20 Nisan 2024 Cumartesi
Anasayfa > HABERLER > 2018-2019 OSMANİYE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 3

2018-2019 OSMANİYE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 3

19.04.2019 20:03 12 14 16 18 yazdır
Sayın misafirlerimizin, dostlarımızın, gönüldaşlarımızın katıldığı 1200 kişilik Yemekli Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı gerçekleştirdik.
2018-2019 OSMANİYE TEMSİLCİLER KURULU TOPLANTIMIZ 3



Toplantımızın bir gün öncesinde TÜRKAV Osmaniye Şubemizde Genel Başkanımız Sayın Ebubekir KORMAZ'ın gündeme dair verimli sohbetini ilgiyle dinledik.


EBUBEKİR KORKMAZ'LA SOHBET FOTOĞRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ


Akabinde sabah saat 10:00 da Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımız Sayın Talip GEYLAN ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Selahattin DOLGUN Toprakkale otoban gişelerinde karşılanmıştır.



GENEL BAŞKANI KARŞILAMA FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ





Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şubesi olarak 16 Nisan 2019 Salı günü, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımız Sayın Talip GEYLAN, TÜRKAV Genel Başkanımız Sayın Ebubekir KORKMAZ ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Selahattin DOLGUN ve TÜRKAV Genel Başkan Yardımcımız Sayın Abit ÖZTÜRK’ün iştirakleriyle;



 

TOPLANTI SALONU HAZIRLIK FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ



● 1968 yılında şehit edilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi İlk şehidimiz Ruhi KILIÇKIRAN'ı Osmaniye Asri Mezarlığındaki kabrini ziyaret edip karanfil bırakıp Fatihalarımızı okuduk.


RUHİ KILIÇKIRAN'I FATİHALARLA ANDIK FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 


●  Osmaniye Asri Mezarlığındaki Osmaniye Şehitliğini ziyaret edip şehitlerimizi yad ettik şehitlikteki Şehit Öğretmen Yasemin TEKİN ve kızı Betül TEKİN’in kabirlerini ziyaret edip karanfil bırakıp Fatihalarımızı okuduk.


ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİK FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ


Yasemin TEKİN, Bitlis İli Merkez Düzköy Erikli Köyü İlkokulu öğretmeni iken, 25.10.1993 tarihinde kendisi gibi öğretmen olan eşi Bayram TEKİN ve tek çocuğu olan kızı Betül ile birlikte şehit edilmişti.


Osmaniye Valimiz Sayın Ömer Faruk COŞKUN’u ziyaret ettik.


VALİMİZ SAYIN ÖMER FARUK COŞKUN’U ZİYARET ETTİK FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 


Osmaniye İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ahmet Selçuk OKUMUŞ’u ziyaret ettik.


İL EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ SAYIN AHMET SELÇUK OKUMUŞ’U ZİYARET ETTİK FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 


Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürümüz Aydın ALBAK’ı ziyaret ettik.


İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ AYDIN ALBAK’I ZİYARET ETTİK FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörümüz Murat TÜRK’ü ziyaret ettik.


REKTÖRÜMÜZ MURAT TÜRK’Ü ZİYARET ETTİK FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 


Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanımız Hasan Şahin CEYLAN’ı ziyaret ettik.


ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANIMIZ HASAN ŞAHİN CEYLAN’I ZİYARET ETTİK FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 


Osmaniye Belediye Başkanımız Kadir KARA’yı ziyaret ettik.


BELEDİYE BAŞKANIMIZ KADİR KARA’YI ZİYARET ETTİK FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 


MHP Osmaniye İl Başkanımız Melih LOŞ’u ziyaret ettik.


MHP İL BAŞKANIMIZ MELİH LOŞ’U ZİYARET ETTİK FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ 


Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şubesinde üyelerimizle buluştuk.


Kahraman Maraş 1 Nolu Şube Başkan Yardımcımız Ali Gürlek'in babasının taziyesine Genel Başkanım Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun'la birlikte katıldık.


GENEL BAŞKANLARIMIZ ŞUBEMİZİ ZİYARET ETTİ FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ





● Ayrıca aynı gün akşam saat 19.0'da Köşk Düğün Salonunda (Salı Pazarı Yolu) sayın protokolün yanında, üyelerimiz, delegelerimiz, iş yeri temsilcilerimiz, Türk Eğitim Sen İlçe Başkanları Ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Eğitim Sen Kadın kolları komisyonu, çevre illerden aramıza katılarak bize onur veren Türk Eğitim Sen, TÜRKAV ve Ocağımızın çok değerli başkan ve yöneticileri, sayın misafirlerimizin, dostlarımızın, gönüldaşlarımızın katıldığı 1200 kişilik Yemekli Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı gerçekleştirdik.


SALON MİSAFİRLERİ KARŞILAMA FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ




GENEL BAŞKANLARIN SALONA GİRİŞİ FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ



 





TOPLANTIMIZA KATILAN MİSAFİRLERİMİZ FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ


SAYGI DURUŞU VE İSTİKLÂL MARŞI 




İSTİKLAL MARŞI TÖRENİ FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ


Toplantımızın sunuculuğu üyemiz ve delegemiz Mustafa ERKEK tarafında yapıldı.


PROGRAM SUNUCUSU MUSTAFA ERKEK'İN SUNUMU FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ



Başta Ulu Önder Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Anadolu’nun Türk milletine ait olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ezberleten gazi ve şehitlerimizin, edebiyete intikal etmiş dava arkadaşlarımızın aziz ruhlarının manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşuna ve ardından İstiklal Marşımızı okundu.




PROTOKOL VE MİSAFİRLERİN ARZ EDİLMESİ


Türk Eğitim Sen Osmaniye Şubesi Teşkilatlandırma Başkan Yardımcısı Tahsin ŞENTUT protokol ve misafirlerimizi haziruna arz etmiştir.


ŞUBE BAŞKAN YARDIMCIMIZ TAHSİN ŞENTUT'UN KONUŞMASI FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ




YEMEK PROGRAMI VE YEMEK DUASI 



“Bizi bu sofrada buluşturan davamız var olsun tanrıma hamd olsun.” diyerek Yemek duasını Türk Diyanet Vakıf Sen Kadirli ilçe Başkanımız Mehmet PERÇİN yaptı.


SOFRA DUAMIZ FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ



ANDIMIZI OKUDUK

 

Bu ülkenin çocukları; “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak... O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak.” diyerek arşı titretir ve “Türk’üm, Doğruyum Çalışkan’ım” diye başlayan en sonunda da Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun “Ne Mutlu Türk’üm diyene” diyerek her gün yemin eder.



Kendi ülkesinde Kunta Kinte muamelesi yapılarak zulme uğrayan fakat menfaatleri ve korkuları için mevzi alanlara inat, milli değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyen “Vatanın, Ha Ekmeğini Yemişim, Ha Uğruna Kurşun” diyebilmiş, diyebilen ve diyebilecek Türkiye Kamu Sen’in cefakâr ve yiğit temsilcileri; 7 yaşında yağmurun altında soğukta titreyerek “Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun” diyerek yemin etmişlerdir.

 

Türk kimliğini yok etme gayreti içinde, her türlü fitneye başvuranlara inat, biz işte burada bir kez daha haykırıyoruz zorunuza gitsin ya da gitmesin; “Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın. Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın" dizelerindeki ilahi adalete sığınarak diyoruz ki; o Bayrak orada duracak, o Atatürk orada duracak, kaidesinde "Ne mutlu Türküm diyene" yazacak, yine hava soğuk olacak ve yine yağmur yağacak ve yine biz yediden yetmişe titreyerek varlığımızı Türk varlığına armağan edeceğiz.



Andımızla bize tekrar yemin tazeleten ilkokul 4. sınıf öğrencimiz yarınımız geleceğimiz olan Cemre ERKEK'e minnettarız.YEMİN 


TAZELEDİK FOTOĞRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yemin tazeleme videomuz için tıklayınız.


TÜRKİYE KAMU-SEN VE TÜRK EĞİTİM-SEN OSMANİYE İL BAŞKANIMIZ SAYIN AHMET KANDEMİR’İN SELAMLAMA KONUŞMASI



ŞUBE BAŞKANIMIZ AHMET KANDEMİR'İN KONUŞMASI FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ


Osmaniye İl Başkanımız Ahmet KANDEMİR yaptığı konuşmada;

 

“Sayın; Genel Başkanlarım, Osmaniye Belediye Başkanım, MHP Osmaniye İl Başkanım Ve Yöneticileri, MHP Osmaniye İlçe Başkanım Ve Yöneticileri, Osmaniye İl Ocak Başkanımız Ve Yöneticileri MHP Osmaniye Kadın Kolları Başkanım Ve Yöneticileri,

TÜRKAV Osmaniye İl Başkanımız Ve Yöneticileri

Türkiye Kamu Sen’e Bağlı Sendikalarımızın Başkan Ve Yöneticileri,

MHP İlçe Başkanlarım,

MHP İlçe ve Belde Belediye Başkanlarım,

İlçe Ocak Başkanlarımız Ve Yöneticileri,

TÜRKAV İlçe Başkanlarımız Ve Yöneticileri,

Belediye Başkan Yardımcılarımız,

İl Genel Meclis Üyelerimiz,

Belediye Meclis Üyelerimiz,

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcılarımız ve Yöneticilerimiz

Osmaniye Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz,

Kurum Müdürlerimiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkan Ve Yöneticileri,

Okul Müdürlerimiz Ve Yöneticileri,

Bu Kutsal Davaya Önceki Dönemlerde Hizmet Etmiş Yöneticilerimiz,

Basınımızın Değerli Temsilcileri,

Bize güç veren, bu mücadelenin her biri ayrı kahraman olan siz değerli üyelerimiz, delegelerimiz, işyeri temsilcilerimiz, Türk Eğitim Sen İlçe Başkanlarım Ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Türk Eğitim Sen Kadın kolları komisyonumuz, çevre illerden aramıza katılarak bize onur veren Türk Eğitim Sen, TÜRKAV ve Ocağımızın çok değerli başkan ve yöneticileri, sayın misafirlerimiz, dostlarımız, gönüldaşlarımız;

 

Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şubesi Bilgilendirme Ve İstişare Toplantısına hoş geldiniz, şerefler verdiniz.

 

Değerli büyüklerim, aziz dava arkadaşlarım,muhterem hanımefendiler ve beyefendiler;

 

Dünyada hiçbir şey; paylaşılan bir sofranın lezzetinin yerini tutamaz. Bizi bu sofrada buluşturan davamız var olsun, Tanrımıza hamd olsun. Üstümüzde Ay Yıldızın Gölgesi, Gönlümüzde Türkiye Sevdası Eksik Olmasın. Türk Eğitim-Sen'e hizmet etmeye kendini adamış bu ekibin sözcüsü olarak 2013 yılı Kasım ayında yaptığımız kongrede  “dün hamdık, şimdi piştik bugün vereceğiniz destekle yanmaya aday olduğumuzu ilan ediyor desteklerinizi bekliyoruz.” demiştim.

 

Hamdık piştik yanmaya adayız demiştik Ya Gerçekten yandık. Acımasızca kadrolaşma operasyonuna maruz kaldık, Menfaati için mevzi alanlarla mücadele ettik, Tarlasını her zaman yağmurun yağdığı yere taşıyanları gördük, Dar zamanda düşmanların altına At olanları gördük.

 

Kendi vatanımızda kunte kinte muamelesi gördük. Hatta az daha düşman postalı bile görüyorduk. Bu süreç zarfında;biz musalla taşında yatarken imam size dönüp nasıl bilirdiniz dediğinde “iyi bilirdik” demeniz için, cephede mücadele etmekten başka bir iş yapmadık. En önemlisi sizleri utandıracak hiç bir iş yapmadık.

 

Tüm sendika yöneticilerimizin ve ilçe başkanlarımızın her daim yanlarında durdum destek oldum, yapılan her işin ve olayın arkasındayım başarı onlara başarısızlıkları ise bana aittir.

 

Osmaniye Şubesi olarak görevi devraldığımız 2013 yılı kasım ayından bu güne kadar siz üyelerimize hizmetin en iyisini vermeye çalıştık, bizlere desteklerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim.

 

Aziz dava arkadaşlarım;

 

Tablo ortadadır. Hayat felsefeleriyle uyuşmasa da korkuyla ya da menfaatleri icabı mevzi alanların desteğiyle malum sendika bir milyon üyeyi geçmiş ve tüm kamu kaynaklarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktadır. Kamu disiplini, otoritesi ve Devlet geleneği diye bir şey kalmamıştır.

 

Biz “Yetkiniz” ama “Yetkili” değiliz. Bunun sorumlusu da işte bu menfaati için mevzi alan eğitim çalışanlarıdır.

 

Fakat Kamu çalışanları gerçeği görmektedir. Malum yapıda çökme başlamış üyelerinin baskı ile istifa ettirildiğinden hareketle, sendikal ahlak vurgusu yapmaya başlamışlardır. Ama siyasi konjonktürü fırsata çevirip her türlü baskı, tehdit, şantaj yollarını kullanarak üye sayısını 40 binden 1 milyona çıkararak 17 yıldır ahlaksızlığın kitabını yazanların ağzına ahlak kelimesi, yakışmamaktadır. Kendisine hiçbir katkı sunmayan etkisiz yetkili sendikaları tarihin kirli sayfalarına gömmekte kararlıdır.

 

Sendikal baskının şantajın tespitini yapmak istiyorsanız gelin sözleşmeli öğretmenlerin hangi sendikaya üye olduklarına, aday öğretmenlerin hangi sendikaya üye olduklarına bakınız. Kadrolaşmanın boyutlarını görmek istiyorsanız okul yöneticilerinin hangi sendikaya üye olduklarına bakınız.

 

Bundan iki yıl önce Osmaniye de sendikal baskı var, aday öğretmenler zorla bir sendikaya üye yapılıyor iddiasıyla konunun araştırılması için Osmaniye İl İnsan Hakları Komisyona dilekçeyle yaptığım başvuru işleme alınmadığı gibi İl İnsan Hakları Komisyon üyeliğinden de çıkarıldım pardon atıldım.

 

Bir gün gelecek hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunu savunan o zavallı insanlar hukuk size de lazım olacak.

 

Bugüne kadar ilkesiz sendikacılık yapanların, hukuku ayaklar altına alanların sahte gözyaşları kamuoyu nezdinde karşılık bulmamakta, kamu görevlilerimiz onları da bizleri çok iyi tanımaktadır. Bu bağlamda her üyemizden sendikalarımıza bir üye kazandırmasını bekliyoruz.

 

Bizim mücadelemiz kamuda sendikacılık yapmak yerine, kamusal hayatı işgal etmiş, tahakkümü ve esareti altına almış, kendini işveren gibi görüp kul hakkı yiyen paralel çeteyledir. Bunlara ses çıkarmayan, yetkilerini bu mahfillere teslim eden ve bu mahfillerin temsilcisi gibi hareket eden aşil tendon diye tarif ettikleri bürokratik kesimledir. Bunlarla helalleşme olmaz. Bunlarla Dünyada hukuki ve yasal yollarla mücadele edilir ve İlahi huzurda sadece hesaplaşılır.

 

Kamuda kariyer ve liyakat gelene, mülakat kaldırılana kadar, işi ehline verecek bir sistem kuruluncaya kadar bu devlete paralel yapılarla mücadelemiz devam edecektir.

 

Bizden, hiç kimse; dün haklı olarak eleştirdiğimiz, yerden yere vurduğumuz sefillerin yaptığını yapmamızı beklemesin. Bizim ilkemiz, önce ülkemiz olup görevimiz; Hakkı tutup kaldırmaktır.

 

Biz kimiz? Ankara’da; Devlet'iz, Önder'iz, Talib'iz, Ebubekir’iz, Sinan'ız. Osmaniye’de; Tahsin’iz, Cihat’ız, Atilla’yız. Kadirli’de; Halim’iz. Bahçe de; Mustafa. Düziçi’n de Ali. Toprakkale’de Hamza. Üniversite de; Fatih’iz. Hasanbeyli’de Cüneyt’iz. Yurt-Kur'da Yaşar’ız. Sumbas’ta Bozkurt’uz, Kadın Kollarında Asena’yız.

 

Her bir işyerinde menfaati için mevzi almayan onurlu eğitim çalışanıyız. İşte bu salonda bulunan dava adamlarıyız.

 

Kinimiz diri, nefsimiz iştahlı, hırsımız sabırsızdır. Ama hareketlerimiz; Canı yanan sabretsin. Can yakan da yanacağı günü beklesin.” hadisi üzerine ne kinimizle, ne nefsimizle, nede hırsımızla olacaktır. Hareketimiz; sabırla ve azimle, düşünerek, düne takılıp kalmadan ama dünü de unutmadan, vicdanımızla, aklımızı kullanarak mantıkla olacaktır.

 

Çünkü geçmişi analiz etmeyenler geleceği öngöremezler ve dünde takılıp kalanlar ve dünde yaşayanlar bugünü anlayamazlar. Hedefimiz dünle hesaplaşmak değil hedefimiz yarındır?

 

Şeyh Edebali der ki; "Sabır, kara bir dikeni yutmak, diken içini parçalayıp geçerken de hiç ses çıkarmamaktadır." Bilinmelidir ki; Hiçbir şey şu gerçeği değiştiremeyecek; bilgilerimiz geçmişe mahsus olsa da kararlarımız geleceğe yönelik olacaktır.

 

Nefsini dizginlemezsen davanı DEVLET’leştiremezsin.

 

Kamuyu tahakküm altına alan sendika, dernek, vakıf, tarikat, cemaat, cemiyet görünümlü çetelerden kurtaracak olan son 10 yıldır kendi ülkesinde Kunta Kinte muamelesi yapılarak zulme uğrayan fakat menfaatleri ve korkuları için mevzi alanlara inat, milli değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyen "Vatanın, Ha Ekmeğini Yemişim, Ha Uğruna Kurşun" diyebilmiş, diyebilen ve diyebilecek Türkiye Kamu Sen’in cefakâr ve yiğit temsilcileri, Türkiye sevdalılarıdır.

 

“Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın. Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın" dizelerindeki ilahi adalete sığındık. Dünden daha güçlüyüz, yürüdüğümüz yoldan ve yarından da eminiz. En kısa zamanda Yetkili olup ülkeyi bu salondaki dava adamlarıyla yönetmeye talip olacağız.

 

Menfaatleri ve korkuları için mevzi alanlara inat, Milli değerleri ve ülkesi adına dik duruş sergileyerek bizimle yürüyen her insanımızın elinden öpmeyi şeref telakki ediyor. Sözlerimi; hayatının özetini mezar taşına “Her şeye kadir olan Allah'a and olsun ki köle olmayacağız.” yazdırarak özetleyen büyük dava adamı Aliya İzzetbegoviç’in şu sözüyle bitirmek istiyorum: “Şimdi gökyüzünün altındaki yerimizi alma zamanı.” diyor Saygılar sunuyorum.” dedi.



OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN KADİR KARA’NIN KONUŞMASI



Belediye Başkanımız Sayın Kadir KARA selamlama konuşması yapmıştır.

 

BELEDİYE BAŞKAMIZ KADİR KARA'NIN KONUŞMASI FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ


TÜRKAV GENEL BAŞKANIMIZ EBUBEKİR KORKMAZ’IN KONUŞMASI



Türkav Genel Başkanımız Ebubekir KORKMAZ selamlama konuşması yapmıştır.


TÜRKAV GENEL BAŞKANIMIZ EBUBEKİR KORKMAZ'IN KONUŞMASI FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ


TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL BAŞKANIMIZ TALİP GEYLAN’IN KONUŞMASI


Genel Başkanımız Sayın Talip GEYLAN yaptığı konuşmada;




Denge hesabı gütmeden, milletinin ve devletinin yanında saf tutan, Türkiye sevdalılarının olduğu milli bir sivil toplum örgütüyüz.


GENEL BAŞKANIMIZ TALİP GEYLAN'IN KONUŞMASI FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ


Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen’in, 2002 yılında 125 bin 863 olan üye sayısının 16 yıl içinde 210 bin seviyesine geldiğini bildiren Geylan, “Bu yaklaşık 100 binlik bir artış demek. Emekli olanlar, istifa edenler, kamu görevinden ayrılanlar ve vefat edenleri sayarsak net 100 bin artış, sizlerin 350 bin kişiyi üye yaptığınız anlamına gelir ki bu gerçekten çok ciddi bir rakam.” diye konuştu. 


Türk Eğitim-Sen ve Türk Kamu-Sen’i, seven sevmeyen herkesin imrenerek takip ettiğini ve başarılarını takdir ettiğini kaydeden Geylan, “Türkiye Kamu-Sen ve bağlı sendikalar olarak milli birer sivil toplum kuruluşuyuz. Türkiye’nin en muteber ve takip edilen sendikasıyız. Denge hesabı gütmeden, milletinin ve devletinin yanında saf tutan, Türkiye sevdalılarının oluşturduğu milli bir sivil toplum örgütüyüz.” dedi.


Toplumumuza, tüm anne, babalara, siyasetçilerimize, medyaya sesleniyorum, öğretmenlerimizi koruyun.


Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösteren Geylan, öğrencisi tarafından öldürülen Necmeddin Kuyucu öğretmenimizin acısının yüreğimizde taze olduğunu söyledi. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin dozunun giderek arttığını ifade eden Geylan, devletin ve güvenlik güçlerinin önleyici tedbirleri mutlaka alması, cezaları ağırlaştırması gerektiğine dikkat çekti. Öğretmenlere yönelik şiddetin sadece öğretmenlerimizin meselesi olmadığını vurgulayan Geylan, “Toplumumuza, tüm anne-babalara, siyasetçilerimize, medyaya  sesleniyorum, öğretmenlerimizi koruyun. Eskiden veliler okula gelerek 'hocam eti senin kemiği benim' der ve canından bir parçayı böyle bir teslimiyet ve güven içinde öğretmene emanet ederdi. Şimdi ise durum tam tersi bir hale geldi. ”

Türk Eğitim-Sen’in 24 Kasım Öğretmenler Günü Anketi’nde öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili önemli sonuçların yer aldığını söyleyen Geylan, “Buna göre, ankete katılanların yüzde 29.3’ü okulda/okul çevresinde şiddet gördüğünü ifade etmiştir. Şiddete maruz kalanların yüzde 84.7’si şikâyette bulunmadığını belirtmiştir. Yüzde 67’sinin öğrenci ya da velisi tarafından şiddete maruz kaldığını bildirmiştir. Canının parçasını öğretmene koşulsuz teslim eden bir toplumdan öğretmene şiddet uygulayan taciz eden bir toplum haline geldik. Buna bir an önce, hem toplum bazında hem emniyet bazında önlemler almalıyız.” diye konuştu.


Yazılı sınavda başarılı olanlara mülakat puanı olarak yazılı sınav puanını verin.


Yönetici atama yazılı sınavının 21 Nisan tarihinde yapılacağını söyleyen Geylan, tüm adaylara başarılar diledi. Yazılı sınavın ardından yapılacak mülakatlarda kul hakkı yenilmemesi gerektiğinin altını önemle çizen Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu: “ Yazılı sınavda başarılı olanlara mülakat puanı olarak yazılı sınav puanını verin. Hak gaspına ve adaletsizliklere göz yummayın. Bir takım çeteler tarafından yapılan türlü usulsüzlüklere izin vermeyin. Bu kez bileğinin hakkıyla, alnının teriyle hak eden kazansın.” dedi.




PLAKET TAKDİMLERİ

 

Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şubesi Bilgilendirme Ve İstişare Toplantısına katılımlarından dolayı;

 

- "Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun" diyerek 7 yaşında yağmurun altında soğukta titreyerek ettiğimiz yemin ANDIMIZI, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımız Sayın Talip GEYLAN’a Osmaniye Belediye Başkanımız Sayın Kadir KARA takdim etmiştir.



- Andımızla bize tekrar yemin tazeleten ilkokul 4. sınıf öğrencimiz yarınımız geleceğimiz olan Cemre ERKEK okula başlamadan önce Belediye Başkanımızla çektirmiş olduğu bir resmi Osmaniye Belediye Başkanımız Sayın Kadir KARA’ya takdim etmiştir.



- “Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın. Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın" dizelerindeki ilahi adaleti ve müjdeyi içeren İSTİKLAL MARŞIMIZI, TÜRKAV Genel Başkanımız Sayın Ebubekir KORKMAZ’a MHP Osmaniye İl Başkanımız Sayın Melih LOŞ takdim etmiştir.



- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün olabilecek tehditlere karşı Türk Milletini bilinçlendirmek için gençliğimize vermiş olduğu “Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.” vazifesini içeren GENÇLİĞE HİTABEYİ; Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Selahattin DOLGUN’a TÜRKAV Osmaniye İl Başkanımız Sayın Çağrı HORMET takdim etmiştir.



- "Arkadaş! Yurdumu Alçaklara Uğratma Sakın; Siper Et Gövdeni, Dursun Bu Hayâsızca Akın." Dizelerindeki Emri içeren İSTİKLAL MARŞIMIZI, TÜRKAV Genel Başkan Yardımcımız Sayın Abit ÖZTÜRK’e Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şube Başkanımız Sayın Ahmet KANDEMİR takdim etmiştir.



Toplantımıza iştirak eden değerli misafirlerimiz ve saygıdeğer üyelerimiz  Bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederiz. Sağlıcakla kalınız. Sağolun, var olun. Hep birlikte iri olalım, diri olalım, bir olalım. Gününüz ve yarınlarınız şen olsun.


Teşekkür metni için tıklayınız.


PLAKET TÖRENİMİZ FOTOGRAF ALBÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri