANI VE EK-2 DEĞERLENDİRME PUANLARININ %50 ORANINDA TOPLANARAK YAPILAN MÜDÜR GÖREVLENDİRME TABLOSU İSE,

Türk Eğitim-SenEğitim Bir-SenAktif-senEğitim-SenEğitim-İşSendikasızToplam
Gaziantep252462919292

       Mülakat Puanı Ve Ek 2 Değerlendirme Puanlarının %50 Oranında Toplanarak Yapılan Müdür Görevlendirme yüzdelik dağılımı;

        Eğitim Bir-Sen %84,2,

        Diğer sendikalar ve sendikasızlar %15,8,

        Boş bulunan okul müdürlükleri için ilgili yönetmelik gereğince başvurular alınarak sözlü sınav yapılmıştır.

        Yapılan sözlü sınavlar için idareye başvuruda bulunduğumuz halde Danıştay Kararları gereğince sözlü sınav kayıt altına alınmamıştır. Yapılan bu sözlü sınavlarda Müdür görevlendirilecek kurum sayısı 328 dır. Sözlü sınav için 1159 kişi mülakata çağrılmış bunlardan Sözlü Sınavdan 70 puan alarak başarılı olan müdür adayı sayısı 886 kişidir. Değerlendirmeye tabi tutulan tüm müdürlerin % 76'sı başarılı bulunmuştur.

         Sözlü sonuçlarına göre; sözlü sınava girmesi gereken 527 kişiden diğer sendikalara üye veya sendikasız müdür adayından 314 kişi başarılı bulunmuş başarı oranı % 59'dur. Sözlü sınava giren 632 Eğitim Bir-Sen'li müdür adayından 572 kişi başarılı bulunmuş başarı oranı % 90′ dır.

         Her ne kadar 70 puan verilenler başarılı görülse de aslında 328 kişi atanacağından bazı Eğitim Bir-Sen üyesi olmayan müdür adaylarına 70 puan verilerek başarılı olmuş gibi gösterilmişlerdir.

         Örneğin 85 puan üstü alan müdür adayları sayısı 228 kişidir. Bu kişilerden 214 kişi Eğitim Bir Sen'li, 14 kişi ise diğer sendikalara üye veya sendikasızdır.

         Buna göre; 85 puan üstü alan 228 kişiden; Türk Eğitim Sen'li müdür adayından 8 kişi başarılı bulunmuş başarı oranı % 3,5'dur. Sözlü sınava giren 228 kişiden; Eğitim Bir Sen'li müdür adayından 214 kişi başarılı bulunmuş başarı oranı %94'tür.

       Yine İlk Defa Ve Yeniden Müdürlük Görevlendirilmesi Sözlü Sınava Girecek Aday Listesi içerisinde 659. Sırada ve 2. Sınav Komisyonunda 24.10.2014 / 08.30-12:00 Arası sınava girecek olan Mehmet KARTAL bulunmaktadır. Bu kişi Şahinbey İlçesi İMKB Anadolu Lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne şube müdürlüğü kadrosuna vekâleten görevli şube müdürü olarak görevlendirilmiştir. Mehmet KARTAL isimli bu kişi aynı zamanda Eğitim Bir?Senin Şahinbey İlçe Temsilcisidir.

        Mehmet KARTAL isimli bu kişi, 1. Sınav Komisyonunda komisyon üyesi olarak görevlendirilmiştir. İlk Defa Ve Yeniden Müdürlük Görevlendirilmesi İçin yapılan Sözlü Sınavlarında komisyon üyeliği yaparak müdür adaylarına puan vermiştir. Bir komisyonda puan verirken diğer komisyon yani 2. Sınav Komisyonunda 659. Sırada 24.10.2014  tarihinde saat 08.30-12:00 Arası sınava girerek 99,6 puan almıştır. 99,6 puan yapılan bu şaibeli sınavda alınan en yüksek puandır. Yani Mehmet  KARTAL, 1159 kişi arasında en başarılı kişi unvanının da sahibi olmuştur.

        Ayrıca 1. Sınav Komisyonunda komisyon üyesi olan Mehmet KARTAL görevlendirildiği 1.Sınav komisyonunda vermiş olduğu sözlü notları incelendiğinde, mensubu bulunduğu ve yöneticiliğini yaptığı Eğitim Bir-Sen sendikasının üyelerine yüksek notlar vererek veya verdirerek okul müdürü olarak atanmalarını sağlamıştır.

         Gaziantep'te yapılan müdürlük sözlü sınavı sonuçları incelendiğinde, sözlü sınav komisyonu üyeleri nüfuzlarını kullanıp Eğitim Bir-Sen sendikası üyelerine ayrımcılık yaparak görevlerini kötüye kullanmak suretiyle irtikap suçunu işlemişlerdir.

        Adaletli bir sınav yapıldığında müdür olarak atanması gereken bir çok kişi de yapılan bu şaibeli sınavın mağduru olacaktır. Fakat Gaziantep'te 17-28.10.2014 tarihlerinde yapılan müdürlük sözlü sınavında eğitim çalışanlarına kumpas kuranlar, haksızlık yapanlar, kul hakkı yiyenler, hak hırsızları bu yaptıklarının bedelini ödemelidirler. Gaziantep'te eğitim çalışanlarına yapılanların aynısı ve daha da vahimi bildiğimiz kadarıyla bütün Türkiye'de yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı adeta YEM (Yandaş Eğitim Bakanlığı) haline getirildi.

         Buradan çağrıda bulunuyoruz. Gaziantep'teki ve Ülke genelinde Milli Eğitime çöreklenen irtikap suçu işleyen ve görevi kötüye kullananlarla, bunların azmettiricileri bulunmalı ve yargılanmalıdır. Gaziantep'te ve Türkiye genelinde eğitim çalışanlarına tuzak kuranların organize bir suç örgütü olduğunu iddia ediyoruz. İddia ettiğimiz bu organize suç örgütü, azmettiricileri ve bunların arkasında duranlar yargılanmalı ve cezalarını da çekmelidirler. Haksızlık, yapanların yanına kalmamalı, haksızlık yapanlar yaptığının hesabını mutlaka vermelidir.

        Türk Eğitim-Sen Nurdağı İlçe Temsilcimiz Tezcan CANİK ve üyemiz Enver ÖZASLAN'ın açmış oldukları dava sonuçları aşağıda olduğu gibidir.

        Kamuoyuna saygılarımızla?

                                                                                                       Bekir AVAN

                                                                            Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Başkanı




İlgili Karar için TIKLAYINIZ-1

İlgili Karar için TIKLAYINIZ-2


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri