28 Mart 2024 Perşembe
Anasayfa > HABERLER > Celil Atasever Oyuncak Müzesini Gördünüz mü?

Celil Atasever Oyuncak Müzesini Gördünüz mü?

06.05.2017 15:14 12 14 16 18 yazdır
Üyemiz Öğretim Görevlisi Celil Atasever tarafından yıllarca biriktirilen tarihi oyuncaklar OKÜ içerisinde yer alan "Celil Atasever Oyuncak Müzesinde sergilenmektedir.
Celil Atasever Oyuncak Müzesini Gördünüz mü?


Oyuncak Müzeleri, üyük küçük herkesin keyifle gezdiği müzelerdir. Türkiye'de 6 adet bulunan Oyuncak müzelerinden biri, Osmaniye - Korkut Ata Üniversitesi içerisinde yer alan "Celil Atasever Oyuncak Müzesi"dir.


Kendisi de bir oyuncak tutkunu olan, üniversitelerin Uluslararası Oyun ve Oyuncak Kongresi'nde kişisel oyuncak koleksiyonunu sergileyen Osmaniye Meslek  Yüksekokulu Çocuk Gelişim Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Celil Atasever'in uzun yıllar biriktirdiği binlerce eski nadir oyuncakla kurduğu bu güzel müze bizim için gururdur.



Atasever  Oyuncak Müzesiyle ilgili duygu ve düşüncelerini; Digital dünyanın, çocukları da esir aldığı günümüzde çocukluğumuzun oyuncaklarını yeni nesle aktarmak istedim.



Küçüklüğümden beri oyuncaklara ilgim vardı. Oyuncak bana göre bir milletin kültüründen ve yaşamından kesitler taşır.



Şimdiye kadar biriktirdiğim oyuncakların bazılarını yeni nesillerin de görmesi için Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ne bağışlayarak OKÜ Oyuncak Müzesini oluşturmak istediğimi belirttim.



Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca'dan da olumlu yanıt ve destek alınca müzemiz oluştu." şeklinde ifade etmektedir.



Müzede, unutulmaya yüz tutan oyuncakların çocuklarla buluşturulmaktadır. OKÜ Planetaryum ve Celil Atasever Oyuncak Müzesini Ziyaret Ettiniz mi ?


Oyuncak müzesinde 1800'lü yıllardan günümüze çeşitli oyuncaklar bulunuyor.



Geleneksel, fabrikasyon, antik, yerel, el yapımı sapan, çember, topaç, bez bebek, beşik, malzemeye göre sınıflandırılmış tahta, teneke oyuncaklar, kağıt, plastik bebek gibi bin 200 çeşit oyuncak, müzede sergileniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri