29 Mart 2024 Cuma
Anasayfa > HABERLER > Başkan KANDEMİR'den, İl İçinde Zorunlu Hizmete Gideceklere Müjde

Başkan KANDEMİR'den, İl İçinde Zorunlu Hizmete Gideceklere Müjde

15.05.2015 21:47 12 14 16 18 yazdır
Başkan KANDEMİR, il içinde zorunlu hizmet kapsamında ki okullara gitmek isteyen öğretmenlere müjdeyi verdi.
Başkan KANDEMİR'den, İl İçinde Zorunlu Hizmete Gideceklere Müjde

"Zorunluya gitmek isteyen öğretmene neden engel olunuyor?" haberimizde Milli Eğitim Bakanlığının zorunlu hizmet yükümlüsü olan öğretmenlerin il içinde zorunlu hizmet olan okullara gitmek istemelerine engel olduğunu açıklamıştık.

Ardından; MEB, İl içinde zorunluya gitmek isteyenlere neden direniyor? haberimizde ise il içi atamalarda zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlere zorunlu hizmet kapsamındaki okullara neden yer değiştirme hakkının verilmediğini dile getirmiştik.

Konuyla ilgili olarak Şube Başkanımız KANDEMİR, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU ile bir görüşme yaparak öğretmenlere müjdeyi verdi.

Başkan KANDEMİR, yaptığı açıklamada; "İl içinde üç yılını doldurmayan zorunlu hizmet yükümlüsü öğretmenlerin il içinde zorunlu hizmet öngörülen okullara yer değiştirme hakkı verilmesi noktasında Sayın Genel Müdür Hamza Aydoğdu ile görüştüm.

İl içinde zorunluculara hak verilmedi. İl dışında verildi. İl içinde tüm kontenjanlar açıldığı halde il dışında sınırlı kontenjan açıldığından bir çok öğretmenin yer değiştiremeyeceğini eğer il içinde bu hak verilirse merkezdeki öğretmenlerin zorunlu bölgelere, güneydoğudaki öğretmenlerinde bu öğretmenlerin boşaltacağı okullara gelebileceğini anlattım. Hamza bey il içindede zorunluculara yer degistirme hakkı vereceklerini söyledi. hadi hayırlı olsun." dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri